Empatiq İletişim Teknolojileri, 24-27 Ekim tarihleri arasında CNR Expo Center’de gerçekleştirilen CeBIT Bilişim Eurasia’ya sergilediği yeni ürünüyle damgasını vurdu.
Dünya’da ilk defa CeBIT kapsamında görücüye çıkan Grandstream markasının ürünlerinin yanı sıra portföyüne katmış olduğu bir çok ürünü de ziyaretçilerin beğenisine sunma şansı yakalayan Empatiq İletişim Teknolojileri ziyaretçilerden büyük beğeni topladı. Empatiq İletişim Teknolojileri Genel Müdürü Aykut Sağlam ile sergilenen yeni ürünler ve fuardan beklentileri hakkında mini bir söyleşi gerçekleştirdik..
Öncelikle Empatiq İletişim Teknolojilerini anlatır mısınız ?
Empatiq İletişim Teknolojileri 10 yıllık bir firma. 2003 yılında kurulduğunda tamamen VoIP tabanlı(ağ tabanlı) telefon servisleri sunmak amacıyla, belli ürünlerin ve servislerin getirilmesi odağında kurulmuş bir şirket. Sürekli kendisini ve ürünlerini yenileyen bir firma olan Grandstream ürünlerinin yanı sıra, sektörün gelişmesine paralel olarak da sektöre uygun farklı çözümlerle ürün portföyümüzü zenginleştirdik. Bugün daha çok kurumsal firmalara ölçekli IP Telefon ve IP santral kalemlerinde ürünler ve servisler geliştiriyoruz. Bu anlamda da belli başlı ürünlerin distribütörlüğünü yapıyoruz.
Fuar kapsamında sergilenen yeni ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz ?
CeBIT kapsamında ziyaretçilere sunduğumuz 3 farklı markamız bulunuyor. Mümkün olduğu kadar fuar kapsamında yeni ürünlerimizi ön plana çıkarmaya çalıştık. Fuar kapsamında ağırlıklı olarak bayi ve çözüm ortaklarımızla bir araya geldik. Son kullanıcıların da çok dikkatini çeken ürünlerimizi fuar süresince ziyaretçilerin beğenisine sunduk. Fuar kapsamındaki ürünlerimizi söyleyecek olursak Grandstream markası altında android tabanlı IP telefonumuz bulunuyor. Fuarda tüm dünyada ilk kez görücüye çıkan iki yeni ürünümüz bulunuyor. Bu ürünlerimiz hem renkli ekrana hem de Gigabit Ethernet portuna sahip ürünler. Yine aynı marka altında yeni ürün olarak IP santral donanımını sunuyoruz. Bu donanımın üzerinde açık kaynak kod sistemini sunuyoruz. Bütünleşik santral sistemi sayesinde ek ödeme gerektirecek gereksinimleri içerisinde sunduğu için maliyet avantajı da sağlıyor. Yine aynı şekilde Yealink tarafında yeni ürünlerimiz söz konusu. Yealink aslında globalde Grandstream ile birebir rekabet halinde olan bir firma. Pazarda kabul görmüş bu iki markayı farklı farklı konumlandırabiliyoruz. Yealink tarafında da 2 yeni ürünümüz bulunuyor. Gigabit tarafındaki pazarın öngörülerek konumlandırılan ürünler. T40 serisi bu ürünlerimizden birisi renkli ekran diğeri de mono ekranlı iki ürün. Bunun dışında 3CX markası altında yeni ürünlerimiz mevcut. Türkiye’de çok eski bir yazılım olan 3CX’in versiyon 12’si çıktı. Yine 3CX markası altında ilk kez tanıttığımız Mobil Device Manager yazılımımız bulunuyor. Tamamen santral uygulaması dışında bir yazılım olan bu ürünü telefon veya tabletlere kurarak çalışanların takibatını yapabiliyorsunuz. Coğrafik olarak nereye gittiğini zamansal olarak raporladığımız gibi, aynı zamanda telefonuna gelen çağrılar, görüşmeler ve hatta telefon veya tabletine indireceği herhangi bir uygulamaya kadar müdahale edebiliyorsunuz. Bir diğer sergilediğimiz markamız ise bizim için çok yeni bir anlaşma olan Sangoma firmasının ürünleri. Sangoma Microsoft Lync tarafından sertifikalandırılmış bir ürün.
Fuar’ı katılımcı açısından değerlendirir misiniz ?
Bizim için fazlasıyla talep gören bir fuar oldu. Hafta içi dahi standımızda beklediğimizin üzerinde ziyaretçi ağırladık. Geçmiş senelere göre beklentilerimizin karşılandığı, geri dönüşüm olabilecek görüşmeleri gerçekleştirdiğimiz bir fuar geçirdiğimizi söyleyebilirim. Fuardan beklentimiz şirketimizin değişen kurumsal kimliğini tanıtmaktı. Yeni logomuzla, yeni markalarımızla ilk defa kendi adımıza katıldığımız ve bizim için ciddi anlamda tanıtım avantajı sağlayacağımız bir ortamdı. Bu ortamda hiç tanımadığınız insanlara ulaşma şansına sahip olmanız büyük avantaj.
Son Yorumlar