Autodesk, BIM konusunda dünyanın önde gelen isimlerinden Emmanuel Di Giacomo’yu Türkiye’deki sektör profesyonelleri ile bir araya getirdi. Autodesk EMEA Bölgesi BIM Ekosistemi İş Geliştirme Müdürü Emmanuel Di Giacomo, dünyadaki BIM trendleri hakkında bilgi verdi, Autodesk BIM araçları ile disiplinler arası koordinasyonu anlattı.
Autodesk’in geçen yıl başlattığı BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) konferansları devam ediyor. Bir binanın kavramsal tasarım, inşaat öncesi ve sonrası aşamalarının en doğru şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan BIM’in kullanımına yönelik düzenlediği seminer, 10 Haziran Salı günü gerçekleşti. “Şimdi BIM ile Koondinasyon Zamanı” temasıyla düzenlenen seminerde BIM araçları ile farklı disiplinlerin nasıl koordineli çalışabileceğinin örnekleri paylaşıldı.
Autodesk EMEA Bölgesi BIM Ekosistemi İş Geliştirme Müdürü Emmanuel Di Giacomo’nun katılımıyla düzenlenen etkinlikte; Autodesk Türkiye Genel Müdürü Taylan Dedeoğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof. Dr. Salih Ofluoğlu, Mimar Erdinç Çiftçi, İnşaat Yüksek Mühendisi Seher Ergül ve Makine Mühendisi Seyit Kaplan bir araya geldi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Autodesk Türkiye Genel Müdürü Taylan Dedeoğlu, Autodesk Türkiye’nin bugünkü konumunu, tüketiciye kadar ulaşan geniş ürün portföyünü, Autodesk’in Bulut (Autodesk 360) Çözümlerini ve BIM süreçlerini özetledi.
BIM konusunda dünyanın önde gelen isimlerinden Emmanuel Di Giacomo dünya genelindeki BIM trendlerini sektör profesyonellerine aktardı. 3D teknolojisinde 25 yılı aşkın deneyimi olan Di Giacomo, mimarlık, mühendislik ve inşaat sektörünün BIM uygulamalarıyla geçirdiği dönüşümün örneklerini paylaştı.
Emmanuel Di Giacomo, yaptığı konuşmada, “Günümüz piyasası oldukça rekabetçi bir yapıya sahip. Mimarlık, mühendislik ve yapı endüstrileri önemli bir değişimden geçiyor. Bu değişime uyum sağlayabilmek adına bina sahipleri ve hizmet sağlayıcılarının çevre koşullarını daha az etkileyecek projeleri hızla hayata geçirip daha rekabetçi hareket etmelerini gerektiriyor. İşte BIM tam da olarak bu noktada; kalite, güvenlik, fiyat avantajı, zaman tasarrufu ve kalıcılık sunarak devreye giriyor.” dedi.
BIM – Yapı Bilgi Modellemesi sürecinin Türkiye’deki proje örneklerinin de konuşulduğu seminerde Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof. Dr. Salih Ofluoğlu, “Bina Yaşam Döngüsünde BIM Uygulamaları” hakkında bilgi verdi, sektörün BIM’e olan ihtiyacının altını çizdi. Bold Mimarlık’tan Mimar Erdinç Çiftçi, mimaride BIM deneyiminin sağladığı fırsatları meslektaşları ile paylaştı. Team Design Office’ten İnşaat Yüksek Mühendisi Seher Ergül ise yapısal sistemlerde BIM ortamının sunduğu çözümleri örnekleri ile aktardı. SN Mühendislik’ten Seyit Kaplan ise BIM ile geliştirilen bina servis projeleri hakkında bilgi verdi.
BIM bilgilendirme seminerleri; mimarlık, mühendislik ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren tüm firmaları bir araya getirmeye ve eş zamanlı bilgi sahibi olmalarını sağlamaya devam edecek.
Son Yorumlar