Türkiye’nin en kapsamlı teknoloji etkinliklerinden Turkcell Teknoloji Zirvesi 12-13 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. 112 oturumda 200’ü aşkın fikir önderini 12 binin üzerinde davetliyle bir araya getiren teknoloji zirvesi, ilk gününde 6000’den fazla kişiyi ağırladı. Zirve’nin ana konuşmacısı Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell 20. yıl resepsiyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan aldığı müjdeyi Teknoloji Zirvesi katılımcılarıyla paylaştı. Ciliv, 4G’nin 2015’te Türkiye’ye geleceği konusunda Bakan’dan müjde aldığını ifade etti…
Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell’in, kurumsal müşterilerini ve iş ortaklarını en önemli fikir önderleriyle buluşturmak, deneyimlerin paylaşıldığı bir zihin jimnastiği platformu yaratmak ve iş dünyasını tüm dünyada yaşanan teknolojik dönüşüme davet etmek üzere düzenlediği Turkcell Teknoloji Zirvesi, görsel açıdan etkileyici bir ses ve ışık şovuyla bugün başladı. İki gün boyunca Haliç Kongre Merkezi’nde devam eden zirveyi ilk gün 6000’in üzerinde katılımcı izledi. Ana teması “İleri Turkcell teknolojisiyle şirketinizi geleceğe taşımak” olan Zirve’nin açılışını, “Yarın İçin Şimdi” başlıklı konuşmasıyla Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Grubu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş gerçekleştirdi. Kocabaş’ın ardından Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ana konuşmacı olarak sahne aldı. Bu yıl 7. kez düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde ilk gün, “Dünyayı Değiştiren Teknolojiler”, “İnovasyondan Deneyime”, “Mobil İşletme”, “M2M 2.0: Nesnelerin İnterneti”, “Yakınsama Çözümleri”, “Turkcell İş Ortaklığı Alanı”, “Yazılımcılar ve Girişimciler Alanı”, “Dijital İçerik ve Yeni İş Modelleri”” kategorileri altında 52 paralel oturum gerçekleştirildi. Şirketlerin işlerine değer katan Turkcell ürün, servis ve çözümleri, Turkcell çözüm ortakları, tedarikçileri ve müşterileriyle birlikte anlatıldı. Fuaye alanında açılan teknolojik uygulamaların birebir deneyimlenebildiği standlar da büyük ilgi topladı.
Kocabaş: “Daha çevik ve rekabetçi olmanın yolu ‘gerçek zamanlı’ olmaktan geçiyor.”
Turkcell Teknoloji Zirvesi’nin ajandasında iki gün boyunca “teknolojinin hayatımızdaki yeri” ve “teknolojiyle kazanmak” kavramlarının olacağını belirten Kocabaş, Turkcell’in kuruluşunun 20. yılı olması nedeniyle konuşmasına bu süreçte kendilerini destekleyen kurumsal müşterilerine teşekkür ederek başladı. Kocabaş, konuşmasında işletmelerin başarıya ulaşmak için anı yakalaması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Günümüz iş dünyasında hız çok önemli. Bugün artık anlık yaşıyor ve çevremizdeki her şeyin yaşadığımız ana ayak uydurmasını istiyoruz. Bu yüzden şirketler açısından da bilgiyi gerçek zamanlı toplamak, işlemek ve kullanmak, yani gerçek zamanlı olmak kritik. Geleceğin başarılı şirketleri, bilgiyi, veriyi ve zamanı doğru yönetenler olacak. Yani şirketler için daha çevik ve rekabetçi olmanın yolu gerçek zamanlı olmaktan geçiyor. Yarına hazır olmak için şimdiden aksiyon almak gerek.” Kocabaş’ın ardından günün ana konuşmacısı, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Yeni Dünyada Kazanmak” başlıklı oturumu gerçekleştirdi. Bu başlığı özellikle tercih ettiğini belirten Ciliv, bir teknoloji devrimi olduğunu ve artık yeni bir dünyanın varlığını kabul etmek gerektiğini vurguladı.
