HP, kritik iş uygulamaları ile iş kesintisinin olumsuz etkilerini en aza indirgeyerek işletmelerin inovasyonda kullanmak üzere kaynak ayırmasını sağlayan sanallaştırılmış ortamlar için yeni ve güncellenmiş hizmetlerini duyurdu.
Veri merkezinde sanallaştırma, verimliliği ve esnekliği artırmakla birlikte sistemlerde karmaşıklığın artmasına da neden oluyor. Bu da kritik iş uygulamalarında planlanmamış kesintilere yol açabiliyor. BT sisteminin çalışmadığı her dakika işleri olumsuz etkiliyor. Kritik teknoloji süreçleri ile uygulamaların karmaşıklığı bir yana, şirketler bu yeni teknolojilere yönelik olarak kaynak ve vasıflı eleman sıkıntısı da çekiyor.
Bu sorunları çözmeyi amaçlayan HP güvenilir, ölçeklenebilir, güvenli ve düşük maliyetli bir teknoloji altyapısı oluşturmaya yönelik yeni hizmetlerini duyurdu.
Sanallaştırılmış ortamlar için operasyonel iyileştirmeler
HP’nin yeni hizmetleri müşterilerin hizmette aksamayı ve riskleri etkili olarak azaltan sanallaştırılmış ortamları yönetmek için bütüncül bir yaklaşım geliştirmelerini sağlıyor.
HP, Kritik İş Uygulamaları Hizmetleri portföyünü donanım, işletim sistemleri ve şimdi de Citrix XenServer, Microsoft® Hyper-V ile VMware sanallaştırma yazılımlarından oluşan tüm sanallaştırma ortamına çok düzeyli destek vermek üzere genişletti. Yeni HP ITSM Sanallaştırılmış Ortam Değerlendirme Hizmeti uzmanların önerilerinden yararlanarak sanallaştırılmış ortamların operasyonel verimliliğini artırıyor ve yapılması gereken iyileştirmeleri ölçeklendiriyor. Bu değerlendirme hizmeti sanallaştırılmış ortamlardaki hizmet yönetimi açıklarını tanımlıyor.
Farklı üreticilerin x86 ortamları için kritik iş uygulamaları desteği
HP Kritik İş Uygulamaları Ortaklığı (MCP), müşterilerin tüm yönetim ekosistemindeki riskleri gidermesinin yanı sıra iş kesintisi süresini sıfıra indirgemesine daha etkili bir şekilde yardımcı olmak amacıyla müşterilere kaynak atama kapasitesi kazandırmak ve kaynak sağlamak için genişletildi. Bu hizmette farklı üreticilerden temin edilen x86 ortamları için bir hizmet iyileştirme planı sağlamak üzere risk tanımlama ve test ederek karşılaştırmayla ilgili formel bir metodoloji kullanılıyor.
İş kesintisi süresini en aza indirgeme ve kaynak sınırlaması sorununu çözme
Yeni Hizmetler, kaynakları, sınırlı bütçelere göre değişen fiyatlarla istek üzerine sunuyor. Bilgi Teknolojisi Altyapı Kütüphanesi (ITIL), blade sunucuları, veri depolama birimleri ile sanallaştırma sistemlerine ve SAP® uygulamaları yararına 33 yeni hizmetin eklenmesi, müşterilerin BT ekiplerini HP’nin uzmanlık kaynakları ve hizmetleriyle düşük maliyetli olarak desteklemesine olanak tanıyor. Fiyatlar 3000 ABD Dolarından başlıyor ve yapılan ödemenin karşılığında ihtiyaca göre kullanılmak üzere esnek kredi puanları satın alınıyor.
HP Öncelikli Bağlantı, farklı sistemlerin bir arada kullanmasından doğan sorunların çözümünü hızlandırarak sistemde hizmet aksamasının işe olumsuz etkilerini en aza indirgiyor. Yeni hizmetler Microsoft Windows®, Linux, sanallaştırma, veri depolama ve blade sunucuları teknolojilerine yönelik olarak ortamda oluşabilecek sorunlara birebir destek veriyor. Global Kritik İş Uygulamaları Çözüm Merkezlerine öncelikli erişiminin de dahil olduğu fiyatlar 6000 ABD Dolarından başlıyor.
HP Teknoloji Destek Hizmetleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Sunil Kumar, “BT direktörlerinin günümüzde karşılaştığı en büyük zorluk bir yandan inovasyona kadro ayırırken diğer yandan işte rekabeti korumak, işi güvenceye almak ve iş sürekliliğini sağlamaktır. HP, genişletilmiş portföyümüzle müşterilere teknoloji ortamlarında tam destek sağlayarak iş kesintisini en aza indirgemelerini ve operasyon bütçesini işte inovasyon yapmaya ayırmalarını sağlıyor” diyor.
Son Yorumlar