BIZCON, 40 yıllık deneyimi ve bilgi birikimiyle sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Hisarlar Grup’un kurumsal kaynak planlaması (ERP) projesine başladı.
4 kıtada, 20 farklı ülkeye ihracat yapan, ana sanayi tedarikçisi olan ve tarım sektöründe faaliyet gösteren Hisarlar Grup için gerçekleştirilecek proje ağır sanayi ve tarım sektöründe referans olma özelliğini de taşıyacak.
Proje, Hisarlar Grup’a bağlı teknoloji ve danışmanlık firması HİSBİM ile BIZCON’un Eskişehir ve çevre bölgesinde SAP danışmanlık hizmetini beraber verecekleri ilk çalışma olurken, bu bölgede birlikte yürütülecek çalışmaların başlangıcına da işaret ediyor.
BIZCON Genel Müdürü Semih Gür, sektöründe Türkiye’nin lider kuruluşlarından biri olan, 2013’de ISO 250 içerisinde yer almayı hedefleyen Hisarlar Grup için detaylı ve çok yönlü bir proje gerçekleştireceklerini belirtti. Sektöründe ilk yerli 4×4 off road kamyonet üretimi gibi ilklere imza atan Hisarlar Grup için gerçekleştirilecek projenin ağır sanayi ve tarım sektöründe bir referans proje olacağını söyledi.
Sürdürülebilir başarı için uluslararası standartlarda iş süreçleri
Teknolojinin gün geçtikçe geliştiğini, iş dünyasında başarılı olmak için değişim süreçlerinin iyi yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Hisarlar Grup COO’su Haluk Selvi, başarının sırrının geleceği doğru planlayarak bu yönde adımlar atmak olduğunu söyledi. Bu kapsamda hayata geçirilecek SAP uygulaması sayesinde esneklik ve hareketliliğin arttırılacağı, farklı bölümlere ait iş süreçlerinin basitleştirilerek uluslararası standartlara getirileceğini belirten Selvi, tek veri tabanı üzerinden tüm verilerin tutarlılığının sağlanması, etkin üst yönetim raporlamasıyla genel gider kontrolü, maliyet takibi ve karlılık analizi süreçlerin izlenebilmesi ile sürdürülebilir başarıya ulaşacaklarını söyledi.
Teknoloji ile verimlilik artacak
HİSBİM Genel Müdürü Taşkın Kızıl proje kapsamında mali ve maliyet muhasebesi, duran varlık yönetimi, nakit yönetimi, satış ve dağıtım, üretim planlama, malzeme ve depo yönetimi, mühendislik değişim yönetimi, kalite yönetimi, insan kaynakları yönetimi ve Business Objects raporlama alanlarında SAP modüllerinin kullanıma alınacağı söyledi. Yapılacak çalışmalar sonrasında süreçlerin en etkin şekilde takip edileceğini belirten Kızıl, maliyet analizlerinin hızlıca gerçekleştirilerek karar destek sistemlerinde üst yönetime yardımcı olacaklarını belirtti. Teknoloji ile verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirten Kızıl, projenin Temmuz 2014’te canlıya geçeceğini de ekledi.