Kaspersky Lab tarafından 15 Nisan’da San Francisco’da düzenlenen yıllık “Siber Güvenlik Zirvesi”nde, dünyanın en büyük şirketleri, kurumları hedef alan sofistike saldırıları, karmaşık siber casusluk kampanyalarını ve finansal hizmet ağlarını hedefleyen gelişmiş tehditleri masaya yatırdı.
Dünyanın lider online güvenlik şirketi Kaspersky Lab, bireysel pazara olduğu gibi kurumsal güvenlik sektörüne de yoğunlaşıyor. Şirket, bu konudaki vizyonunu, 15 Nisan 2014 tarihinde Amerika, San Francisco’da gerçekleştirdiği yıllık “Siber Güvenlik Zirvesi”nde ortaya koydu. Kurumsal BT güvenlik gerçeklerinin dünya çapında işletmeleri nasıl etkilediğinin masaya yatırıldığı etkinlikte Kaspersky Lab, yeni ve planlanan çok sayıda güvenlik çözümüyle birlikte yıl boyunca şirketin büyümesine yön verecek iş stratejilerini de açıkladı.
Kurumları hedef alan sofistike saldırılar, karmaşık siber casusluk kampanyaları, finansal hizmet ağlarını hedefleyen gelişmiş tehditler… Tüm bunların tartışıldığı etkinlik için Kaspersky Lab, Facebook, Visa, Boeing Company ve Wells Fargo & Co temsilcileri de dahil olmak üzere, dünyanın en önemli kurumsal şirketleri, kamu kuruluşları, finansal sistemler ve BT yönetim alanından, BT güvenliği konusunda önde gelen uzmanları bir araya geldi.
“Siber Saldırganların Gözü Yükseklerde”
ABD İç Güvenlik Bakanlığı Eski Sekreteri Tom Ridge’in “Siber savaşın kurumsal BT güvenliğine etkileri” konulu bir açılış konuşması yaptığı etkinlikte, Kaspersky Lab Başkan ve CEO’su Eugene Kaspersky, “Günümüzde siber suçlar artık sıradan kullanıcılardan küçük meblağ paralar çalmakla ilgilenmiyor” dedi. BT güvenlik alanında yaşanan gelişmeler ve artan karmaşıklıkla birlikte, dev şirketleri hedef alan sofistike siber casusluk kampanyalarının sayısının hızla arttığını belirten Kaspersky, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Suçlular yapacakları saldırıları giderek daha ayrıntılı bir şekilde tasarlayıp, güvenlik açısından her zaman en zayıf bağlantıdan yararlanmaya çalışıyor. Bu da tedarik zincirleri ve yüklenicilerin de hedeflenmiş olduğu anlamına geliyor. Bugün, savunma mekanizmalarının yalnızca günümüze ait tehditlere değil, aynı zamanda gelecek nesil siber tehlikelere de dayanacak kadar esnek olmasını sağlayabilmek için tehdit zekası, CIO ve CSO’ların önceliklerinden biri haline geldi.”
Son Yorumlar