Dünya genelinde kurumsal eğitim için 500 milyar doların üzerinde harcama yapılıyor. Yılda yaklaşık 33,5 saatini eğitim alarak geçiren çalışanlar için ise kişi başına aylık 1.000 dolar eğitim bütçesi ayrılıyor…
Günümüz iş dünyasının en önemli konuları arasında kurumsal eğitim ve çalışan verimliliği yer alıyor. Şirketler kurumsal eğitimler sayesinde çalışanlarının, stratejik, sistematik ve kurum vizyonuna uygun bir şekilde çalışmasını yüreklendirirken, huzurlu bir çalışama ortamı da yaratmış oluyor.
Binlerce şirket, çalışanlarının gelişimine destek olmak için her sene yaklaşık 500 milyar doların üzerinde kurumsal eğitim harcaması yapıyor. Şirket başına ortalama eğitim bütçesi 2,5 milyon TL olan Türkiye’de ise şirketler, çalışanlarına kişi başı 462 TL eğitim bütçesi ayırıyor. Yurt dışında ise bu rakam çalışan başına ortalama 1.000 dolara kadar ulaşıyor. Her bir çalışan yılda yaklaşık 33,5 saatini, yani 3,5 gününü kurumsal eğitimlere ayırıyor. Yeterli kurumsal eğitimin alınmaması çalışanları mutsuz ederken, müşteri memnuniyetinin azalmasına ve önlenemeyecek çatışmalara neden olabiliyor. London School of Economics’in (LSE) 73 ülkeden 1,8 milyon çalışanın verilerini analiz ederek hazırladığı rapora göre; mutlu çalışanlar, daha üretken olup işten ayrılmayı düşünmezken müşteri sadakati ve şirket karlılığını da artırıyor. Çalışanların memnuniyeti arttıkça verimlilik yüzde 26 oranı da yükselirken, çalışan sirkülasyonu ise yüzde 25 oranında azalıyor.
Talep edilen içeriklerin %76’sı yüz yüze eğitim ve etkinliklerden oluşuyor
Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği (TEGEP) tarafından yayınlanan Kurumsal Eğitim Araştırması verilerine göre Türkiye’deki kurumsal şirketlerin eğitim ve gelişim birimlerinde, ortalama olarak 13 kişi çalışıyor. Eğitimlerin geliştirilmesi süreçlerine bakıldığında, eğitimlerin yaklaşık yüzde 35’inin kurum içi uzmanlar ya da eğitmenler tarafından geliştirildiği görülüyor. Danışmanlık veya eğitim şirketleriyle kuruma özel geliştirilen ya da satın alınan eğitimlerin oranı ise yüzde 55. Türkiye’de en çok alınan eğitim çeşitlerine bakıldığında “liderlik ve kişisel gelişim” yüzde 26’lık bir oranla ilk sırada yer alıyor. Her ne kadar teknoloji pek çok yenilikçi yöntem getirse de talep edilen içeriklerin yüzde 76’sı yüz yüze eğitim ve etkinliklerden oluşuyor.
Kurumsal dünyanın arama motoru: KATALOQ
Dijital dönüşüm çağında, kurumsal şirketler iş süreçlerini dijitale taşıyarak verimliliklerini arttırmaya çalışıyor. Ancak iş gücü anlamında büyük bir hacim kaplayan kurumsal eğitim araştırmaları hala daha manuel yöntemlerle yapılıyor. Şirketlerin alınacak eğitim ve etkinlik hizmetleri için onlarca içerik sağlayıcıdan teklif toplaması gerekiyor. Bu ihtiyaca karşılık olarak eğitim sağlayıcıları ve şirketleri bir araya getiren online platform KATALOQ, kurumsal şirketlerin çalışanları için sağladığı her türlü eğitim, etkinlik, konuşmacı ve mekan arayışlarına saniyeler içinde çözüm buluyor. Kurumsal dünyanın arama motoru olarak anılan ve beta sürecini başarıyla tamamlayan KATALOQ, Eylül 2019’da hizmet vermeye başlayacak. Platform, kapalı sürüm sürecinde Türkiye’nin önde gelen içerik sağlayıcıları ve çoğunluğunu Fortune 500 kurumlarından oluşan onlarca kurumsal kullanıcıyı platformuna ekledi bile.
#Eğitim, #KATALOQ
Son Yorumlar