SAP İnovasyon Forum’da dijital ekonomi çağında teknoloji ile sadeleşme ve inovasyonun rolü tartışıldı.
SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, “İnovasyonu sürdürülebilir kılmak için müşterilerimizin ve pazarın temel motivasyonlarını sorgulamaktan vazgeçmemek gerekiyor. Pazarı yeniden şekillendirecek fikirler ortaya çıktıktan sonra da bu fikirleri hızlıca hayata geçirebilmek çok önemli. SAP’nin kurumlara hız ve çeviklik katarak inovasyon döngülerinde avantaj elde etmelerini sağlayan ve şimdiye kadarki en büyük inovasyonu olan S/4HANA bu sorular sayesinde geliştirildi” dedi. SAP İnovasyon Forum’da Yılın Teknolojik Dönüşüm ve İnovasyon ödülleri de sahiplerini buldu.
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, “Gerçek inovasyonu harekete geçirecek kıvılcım nasıl yapılır?” sorusunun cevabını tartışmak üzere iş dünyasını 29 Mayıs Cuma günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen SAP İnovasyon Forum’da bir araya getirdi.
SAP İnovasyon Forum’da iş dünyasının değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek BT yaklaşımları, nesnelerin interneti, büyük veri, dijital dönüşüm gibi kavramlar ele alınırken; kurumların sadeleşerek işlerine odaklanabilmelerine imkân veren çözüm ve deneyimler de masaya yatırıldı.
SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin’in sunumu ile başlayan SAP İnovasyon Forum tiyatro oyuncusu ve iş adamı Ali Poyrazoğlu’nun “İnovasyon-Değişim-Dönüşüm” başlıklı renkli sunumuyla devam etti.
SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin açılış konuşmasında: ‘‘İnovasyon, farklı algılamayı, etrafımızda olmayanları görmeyi, ‘neden’ ya da ‘neden olmasın’ diye sormayı, hayal gücünü ortaya çıkarmayı gerektiriyor. İnovasyon söz konusu olduğunda ilham aldığımız birçok nokta bulunuyor. İnovatif düşünce, kimi zaman doğadan, kimi zaman mevcut çözümleri farklı bir yaklaşımla ele almaktan kimi zaman ise problemden besleniyor. Ancak süreç, inovasyonu gerçekleştirmek ile bitmiyor. Onu sürdürülebilir kılmak da oldukça önem taşıyor. Başarıyı tetiklemek için temel soruları sormayı asla bırakmamalıyız. . Geçtiğimiz Şubat ayında bu vizyon ile yeni ürünümüz S/4HANA’yı lanse ettik. Bu inovasyonu yaparken ‘neden iş yapışımız daha hızlı ve basit olmasın’ temel sorusundan yola çıktık ve yepyeni bir sayfa açtık. 400 milyon satır kod gözden geçirildi ve yüzde 80 oranında sadeleştirildi. Çünkü inovasyonun temel taşının, aynı konuyu farklı bir bakış açısıyla ele almak olduğunun bilincindeydik ‘’dedi.
SAP inovasyonu kolaylaştırıyor
SAP, dijital çağa adapte ettiği iş çözümleri ile tüm müşterilerinin inovasyona yönelik iyi fikirlerini hızlı ve çevik bir şekilde hayata geçirmesinde onlara destek oluyor.
Yenilikleri erken benimseyen şirketler hem kendilerinin hem de müşterilerinin ihtiyaçlarını en hızlı şekilde fark ederek rekabet avantajı sağlayacak gerekli tüm araçlara sahip olabiliyor. Kurumlar için bu noktada mevcut işini farklı bir bakış açısıyla basitleştirerek sonuca odaklı planlama yapabilmek ve böylece işini daha ileriye gidecek şekilde yeniden tasarlamak önem kazanıyor. Kurumların ihtiyaçları doğrultusunda pazarda daha hızlı bir yapıya ulaşmalarını ve rekabetçiliği beraberinde getiriyor.
Dijital dünyanın yeni nesil çözümü S4/HANA SAP İnovasyon Forum’da
SAP 40 yılın üzerindeki deneyim ve uzmanlığını dijital çağın ihtiyaçlarına göre tasarlayarak 1992 yılında lanse ettiği ERP çözümü R3’ten bu yana en büyük inovasyonu olan ve kurumlara veriyi gerçek zamanlı işleme imkanı sunan SAP S/4HANA’yı 2015 yılında tüm dünyada duyurdu.
Dünya üzerindeki toplam verinin yüzde 90’ı son iki yılda üretildi. 2020 yılı itibarıyla da 50 milyar cihazın internete bağlı olacağı öngörülüyor. Bu, çok ciddi bir veri hacmi anlamına geliyor. Bu veriyi kolay ve gerçek zamanlı bir şekilde işleyemeyen, trendleri takip edemeyen işletmeler sürdürülebilirliği korumakta zorlanıyor. Bu noktada devreye giren SAP S4/HANA, mimarisi gereği kullanıcılarına sadeleşme, entegrasyon ve gerçek zamanlı karar alma yetkinlikleri sunuyor. S4HANA şirketlerin, dijital ekonominin arkasındaki itici güç olan büyük veri, bulut bilişim, sosyal ağlar ve mobiliteyi en etkin biçimde yönetmelerini sağlıyor.
SAP başarılı projeleri ödüllendirildi
S/4HANA lansmanını yapan SAP Türkiye Satış Direktörü Musa Zorbozan yılın başarılı projelerinin ödüllendirdiği tören sırasında “Kurumların başarıya giden yolculuğunu biz de en yalın ve güncel teknolojilerle desteklemenin heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.
Yılın Müşteri Deneyimi Ödülü’nü Kliksa adına Genel Müdür Nevgül Bilsel Safkan, Yılın İnsan Kaynakları Dönüşüm Ödülü’nü Koç Holding adına Eğitim ve Gelişim Yöneticisi Önder Korkmaz, Yılın Tedarik Zinciri Yönetimi Ödülü’nü Vestel adına Tedarik Zinciri Direktörü Ender Yüksel, Yılın Finansal Dönüşüm Ödülü’nü Türk Telekom adına Grup Finans Direktörü Erhan Merdanoğlu, S/4HANA Ödülü’nü ise EVE adına EVE BT Direktörü Sefer Taşkıran aldı.
Forum’da ayrıca SAP’nin global sosyal sorumluluk vizyonu kapsamında Ashoka Vakfı ile yürüttüğü kurumsal sosyal girişimcilik programı “Hızlan Fark Oluştur” için seçilen inovatif projeler de tanıtıldı. Ashoka Avrupa – Türkiye Ülke Temsilcisi Matthias Scheffelmeier SAP’nin desteğiyle yürüttükleri program hakkında bilgi paylaşırken kazanan girişimciler de kendi projelerini katılımcılara aktardılar. SAP Türkiye, toplum için katma değer üretme amacıyla geliştirdiği ve sosyal girişimcilik ekosistemini büyütmeye odaklanan “Hızlan Oluştur” projesi için seçilen ve Türkiye’deki dezavantajlı gençleri güçlendirmeyi hedefleyen bu beş projeye bir yıl boyunca destek vereceğini açıkladı.
Son Yorumlar