Yüzde 100 Türk sermayesi ve Türk mühendisliğinin gücüyle ODTÜ Teknokent’te geliştirilen LABRİS UTM ürün ailesi, 10. yaşına yeni sürümüyle güçlenerek giriyor. İnternet ve ağ güvenliği ürünleriyle global ölçekte dikkat çeken Labris Networks, 2003 yılında “Türkiye’nin ilk ulusal güvenlik duvarı”nı, 2005 yılında “Türkiye’nin ilk yerli UTM ürünü”nü duyurmuştu. Ürün ailesi halen 20 ülkede 3.500 den fazla orta ve büyük ölçekli kritik önemde ağın güvenliğini sağlıyor.
Labris Networks çözümleriyle Türkmenistan’dan İngiltere’ye, Slovakya’dan Tayland’a kadar 20 den fazla ülkede, askeri kurumlar, bakanlıklar ve özel şirketlerin dahil olduğu 3.500’den fazla orta ve üst düzey kurum ve kuruluşa güven ve güç veriyor. Sektöründe ABD ve İsrailli güvenlik şirketleri ile global ölçekte rekabet eden, yüzde 100 Türk sermayeli, ulusal bir şirket olan Labris Networks, siber güvenlik denilince akla gelen ilk firmalardan birisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan Labris Networks CEO’su Seçkin Gürler, “2002 yılında TÜBİTAK, TTGV ve ODTÜ Teknokent destekleriyle çıkmıştık yola, sonra bu destek büyüyerek kullanıcılarımızın yoğun desteğine dönüştü. Vietnam’dan, Polonya’dan kullanıcılarınızın sizi arayıp memnuniyet bildirmesi çok büyük bir gurur kaynağı; fakat global bir firma olduğumuz kadar da ulusal bir firmayız, bu bakışımızı değiştirmeyeceğiz. Ülkemizin her noktasına hizmet vermek, Hakkari Yüksekova’dan, Edirne Uzunköprü’ye kadar ayak basmadık yer bırakmamak, ülkenin en kritik ağlarını güvenilir olmayan ürünlere ve dolayısıyla kişilere teslim etmemek yine varoluş amacımız olacak. Arka kapısı olan ürünler, dost ve bizden görünüp, bilerek veya bilmeyerek truva atı olanların karşısında güvenilir duruşumuzu her geçen gün daha da sağlamlaştıracağız. Piyasaya sürüldüğünden bu yana geçen 10 yıllık sürede çok önemli bir yol kat eden Labris UTM ürün ailemiz, 10. yaşına girerken artık tam donanımlı bir yeni nesil bütünleşik güvenlik cihazı. Bundan sonra da kullanıcılarımızdan, milletimizden ve devletimizin her kademesinden aldığımız destekle, Türk mühendisliğinin gücünü dünyada daha fazla hissettirecek ve Türkiye’nin İnternet ve ağ güvenliği konusundaki yegane güvenilir şirketi olarak gücümüze güç katacağız” dedi.
Labris UTM 3.0 Sürümü ile Neler Geliyor?
Labris Networks, Ortak Kriterler (Common Criteria) EAL4+ seviyesinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlamış, dünyanın en saygın 12 ağ güvenlik geçidi üreticisinden biri. Listedeki tek Türk şirketi olan Labris Networks imzasını taşıyan UTM 3.0 sürümü yeni nesil güvenlik mimarisi, yeni nesil kullanıcı yönetimi, log izleme, analiz, ağ trafiklerini takip edebilme özellikleri ile kullanıcılarına yönetilebilir güvenliği sunarken, gelecek tehditlere karşı yüksek seviyede yakın koruma sağlıyor.
Labris Yeni Nesil Güvenlik Mimarisi ile 2000 den fazla uygulama üzerinde tam hakimiyet sağlanırken, tüm modüllerin kullanıcı tanımlama ve yetkilendirmeleri merkezi kullanıcı dizininden gerçekleştiriliyor.
Güvenli ve Yedekli Erişim yeni sürümle birlikte çok daha geniş kapsamlı ele alınıyor. Bantwidth kıstasları ve yönetimi, çok çıkışlı 3G router modu, geliştirilmiş yedekli WAN ve VPN yeni gelen özelliklerden sadece birkaçı.
Labris Wauth+ modülü artık sadece ağdaki misafir kullanıcıları değil, merkezi kullanıcı dizini ile entegre çalışarak iç kullanıcıların yetkilendirilmesine de olanak sağlıyor. Dış programlarla entegrasyonuna da yeniden el atılan modülün yeni sürümle bir çok otel yazılımına entegre hale getirildi (Fidelio Otel yazılımı, Sentez Otel Yazılımı, Akınsoft Volwox 6.0 Entegrasyonu, Rmos Otel Yazılımı, Amonra Otel Yazılımı, Asyasoft vb.).
Filtre+ ve IPS+ modülleri Labris’in şu an mevcut web filtre karaliste ve IPS veritabanlarına ek olarak sunulan yeni veritabanları çok daha geniş bir içeriği üzerinde barındırıyor. Webfiltre+ veritabanı ile 6 milyar üzeri web sayfası, IPS+ ile 20.000 zafiyet imzası tanımlanmış şekilde sunuluyor.
Network Visibility modülü ile web tabanlı olarak anlık trafik izlenebiliyor ve kırılımlı görsel analizler gerçek zamanlı olarak yapılabiliyor. Aktif olarak kurulan bütün bağlantıların görülebildiği modül ile seçili arabirim üzerindeki anlık kullanım takip edilebiliyor, akıllı arama özelliğiyle trafik oluşturan tüm noktalar da görülebiliyor. Tasarlanan ekranlarla belirli IP’nin tüm bilgilerine ulaşılabiliyor.
Log View, Log Analiz sistemi ile operasyonel, güvenlik duvarı ve UTM fonksiyon log tipleri izlenebiliyor, raporlanabiliyor. Özelleştirilebilen dashboard ile tarihsel kayıtlar filtrelenebiliyor, özel tarihler verilerek tarihsel kayıtlar oluşturulabiliyor.
Labris SoC (Security Operation Center) entegrasyonu ile yeni sürümle birlikte tüm Labris ve Harpp cihazları Labris merkezi izleme ve müdahale merkezine bütünleşik bir yakın korumaya dahil olabiliyor.
Son Yorumlar