Türkiye’de bilişim sektörünü bir araya getiren geleneksel Intel Teknoloji Konferansları bu yıl da İstanbul ayağı ile son buldu. Intel Teknoloji Konferansı’nda katılımcılar 2’si 1 Arada bilgisayar ve tabletlerden giyilebilir teknolojilere, yeni nesil Intel işlemcilerden dokunmatik sistemlere, teknolojideki en son yenilikleri ilk ağızdan dinleme ve canlı demolarla yakından inceleme olanağı buldular.
Teknoloji lideri Intel’in Türkiye’deki iş ortaklarını bir araya getirmek ve onlarla teknolojideki en son yenilikleri paylaşmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Intel Teknoloji Konferansları’nın son durağı yine İstanbul oldu. Bu yıl teması “Geleceğe Dokunun” olarak belirlenen Intel İstanbul Teknoloji Konferansı, 20 Kasım Çarşamba günü Çırağan Kempinski Oteli’nde gerçekleştirildi. Intel’in gelecek vizyonunu paylaştığı etkinlikte katılımcılar, şirketin yeni nesil işlemcilerine sahip en yeni ürün ve cihazlarla yakından tanışma olanağı buldu. Etkinlikte “2’si 1 Arada” tablet ve bilgisayarlar, yeni nesil Haswell işlemciler; 14 nanometre ve Quark işlemci gibi yeni teknolojiler ön plana çıktı.
Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, açılış konuşmasında bugün teknolojide bir kırılma noktasına gelindiğini vurguladı. Son 5 yılda internete bağlı cihaz sayısının yüzde 300 arttığını kaydeden Aydın, dünya çapında bugün bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler gibi farklı cihazlardan internete bağlanan 2 milyarın üzerinde internet kullanıcısı olduğuna dikkat çekti. 2020 yılında 200 milyar cihazın internete bağlı olacağının öngörüldüğünü kaydeden Aydın, önümüzdeki yıllarda nesnelerin interneti, makineler arası iletişim ve algısal teknolojilerin hızla yükselen trendler olarak hayatımızı dönüştüreceğini anlattı. Aydın, Intel’in artık bilgisayardan akıllı telefona, araç içi eğlence sistemlerinden tabletlere ve 2’si 1 Arada bilgisayarlara kadar tüm akıllı cihazların içinde insanların hayatını kolaylaştırdığını söyledi. Intel’in üstün performans ve çok daha uzun pil ömrü sunan 4. Nesil Intel Core işlemci ailesinin, dünyanın ilk 22 nanometre akıllı telefonun ve 14 nanometre işlemcisinin de müjdesini veren Aydın, giderek küçülen işlemcilerle her geçen gün akıllı cihazların sayısının katlanarak artacağını ve daha şık ve kullanışlı cihazların hayatımıza gireceğini kaydetti.
Aydın’ın sunumunun ardından Teknoloji Konuşmaları adlı oturumda TTGV Yönetim Kurulu Başkanı ve Vestel Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ultav, FutureBright Kurucu ve Danışmanı Akan Abdula ve Anadolu Efes Teknik Koordinatörü Çetin Yılmaz da sunumlarıyla etkinliğe renk kattılar. Cengiz Ultav konuşmasında insanoğlunun tarihte ilk kez bu kadar çok yönlü bir kavşak ve hızlı dönüşümden geçtiğine vurgu yaptı. “Bildiğimiz tüketici artık yok” diyen Akan Abdula, günümüzün hızlı dünyasında tüketiciye artık bambaşka yöntemlerle yaklaşmak gerektiğinin altını çizdi ve katılımcılarla ipuçları paylaştı. Çetin Yılmaz da Türk Milli Takımı’nı 2001 yılında dünya 2.’liğine götüren çalışmalardan örnekler vererek uzun dönemli hedefler ve başarı için Türk bilişim sektörünün dikkat etmesi gereken noktaları anlattı.
Intel Teknoloji Konferansı’nda katılımcılar sergilenen renkli canlı demolarla geleceğin teknolojilerini bugünden görme şansını yakaladı. Ses ve hareket algılama gibi algısal teknolojilerle ilgili demoların yanı sıra, akıllı telefon, dokunmatik teknolojiler ve yeni nesil tabletlerle ve 2’si 1 Arada cihazlarla ilgili demolar da beğeniyle izlendi.
“Touch the Future” kurumsal oturumda da IDC Kıdemli Analisti Aslı Demir Koçkal “Mobil Devrimi Başladı” adlı sunumuyla Türkiye’nin önde gelen kurumlarının BT yöneticilerine Türkiye’de kurumlarda hızla yaygınlaşan mobilite ve mobil uygulamalarla ilgili kapsamlı bilgiler verdi. Kurum yöneticileri bu oturumda farklı iş uygulama demolarını da yakından inceleme fırsatı buldular. Intel’in eğitim çözümleri üreten iş ortaklarıyla birlikte düzenlenen “Eğitim Oturumu”nda da katılımcılar teknolojinin eğitime katkısı ve geleceğin eğitim çözümleri hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldular.
Intel Teknoloji Konferansları sektörü aydınlatmaya devam ediyor
Intel, Teknoloji Konferansları ile sektör firmalarını, iş ortaklarını, karar vericileri ve çalışanları teknolojideki en son yenilikler, yeni trendler ve gelecek beklentileri konusunda ilk ağızdan bilgilendirmeyi amaçlıyor. “Bilişim/Teknoloji Bayileri”, “Zincir Mağazalar” ve “Telekom Operatör Bayi ve Satış Noktaları” başlıkları altında tüm bilişim sektörünü bir araya getiren etkinlik, katılımcılara geleceğin teknolojilerini öğrenerek işlerine buna göre yön verme, güncel pazar verilerine ulaşma, Intel ve iş ortaklarının yetkilileriyle bir araya gelme ve bağlantılar kurma ve işlerini büyütme fırsatı sunan önemli bir platform oluşturuyor.
Son Yorumlar