Emir Yargıcı’nın “travel hard, work harder” felsefesini sürdüren, vizyon sahibi, işine tutkuyla bağlı genç ekibi ve Türkiye genelindeki mağazalarıyla heyecanını hiç yitirmeden yoluna devam eden Yargıcı Teknoloji noktasında da rakiplerinin önünde yer almak için atik davranıyor.
Bünyesinde birçok teknoloji yatırımını bulunduran Yargıcı, “İş Zekâsı” alanında da yatırım yapmaya gereksinim duyarak bu alandaki araştırmalarının sonrasında QlikView’i tercih etti. Bu alanda kendileri ile İş Zakâsı alanında yatırım gereksinimlerini konuşmak, Yargıcı olarak bu yatırımdan beklentileri ve yatırım yaptıkları QlikView İş Zekâsı çözümlerinden neleri istediklerini konuşmak üzere Yargıcı yetkilisi ile söyleşi gerçekleştirdik…
Kısaca kurumunuz hakkında ve kurumunuzun teknoloji yaklaşımı hakkında bilgi verebilir misiniz?
Yargıcı olarak 1978 yılından beri perakende sektöründe faaliyet gösteren bir firmayız. Bugün itibariyle 50 mağazaya ulaştık ve mağaza sayımızı her geçen yıl arttırmaktayız. Firma olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye çalışıyoruz. Özellikle son yıllarda artan rekabet ortamında teknolojinin değeri her geçen gün yükseliyor. Sürekli bir değişim söz konusu, bizde bu değişimin farkındayız ve atılan bu hızlı adımlara ayak uydurmaya çalışıyoruz.
İş Zekâsı çözümleri kurumunuz bünyesinde nasıl bir yere sahip, neden bir iş zekâsı aracına ihtiyaç duyuldu? İş Zekâsı çözümleriyle ilgili beklentileriniz nelerdi?
Günümüzde bilginin önemi her geçen gün artmaya başladı. Tüm firmalar bu rekabet ortamında bir adım önde olabilmek için teknolojiyi ve beraberinde getirdiği avantajları kullanmaya başladılar. Toplanan verilerin boyutları her geçen gün artıyor ki aslında bu durumda, eldeki bilgi değil bilgiyi nasıl yönetip nasıl şekillendirdiğin önem arz ediyor. Bugün iş zekâsı araçlarından beklentinin, bulunan raporları sunmaktan öte, kurum içerisinde gizli kalmış, ancak kurumun stratejisini etkileyecek bilgileri bulup çıkarmak yönünde olduğunu görüyoruz. Firma içerisinde, bu amaca yönelik oluşturulan sistemler bu ihtiyaca cevap veremediği durumlarda bir iş zekâsı aracı gereksinimi ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda iş zekâsı araçlarına firma olarak çok önem vermeye başladık ve bu konuda ilerleyebilmek için gerekli zamanı ayırmaya çalışıyoruz. İş zekâsı uygulamalarından yüksek beklentilerimiz var. Kısaca firma içerisinde alınacak kararlara, analizler doğrultusunda yön verip ışık tutmasını bekliyoruz.
QlikView ile çalışma kararını nasıl verdiniz? Yapılan işbirliği size neler kattı? Yapılan işbirliğinden önceki süreç ile işbirliği sonrası süreci değerlendirir misiniz? Ne gibi faydalar sağladınız?
QlikView ile tanışmadan önce birçok iş zekâsı uygulaması ile görüşmelerimiz oldu. Fakat ERP sistemimize entegre olarak çalışacak uygulamanın isteklerimize nasıl cevap vereceği konusunda endişelerimiz vardı. Yapılan demo çalışmaları doğrultusunda QlikView bize bu güveni sağladı ve tercihimizi bu yönde kullandık.
QlikView ile birlikte özellikle finans ve raporlama tarafında oluşturduğumuz raporları hızlı ve sağlıklı bir şekilde alabiliyoruz. QlikView raporlama aşamasında, zaman tasarrufu ve manuel yapılan işlemler sırasında ortaya çıkabilecek hataların önüne geçmemizi sağladı. İleriki dönemde QlikView’i firma içerisinde daha yaygın hale getirme çalışmalarımız başladı.
QlikView Türkiye ile nasıl bir sinerji oluşturdunuz, proje uygulama aşamasındaki deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz?
Biz QlikView ile anlaşmadan önce birçok firma ile görüşmelerimiz ve demo çalışmalarımız olmuştu. İlk aşamada önceki tecrübelerden hafızamızda kalan, bizim istediğimiz şeyleri QlikView anlayabilecek mi? Kullanılan ERP uygulamamıza ve database yapımıza uyum sağlayabilecek mi? Uygulamanın yetenekleri ihtiyacımızı karşılayabilecek mi gibi soru işaretlerimiz vardı. QlikView Türkiye’den danışman arkadaşlarla projeye başladıktan sonra bu soru işaretlerimiz yavaş yavaş azalmaya başladı. QlikView’in. temel de hızlı implemente edilebilir olması, teknik birimler ve son kullanıcılar için kolay öğrenilebilir olması, farklı veri kaynakları ile kolay entegre edilebilir olması, büyük veriyi de yönetebilecek yetkinlikte olması, performansının yüksek olması, görsellik ve analiz kabiliyetlerinin fazla olması, her türlü platformdan erişebiliyor olması gibi özellikleri kurumumuz tarafından çok beğenildi ve ilerleyen süreçte tüm yapıyı QlikView içerisine almaya başladık. Şu an halen QlikView kullanımı firma içerisinde istediğimiz boyutlarda değil bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.
Son Yorumlar