Sürdürülebilir ekonomik kalkınma ve toplumsal gelişim için kadınların ekonomiye daha çok ve aktif katılımı çok önemli. Octet Türkiye Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, dünyada kayıtlı 9 milyon KOBİ’nin yüzde 34’ünün kadınlar tarafından yönetildiğini belirterek, “Üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliği açısından nakit akışının, finansmana erişimin özellikle kadın girişimciler için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz ve Octet çözümleriyle yanlarındayız” dedi.
Octet Türkiye Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, OECD’nin açıkladığı rakamlara göre 2018 yılında KOBİ’lerin toplam kredilerden aldıkları payda Türkiye’nin 37 ülke içinde, 23. sırada olduğunun altını çizerek, “İlk beş ülke Portekiz, Güney Kore, Slovakya, İsviçre ve Letonya. Ayrıca dünyada kayıtlı 9 milyon KOBİ’nin yüzde 34’ünün kadınlar tarafından sahiplenildiğini de biliyoruz. Bu payın en az yüzde 50’lere çıkması ekonomi yönetimlerinin kısa vadeli hedefleri arasında olmalıdır. Sürdürülebilir ekonomik kalkınma ve toplumsal gelişim için kadınların ekonomiye daha çok ve aktif katılımının öneminin bilincindeyiz. Üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliği açısından nakit akışının, finansmana erişimin özellikle kadın girişimciler için ne kadar önemli olduğunun da farkındayız. Bu bilinçle ülkemizin dinamik gücü girişimcilerin de finansmana erişiminde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Octet olarak çözümlerimizle bütün KOBİ’lerin ve işletmelerin yanındayız.” dedi.
Ekemen Fidan ayrıca; “Yüksek enflasyonun neden olduğu belirsizlik ortamında fiyatlama güçlüğünün yanı sıra tahsilat ve ödeme vadelerinin uygun hale getirilmesi ve yönetilmesi de zorlaşmaktadır. Bu nedenle alım ve ödeme tarihlerindeki fiyatların bugünden sabitlenmesi gerekir. Octet Portal, üzerinden ticaretini yapan işletmeler, özellikle işletme sermayesi sıkıntısı çeken KOBİ’ler, faturalarını ertesi gün tahsil ederken, alımlarının bedelini sabit fiyat üzerinden taksitle ödeme olanağına kavuşuyorlar” şeklinde konuştu.
Son Yorumlar