Otomotiv sektörünün değişen ve gelişen taleplerine, kaliteli ürün ve iş süreçleri ile cevap veren BPLAS, enjeksiyon kalıplama simülasyonu alanında benzersiz bir çözüm sunan Autodesk Moldflow 2012 ürün ailesinin gelişmiş analiz yeteneklerinden destek alıyor. BPLAS’ın tecrübelerine göre, plastik parça kalıplarının tasarımı sırasında gözden kaçırılan hatalar, ciddi zaman ve para kayıplarına neden olurken, Autodesk Moldflow bu kayıpları minimize etmekte oldukça yardımcı oluyor.
Ürün yaşam çevriminde yüksek kalite beklentilerinin olduğu otomotiv sektöründe piyasa koşullarına ve müşteri beklentilere hızlı ve etkin uyum sağlayabilmek için gerekli tüm sertifikasyon ve standartlara sahip olan BPLAS, hedeflediği yüksek kaliteye erişebilmek adına teknolojinin gücünden oldukça yararlanıyor. BPLAS bu doğrultuda, enjeksiyon kalıplama simülasyonu alanında Autodesk Moldflow 2012 ürün ailesinin gelişmiş analiz yeteneklerinden ve ürünün kurulumu ile eğitimlerinde en başından itibaren yanında yer alan Autodesk Yetkili İş Ortağı Biltim’den de büyük destek alıyor.
Sanayideki varlığının 154’üncü yılını geride bırakan BPLAS’ın başarısında, otomotiv sektöründe edindiği 38 yıllık deneyim de büyük rol oynuyor. Üç il, beş farklı lokasyonda, 130 bin metrekare alanda, 1.400 çalışan ile faaliyetlerini sürdüren BPLAS, Türkiye’nin lider, Avrupa’nın sayılı kuruluşları arasında yer alıyor. Boyalı, boyasız ve hibrid termoplastik parçaların enjeksiyon, vakum şekillendirme, vakum döküm, blow molding, extrüzyon, pres baskı laminasyon, sıcak presleme, kaplama ve montaj hattıyla imalatını gerçekleştiren BPLAS’ın kalıphanesinde; kontrol fikstürü, alüminyum, çelik enjeksiyon kalıpları, soğutma, şişirme, ekstrüzyon kalıp imali, kalıp modif ve bakım hizmeti faaliyetleri yürütülüyor. Kuruluş, Ar-Ge Merkezi olarak, tasarım, geliştirme, prototip, ölçme, ürün, proje mühendislik, yurtiçi ve dışı kalıp ve proje takip, teknik destek ve laboratuvar hizmetleri de sağlıyor.
BPLAS’ın Genel Müdür Yardımcısı Ercan Güler, “BPLAS’ın 40t’dan 5000t’a kadar 102 adet enjeksiyon makinası ve blow molding, thermoforming gibi üretim teknolojileri ile ürettiği ürünler; genellikle tampon, torpido, kapı paneli gibi görsel estetik ile fonksiyonelliği birleştiren ve yakıt tankı gibi yüksek güvenlik seviyesi gerektiren parçalardan oluşuyor” diyor ve gerek simülasyon gerekse analiz aşamalarının önemine şu sözlerle değiniyor: “İşimizde rekabette fark oluşabilmemiz için kalite ve üretim sürecinin verimliliği son derece önemlidir. Bu nedenle simülasyon ve analiz aşamalarını en doğru şekilde yürütmeyi çok önemsiyoruz. Önceleri dış kaynak alımı ile kullandığımız Moldflow simülasyon ve analiz ürünlerini, konusunda Türkiye’nin en donanımlı kalıphanesini kurarak, kendi bünyemizde kullanmaya başladık.” 38 yıllık plastik bilgi birikimlerine dayanarak, en iyi simülasyon ve analiz uygulaması olarak Moldflow’u tercih ettiklerine dikkat çeken Güler, plastik parçaların kalıplarının tasarımı sırasında gözden kaçırılan hataların, üretim aşamasına geçildiğinde ciddi zaman ve para kayıplarına neden olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: “Enjeksiyon başta olmak üzere, kalıp tasarımından üretime geçilirken ortaya çıkan problemlere Moldflow modülleri gerçekten fonksiyonel çözümler sunuyor. Biz de bu nedenle alanının en iyisi olduğuna inandığımız Moldflow’u kullanıyoruz.”
BPLAS, Moldflow’u kullanırken hangi sorulara cevap arıyor?
Güler, cevap aradıkları soruları şu şekilde sıralıyor:
• Parça tamamen dolacak mı?
• Birleşme çizgileri ve hava boşlukları, kabarcıkları nerelerde oluşur?
• Hangi malzeme kullanılmalı ve giriş noktası nere(ler)de olmalı?
• Yolluk sistemi dengeli mi?
• Kalıp içinde plastik dengeli soğuyor mu?
• Optimum üretim prosesi ne olmalı?
• Çökmeler nerede ve nasıl olacak?
• Yüzey kalitesi yeterli mi, sorunlu bölgeler nerelerde?
• Hacimsel çekme ne kadar olacak, optimum ütüleme şartları nelerdir?
• Çarpılmalar kabul toleranslarında mı?
• Parçanın optimum üretim maliyeti ne olacak?
“Autodesk Aboneliği ile Güncel Kalıyoruz”
Autodesk Aboneliği ile, Autodesk ailesinin Moldflow yazılımının son sürümüne öncelikli olarak ulaştıklarını belirten Ercan Güler, “Yazılım duyuru, etkinlik ve eklentilerine anında erişiyor, Autodesk’ten direkt web tabanlı teknik destek alabiliyoruz. Kendi kendine eğitim araçları ile yetkinliğimizi geliştirebiliyor, web sayfalarından yazılım yönetimini gerçekleştirebiliyoruz. Yıllık belirli bir abonelik ücreti ödeyerek, normal güncelleme alımlarına göre daha avantajlı olabiliyor, bütçeleme sürecinde de kolaylık elde ediyoruz. Öyle ki son iki dönemdir 3 yıllık paket abonelik satın alıyoruz” diyor.
Son Yorumlar