Ciliv’den şirketlere çağrı: “Turkcell’le birlikte kürek çekin”
Süreyya Ciliv, konuşmasında şunları söyledi: “Herkes kazanmak ister. ‘Nasıl kazanacağız?’ sorusunun yanıtı ise geleceği doğru okumak. Dünya çapında en başarılı iş sahiplerini tanıma fırsatım oldu, hepsinin ortak noktası geleceği iyi okumaları. Yeni dünyayı teknoloji şekillendiriyor. Eğer bu dünyayı iyi tanırsak hep beraber kazanırız. Benim iş hayatından edindiğim temel ders, odakta müşterinin olması gerektiği. O ayın gelirinin ne olduğu değil müşterim için en iyisi nedir sorusu sizi doğru yola götürür. Müşteri velinimetimiz demek kolay ama önce müşterinizi tanımanız, ne istediğini bilmeniz gerek. Müşterinize fayda sağlamak ve fark yaratmak için gereken şeyler; takım oyunu, inovasyon, bilgi, teknoloji ve yatırım. Turkcell olarak biz takım oyununa büyük önem veriyoruz. Tıpkı kendi içimizde olduğu gibi müşterilerimizle kurduğumuz ilişkide de bu önemli bir faktör. Tıpkı bir kürek takımı gibi birlikte çalışarak değer yaratmanın önemine inanıyoruz. Buradan sizlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yeni dünyada kazanmak için Turkcell’le birlikte kürek çekin. ” Turkcell Genel Müdürü Ciliv, Salı akşamı Ankara’da gerçekleşen Turkcell 20. Yıl resepsiyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan aldığı müjdeyi de Teknoloji Zirvesi katılımcılarıyla paylaştı: “Bireyler için, şirketler için, şehrimiz için, ülkemiz için internet altyapısı çok önemli. Bugün dünya ‘önce mobil’ diyor. Tüm global teknoloji şirketleri, gelirlerinin büyük bölümünü mobil cihazlar üzerinden elde ediyor. Türkiye’de de 2011’den itibaren akıllı telefon satışları patlama yapmış durumda. Yeni dünyayı şekillendiren en önemli konu, ‘her yerden erişim’. Mobil internet sayesinde bugün artık her yer ofis ve bilgisayarlar her yerde. Bugün Türkiye’deki 3G şebekesi dünyanın en güçlü şebekelerinin başında geliyor. Bu avantajımızı korumamız çok önemli. Dün akşam gerçekleştirdiğimiz 20. yıl resepsiyonumuzda Sayın Bakanım da müjde verdi, 2015’te 4G Türkiye’ye gelecek. Artan trafiği karşılamak için bu olmak zorunda. 3G geleli 5 sene oldu, mobil trafik 200 kat arttı. Her sene en az yüzde 100 artış söz konusu. Bu yüzden 4G’ye yatırım yapıyoruz. Turkcell olarak 4G’ye hazırız. Ayrıca 5G için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni dünyada akıllı cihazlar ve bulut altyapısı arasında kesintisiz iletişim sağlanması çok kritik. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde de söz verdik, daha çok yatırım yapacağız, zaten yapıyorduk daha da yapacağız.”
Michio Kaku: Geleceğin kazananı tüketici olacak
Türkiye’nin en kapsamlı teknoloji etkinliklerinden Turkcell Teknoloji Zirvesi’nin ikinci günü hareketli geçti. 2010 yılından bu yana kapsamı ve katılımcı kitlesi daha da genişleyen Zirve’ye iki gün boyunca toplamda 12 bin kişi katıldı. Teknoloji Zirvesi’nin ikinci gününde açılış konuşmasını Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş gerçekleştirdi. Kulabaş’ın ardından sahneyi, dünyanın en zeki insanlarından biri kabul edilen ünlü fizikçi Dr. Michio Kaku aldı. Gelecek 20 yıla dair öngörülerini katılımcılarla paylaşan Kaku, bilimsel ve teknolojik gelişmeler neticesinde ticari kapitalizmin sonunun geldiğini ifade etti. Dr. Kaku, entelektüel sermayeye dayalı “mükemmel kapitalizm” sayesinde esas olarak tüketicilerin kazançlı çıkacağını söyledi. Ana teması “İleri Turkcell teknolojisiyle şirketinizi geleceğe taşımak” olan Zirve’nin ikinci gününde açılışı, “Mobil Nesil” başlıklı konuşmasıyla Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş gerçekleştirdi. Kulabaş’ın ardından ünlü fizikçi ve fütürist Michio Kaku, ana konuşmacı olarak sahne aldı.
Kulabaş: “Mobil nesil, iş dünyasında oyunun kurallarını değiştirecek.”
Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, bugün 25 yaşına kadar olan kuşağın internet ve teknolojiyle olan ilişkisinden dolayı “mobil nesil” olarak adlandırıldığını ifade etti. Kulabaş, doğdukları günden bu yana hayatlarında internet olan, bilim ve teknolojiyle barışık bu kuşağın 2023 yılına gelindiğinde 84 milyonluk nüfusumuzun yüzde 21’ini oluşturarak çoğunluk haline geleceğini vurgulayarak şunları söyledi: “Mobil nesil çoğunluğa gidiyor. 2023 yılına geldiğimizde iş hayatında ve tüketicilerde ana grup olacaklar. Tüketici profilinin hızlı bir evrim geçirdiği bu dönemde, ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere yaymak isteyen şirketlerin bu dünyaya uyum sağlamak için stratejilerini gözden geçirmesi kaçınılmaz. Yani şimdiden söyleyebiliriz, mobil nesil iş dünyasında oyunun kurallarını değiştirecek.” Kulabaş’ın ardından günün ana konuşmacısı Dr. Michio Kaku, “Gelecek 20 yıl” başlıklı sunumunu Turkcell Teknoloji Zirvesi katılımcılarıyla paylaştı.
Kaku: “Mükemmel kapitalizm”e doğru gidiyoruz…
Kaku şunları söyledi: “Bir fizikçiden neden gelecek hakkına konuşması istenir? Çünkü biz transistörü keşfettik, lazeri, televizyonu, radyoyu, radarı keşfettik, X-ray cihazını, MRI cihazını, uzay programını ve GPS sistemini biz yaptık. 20. yüzyılı fizikçiler keşfetti, 21. yüzyılı da keşfetmeye devam ediyor. Zenginlik bilim ve teknolojiden geliyor. Her 80 yılda bir yeni bir inovasyon dalgası oluştuğunu görüyoruz. İlk dalga buhar makinasının icadıydı, ikinci dalga, elektrik ve otomobil ile geldi, üçüncüsü ileri teknolojiydi; bilgisayarlar, uydular, lazerler, telekomünikasyon ve internet sürdürülebilir olmayan bir zenginlik yarattı. Peki dördüncü dalga ne olacak? Biyoteknoloji, yapay zekâ ve nano-teknolojinin gelişmesiyle tüm endüstrilerin tek tek dijitalleşeceğini söyleyebiliriz. 10 yıla kadar bilgisayar çiplerinin fiyatı 1 kuruşa düşecek, böylece bilgisayarlar ve internet her yerde ve hiçbir yerde olacak. Önce müzik endüstrisi dijitalleşti. Bugün medya dijitalleşiyor. Gazeteler ve dergiler buna ayak uyduramayınca batıp gidiyor. Ulaşım, tıp, eğitim dijitalleşecek. Gelecekte oturma odanızın dört duvarı dijital ekranlarla kaplı olacak. Camı olmayan 3D televizyonlar izleyeceğiz. Ofislerde PC olmayacak, kullan-at bilgisayarlar buluta bağlı olduğundan bilgi zahmetsizce ve kendiliğinden evden ofise ofisten arabaya transfer olacak. Bir yeriniz ağrıdığında duvar kâğıdınızın önüne geçip “robot doktor”a muayene olabileceksiniz. Alışveriş de dijitalleşecek ve internetten alışveriş yaparken 3 boyutlu olarak vücut ölçülerinizi bulutta sakladığınızdan aldığınız her şey üzerinize olacak. 3D yazıcılar ile üretim dijitalleşecek. Seri üretim değil seri kişiselleştirme mümkün olacak. Tüm bunların sonucunda, “mükemmel kapitalizm”e doğru gidiyoruz. Kapitalizm, malın fiyatını arz-talep dengesine bağlı olarak belirler. Bu durumda kandırılıp kandırılmadığınızı, kâr marjını, o ürünün gerçekten o kadar edip etmediğini bilemezsiniz. Oysa teknolojinin yardımıyla cep telefonumuzda bütün bu bilgileri, insanların o ürün hakkında ne dediğini, en uygun fiyatı bulup bulmadığınızı öğrenebilirsiniz. Yani geleceğin kazananı tüketici olacak. Ticari kapitalizmden entelektüel kapitalizme doğru gidiyoruz. Kazanan uluslar, entelektüel kapitalizmi doğru kavrayanlar olacak. Bu durumda kazanan inovasyoncular, hayal kuranlar, bilimi ve teknolojiyi doğru kullananlar olacak.”
Son Yorumlar