Hitachi’nin tahmine dayalı analitik özelliğe sahip yeni sistemleri ve BT otomasyon yazılımı, sundukları esnek veri altyapısı ve akıllı operasyon imkanları ile veri merkezi modernizasyon girişimlerine destek oluyorlar.
Hitachi Ltd’nin yüzde yüz iştiraki olan Hitachi Vantara, veri merkezi modernizasyonuna güç veren yeni ürünlerini tanıttı. Hitachi, sektörün tek %100 veri erişebilirlik garantisi sunan depolama ailesinin, yüksek performanslı yeni depolama sistemleriyle entegre, platformlar arası kullanılabilen yapay zeka destekli analitik ve BT otomasyon yazılımını duyurdu. Flash ve hibrit modellerden meydana gelen yeni Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) sistemleri ve yapay zeka operasyon yazılımı, maliyetleri düşürüp operasyonel verimi artırarak müşterilere eşsiz esneklik ve otomasyon imkanı sunuyor. Bu da modern veri merkezi girişimlerinin temelini oluşturuyor. Geliştiriciler de artan esneklikten yararlanarak, Docker ve Redhat Openshift saklayıcı entegrasyonu üzerinden Swarm ve Kubernetes ile yönetebildikleri tek bir sistemde çok daha fazla iş yükünü çalıştırabilecekler.
Hitachi Vantara Altyapı Çözümleri Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bob Madaio’nın Hitachi Vantara Veri Merkezi Modernizasyonu videosunu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.
“Yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileri olgunlaştıkça, kurumsal depolama markaları da müşterilerine otonom operasyonlara geçişte büyük ölçüde yardımcı olma fırsatı yakalıyor” diyen IDC Depolama Birimi Araştırma Başkan Yardımcısı Eric Burgener, sözlerine şöyle devam ediyor: “Hitachi Vantara gibi markalar, gelişmiş yapay zeka operasyonları portföyleriyle, altyapı yönetimini basitleştirmek için yapay zeka ve makine öğreniminden yararlanırken, platform güvenilirliğini ve altyapı verimini de artırarak hizmet seviyesi taahhütlerini yerine getirebiliyor.”
Akıllı Operasyonlar
Veri merkezi operasyonları karmaşık hale geldikçe, operasyonel verim azalırken sistemin çökmesi veya veri kaybı riskleri de artabiliyor. Hitachi; Hitachi Infrastructure Analytics Advisor, Hitachi Automation Director ve Hitachi Data Instance Director ile sektörün en gelişmiş yapay zeka operasyon yazılımı portföyünü sunarak daha esnek bir veri altyapısı sunuyor.
Hitachi Infrastructure Analytics Advisor (HIAA); sanal makineler, sunucular, ağlar ve depolama cihazları da dahil olmak üzere, veri yollarını inceleyerek daha derinlemesine veri merkezi analizleri yapabilmek için yapay zeka destekli bir “beyine” sahip. HIAA, veri merkezi ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde optimize etmek, tahmin etmek ve sorunları çözmek için makine öğreniminden yararlanıyor. HIAA’nın yeni özellikleri arasında şunlar yer alıyor:
- Tahmine dayalı analitik: Yapay zeka yeni depolama satın alımının ne zaman gerekeceğini tahmin etmek için uzaktan ölçüm verilerini inceliyor. Makine öğrenimi ise depolamaya ilişkin tüm kaynakları analiz ederek doğru kaynağın satın alınmasına yardımcı oluyor.
- 4 kat daha hızlı temel neden analizi: Patentli yapay zeka motoru, veri yollarındaki uzaktan ölçüm verilerini ve yapılandırma değişimlerini analiz ederek sorunları belirliyor ve yeni bir buluşsal motor kullanarak çözüm öneriyor. Hitachi Automation Director ile entegrasyon sayesinde en iyi uygulamaları baz alan hızlı onarımlar gerçekleştiriliyor.
Hitachi Automation Director (HAD) yazılımı BT kaynaklarının dağıtımını ve yönetimini düzenleyen bir “motor” görevi görüyor. Böylece ekipler yeniliklere daha fazla odaklanabiliyorlar. İstenilen şekilde özelleştirilebilen bir çözüm olan HAD; sanal makine, ağı bölgelere ayırma, depolama ve veri koruma görevleri gibi rutin BT hizmetlerini otomatik olarak hallederek kesintisiz çalışma süresini, müşteri deneyimini ve yatırım getirisini etkileyen hataları azaltıyor. HAD aşağıdaki görevleri de yerine getirebilecek şekilde geliştirildi.
- ServiceNow® platformu gibi BT hizmeti yönetim (ITSM) araçlarıyla entegre olarak, BT kaynaklarının dağıtımı daha verimli şekilde izlenip kontrol edebiliyor.
- Depolama gibi üçüncü taraf kaynakları tedarik etmek için REST API entegrasyonunu geliştiriyor.
- Sorun çözümü ve depolama yapılandırması için HIAA’dan komut alabiliyor.
- Veri kaybı veya sistem çökmesine karşı Hitachi Data Instance Director (HDID) veri korumasının kurulumunu otomatik hale getirebiliyor.
