Merkezi Avusturya’da bulunan ve dünya çapında hizmet sunan Kapsch BusinessCom ile Türkiye’nin en büyük sistem entegratörlerinden BİMSA, güç ve deneyimlerini birleştirip Türkiye genelinde bilgi teknolojileri hizmetleri sunmak üzere bir iş ortaklığına imza attılar.
Gerçekleştirilen iş ortaklığı sonucunda, Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösteren çok sayıda Avusturyalı Kapsch müşterisine iki firma birlikte hizmet verecek ve yenilikçi ürün ve hizmetleri Türkiye pazarına sunacaklar.
Kapsch’ın 100’ü aşkın Avusturyalı müşterisi halen Türkiye’de de faaliyet gösteriyor. Kapsch, yaklaşık 150 uzman danışmanın yer aldığı kadrosuyla Türkiye’nin en köklü sistem entegratörlerinden biri olan BİMSA ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Türkiye’deki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor. Kapsch ve BİMSA’nın ürün ve çözüm portföyleri Danışmanlık, Sistem Entegrasyonu ve Operasyon başlıklarından oluşuyor. Bu ortaklık kapsamındaki hizmetler, orta ve büyük ölçekli şirketlerin karşılaşabileceği bütün BT sorunlarına çözüm sunacak.
BİMSA ve Kapsch arasındaki bu stratejik iş ortaklığının, Türkiye’de şubesi bulunan Avusturyalı şirketlere yönelik BT hizmetleri açısından önemli bir adım olması bekleniyor. Örneğin, Avusturya menşeli uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV, bölgedeki en büyük Kapsch müşterilerinden biri olarak dikkat çekiyor. OMV Avusturya, Orta ve Doğu Avrupa’daki pek çok BT uygulaması için Kapsch’tan hizmet alıyor. Aynı sürecin Türkiye’de de BİMSA desteğiyle yürütüleceği belirtiliyor.
Kapsch BusinessCom COO’su Jochen Borenich, BİMSA ile yapılan stratejik iş ortaklığı hakkında şunları ifade ediyor: “BİMSA, üstlendiğimiz önemli görevler açısından bize en uygun iş ortağı. BT anlayışı bizimkine çok benziyor, personeli son derece nitelikli ve Türkiye pazarının dinamiklerini çok iyi biliyorlar” dedi.
BİMSA Genel Müdürü Güngör Kaymak da konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Avusturya’nın doğrudan yabancı yatırımlarına baktığımızda Türkiye’nin üçüncü sırada olduğunu görüyoruz. BT çözümleri, Avusturya şirketlerinin Türkiye’deki başarısının omurgasını oluşturuyor. Bu da, önde gelen bir Türk sistem entegratörü olarak BİMSA için büyük bir potansiyel sunuyor. Öte yandan Kapsch’ın e-Sağlık gibi özel alanlar için geliştirdiği ilginç çözümleri ve uzmanlığı da çok önemli. Bunları Türkiye’deki kuruluşların da hizmetine sunmayı hedefliyoruz.”
Bulut Servisleri: Türk şirketleri bu konuda öncülük ediyor
Kapsch, BİMSA ile stratejik ortaklığı çerçevesinde Türkiye pazarına girerken, bölgedeki BT yatırımlarının ve harcamalarının durumunu görmek üzere bir de bağımsız araştırma yaptırdı. Türkiye, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Romanya ve Slovakya’da yürütülen araştırmadan çıkan ana mesaj şu: BT hizmetlerinin pazardaki potansiyeli artmaya devam ediyor. Türkiye’den araştırmaya katılan BT yöneticilerinin yüzde 40’ı, son üç yıl içinde BT bütçelerinin arttığını belirtiyor. Gelecek üç yılda da aynı düzeyde bir artış olacağını öngörüyorlar. Bu oran, araştırma kapsamındaki diğer ülkelerden daha yüksek. Diğer ülkelerdeki BT yöneticilerinin yüzde 34’ü son üç yılda artış yaşandığını belirtirken, yüzde 36’sı da gelecek üç yılda benzer bir artış olacağını düşünüyor.
Yapılan araştırma sonuçlarına göre, diğer ülkelere kıyasla, bulut servislerini de en çok Türkiye benimsemiş gibi görünüyor. Türkiye’deki BT hizmetlerinde bulutun benimsenme oranı yüzde 31 (bölge ortalaması yüzde 27). Ayrıca BT güvenliğine yönelik harcamalarda en büyük artış da yine Türkiye’de yaşanıyor. Türkiye’de güvenlik bütçelerinde yaşanan büyüme son üç yılda ortalamanın üzerinde gerçekleşti ve bu eğilimin gelecekte de sürmesi bekleniyor. Katılımcıların yüzde 64’ü personel giderlerinin artacağını (bölge ortalaması yüzde 46), yüzde 63’ü de güvenliğe yönelik harcamaların artacağını (bölge ortalaması yüzde 56) öngörüyor.
Yapılan araştırmada kullanılan sorular, Kapsch BusinessCom tarafından belirlenen çeşitli BT zorluklarının ölçümlenmesi amacıyla hazırlandı. Araştırmanın kapsayacağı alanlar bulut bilişim ve sanallaştırma, işbirliği, büyük veri, mobilite ve tüketiciye sunum, güvenlik olarak belirlendi. Araştırma Türkiye, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Romanya ve Slovakya olmak üzere toplamda 885 BT yöneticisiyle görüşülerek hazırlandı.
Son Yorumlar