Mikro Yazılım, “Mikro Yazılım Bilgisayarlı Muhasebe Kitabı” ile Üniversiteler ve Eğitim Kurumlarında Ders Olarak Okutuluyor
Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketlerinden Mikro Yazılım’ın çözümlerini detaylı şekilde anlatan “Mikro Yazılım Bilgisayarlı Muhasebe” kitabı, örgün eğitim veren üniversitelerde ve çeşitli eğitim kurumlarında ders kitabı olarak okutuluyor.
Büyümek isteyen ve Mikro Yazılım ürünlerini tercih eden her işletmenin, Mikro Yazılım kullanıcı kitlesine ve adaylarına, uygulama kolaylığı sağlamak ve yol gösterici kaynak özelliğini taşıyan Mikro Yazılım Bilgisayarlı Muhasebe Kitabı, 3. baskısını yaparak, Türkiye’de örgün eğitim veren pek çok üniversitedeki öğrencinin ders kitabı oldu. Kitap, üniversiteler ve eğitim kurumlarının yanı sıra, Anadolu Ticaret Meslek Liseleri ile Çok Programlı Meslek Liselerinde de tercih edilmektedir.
Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Yaser GÜRSOY tarafından yazılan ve Ekin Yayınevi tarafından basılan kitap, şu ana kadar binlerce kişiye ulaştı.
Mikro Yazılım Bilgisayarlı Muhasebe Kitabı; Serbest Muhasebeci (SM), Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) ofislerinde Mikro Yazılım ürünlerini kullanan meslek mensupları tarafından yardımcı kaynak olarak da kullanılmaktadır.
Mikro Yazılım Bilgisayarlı Muhasebe Kitabı, Mikro Yazılım ürünlerini tercih eden; üretim, hizmet, ticaret, ithalat ve ihracat yapan işletmelerde ise özellikle İdari Mali İşler Müdürlükleri, Finans Yöneticileri ve ilgili departman büro personelleri tarafından da talep edilmektedir.
KİTABIN İÇ KAPAĞI ve KONU BAŞLIKLARI;
- Firma Kuruluş İşlemleri
- Ticari Muhasebe İşlemleri
- Entegre ve Ön Muhasebe İşlemleri
- Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri
- Üretim ve Maliyet Muhasebesi İşlemleri
- Personel ve İnsan Kaynakları İşlemleri
- Finans İşlemleri ve Muhasebesi
- Vergi Bildirim ve Beyanname İşlemleri
- İhracat İşlemleri ve Muhasebesi,
- İhraç Kayıtlı Satış, Alış ve Muhasebesi,
- İthalat İşlemleri ve Muhasebesi,
- e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv İşlemleri,
KİTABIN İÇERİĞİ;
Kitabın içeriği genel olarak aşağıdaki uygulamaları kapsamaktadır;
a)Firma kuruluşu tanımlama ve servis işlemleri geniş olarak açıklanır.
b)Kurulmuş olan firma için “Ticari Muhasebe” işlemlerinden örnekler yapılmıştır. Büro muhasebesindeki uygulamalara ağırlık verilmiştir.
c)“Entegre ve Ön Muhasebe” işlemleri ile stok, cari, sipariş, irsaliye, fatura, kasa, banka, çek, senet uygulamaları açıklanmış, muhasebe entegrasyonu ile diğer finansman işlemleri açıklanmıştır.
d)“Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri” ile envanter uygulamaları, Dönemsel İşlem Fişleri ve Mali Tablolarla Raporlamalar ele alınmıştır.
e)“Üretim Yönetimi” modülü ile Maliyet Muhasebesi işlemleri, örnek mamul üretimsüreci ve uygulamalarına yer verilmiştir.
f)“Personel Yönetimi” modülü ile bordro düzenleme ve insan kaynakları işlemlerini izlemek, örnek uygulamalarla açıklanmıştır.
g)“Finans İşlemleri” ve muhasebesinde finansal düzenlemelere, tanımlamalara ve örnek uygulamalara yer verilmiştir.
h)“Vergi Bildirim ve Beyanname İşlemlerinde”, işletmelerin beyanı zorunlu KDV, ÖTV, Ba, Bs, Muhtasar ve diğer beyanname işlemlerine, tanımlamalarına ve uygulama örneklerine yer verilmiştir.
i)İhracat İşlemleri açıklanmış, ihracat işlemlerinin tanımları, kart ve fatura düzenleme, muhasebe işlemleri yapılmıştır. Ayrıca; Gümrük beyannamesi ve diğer dış ticaret belgelerinin düzenlenmesi, muhafaza edilmesi, teşvikler için tarama işlemleri açıklanmıştır.
j)Sektörde yaygın olarak uygulanan İhraç Kayıtlı Satış, İ.K. Alış, Dahilde İşleme Rejimi (D.İ.R) Muhasebesi ve örnek uygulamaları yapılmıştır.
k)İthalat İşlemlerinde, ithalat kartları tanımlanması, faturaların düzenlenmesi, ithalat maliyet dağılımının yapılması yanında ithalat millileştirme muhasebe işlemleri ile örnek uygulamalar yapılmıştır.
l)e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-Devlet işlemleri için yasal süreç açıklanmış, ilgili işletmeler için örnek uygulamalara yer verilmiştir.
#MikroYazılım, #BilgisayarlıMuhasebeKitabı, #Üniversiteler, #EğitimKurumları, #Ders
Son Yorumlar