HIAA, HAD ve HDID arasındaki bu yeni entegrasyon olanakları, Hitachi’nin, şirketlerin otonom operasyonlara geçiş sürecine başlamalarına yardımcı olan, yapay zeka operasyonları girişiminin bir parçası. Bu tekliflerin tümü, şimdi hem ayrı ayrı hem de Hitachi VSP ile tek bir paket halinde sunularak, müşterilerin veri merkezi modernizasyonunu destekleyen araçlara kolayca ulaşmalarını sağlıyor.
Esnek Veri Altyapısı
Veri merkezi modernizasyonu, verilerin yüksek hızla ve düşük bekleme süreleriyle kararlı bir şekilde dağıtılmasını sağlayan sağlam bir temel ile başlıyor. Bu temelin farklı iş yükü gereksinimlerine destek vermesi ve birden fazla bulut sistemiyle entegre olabilmesi gerekiyor. Hitachi’nin yeni flash VSP F serisi ve hibrit flash VSP G serisi sistemleri esnek bir veri altyapısını, sektörde tek olan %100 veri erişebilirlik garantisi, önceki VSP modellerine kıyasla 3 kata kadar daha yüksek IOPS performansı ve 2,5 kat daha fazla ölçeklenebilirlik ile destekliyor. Bu da müşterilerin analitik süreçlerini daha hızlı tamamlamaları ve daha yüksek uygulama performansı elde edebilmeleri anlamına geliyor. Böylece verilerde geri dönüş de hızlanıyor. Bulut ve saklayıcı entegrasyonu sayesinde, tek bir sistemde daha fazla iş yükünün çalışmasına ve veri ambarlarının ortadan kaldırılmasına yardım edilmesi sağlanıyor.
Yeni kurumsal sınıf Hitachi VSP ürünleri arasında, tamamen flash VSP F700 ve VSP F900 ile hibrit flash VSP G700 ve G900 modelleri bulunuyor. Daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak isteyen Hitachi, yeni orta sınıf ürünler de çıkarıyor. Bunlar arasında VSP F350, F370, G350 ve G370 sistemleri yer alıyor. Sistemler yüksek performans, ölçeklenebilirlik ve veri verimliliğini artıracak şekilde yeniden tasarlanan yeni nesil Hitachi Storage Virtualization Operating System (SVOS RF) ile destekleniyor. Tüm yeni VSP sistemleri, Hitachi’nin yeni düz hizmet modeline sahip ve hepsi Hitachi’nin beğenilen altyapı analitiğini ve kopya veri yönetim yazılımını barındıran Foundation yazılım paketiyle birlikte geliyor. Yeni Hitachi VSP sistemlerinin tümü piyasaya çıkıyor.
Yeni sistemler önceki VSP modellerine göre önemli özelliklere sahip:
- Ölçeklenebilir performans: 2,4 M IOPS ve 41GB/sn bant genişliğinin üzerine kadar ölçeklenebilme.
- Daha yüksek verimlilik: Yüksek fiyat performans değeri için çekirdek başına %70’e kadar daha yüksek IOPS.
- Daha iyi bütünleştirme: 8 kat daha fazla hacim ve bir milyon anlık görüntü.
- Gelişmiş veri verimi: 3,4 kata daha hızlı veri tekilleştirme ve 5 kata kadar daha hızlı SVOS tabanlı sıkıştırma.
“Verinin gücünden yararlanabilen şirketler, kurumsal verimini artırıyor, müşteri taleplerini karşılayabiliyor ve yeni gelir kaynakları yaratabiliyorlar. Bunu yapmak isteyen kurumlar veri merkezi operasyonlarını dönüştürmeye odaklandı” diyen VMware Global Stratejik İş Birliklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tom Hermann, şunları ifade ediyor: “Hitachi ve VMware veri merkezi dönüşümünü hızlandırmak için birçok alanda işbirliği yapıyor. Hitachi VSP ile VMware vSphere Virtual Volumes ve VMware Site Recovery Manager arasında entegrasyon sağlayarak veri sunma ve koruma deneyimini basitleştiriyoruz. Ayrıca, Hitachi yapay zeka operasyonları yazılımı ile VMware vCenter yerel yönetim araçları arasında uzak ölçüm verilerini paylaşarak, veri merkezi operasyonlarını sadeleştirmek için birlikte çalışıyoruz. Bu çalışmaların tümü, dönüşüm yolculuğunu kolaylaştırıp, şirketlerin esnekliğini geliştirerek geleceğe güç verecek verinin dağıtımını hızlandırıyor.”
“Hitachi, geniş ölçekli veri yönetimi ve dijital dönüşümün bir parçası olarak, tahmine dayalı analitik ve otomasyondan faydalanarak dünyanın iş ve BT liderlerinin modern veri zorluklarına yanıt vermesine yardımcı oluyor” diyen Hitachi Vantara Altyapı ve Uç Ürünlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Iri Trashanski, “Müşteri ortamlarındaki verinin kritik önemi nedeniyle, idare edecek kadar iyi depolama teknolojilerine veya zayıf altyapı nedeniyle ortaya çıkan veri ambarlarına yer yok. Bugün duyurduğumuz teknoloji, müşterilerimizin dönüşümlerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları esnek veri altyapısını ve akıllı operasyonları oluşturmalarına yardımcı olacak” dedi.
#hitachivantara, #yapayzeka, #yazilim
Son Yorumlar