Agrotech, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, dijital sağlık çözümleri alanında geliştirilen ve son yıllarda birçok ülkede satışı gerçekleşen “Digital health with AI” ürünü kapsamında FinTEXT A.G Tecnologies ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Lisans bedelinin yaklaşık 1,3 milyar TL olduğu anlaşma, 2022-2023 yılı Ortadoğu ve Afrika pazarında gerçekleştirilen “marketing-demo” ve “yerinde uygulamalar” sonrasında hayata geçti…
Geçtiğimiz yıl tamamladığı halka arz sürecinin ardından 2024 yılının ilk çeyreğinde, tarımda ve teknolojide gerçekleştirdiği iş birlikleriyle dikkat çeken Agrotech, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yeni bir iş birliğini duyurdu. Dijital sağlık çözümleri alanında FinTEXT A.G Tecnologies ile gerçekleştirilen anlaşmanın, sözleşme lisans bedelinin yaklaşık 1,3 milyar TL değerinde olduğu kaydedildi. Agrotech’in kurulduğu yıllardan bu yana geliştirdiği, son yıllarda birçok ülkede satışı gerçekleşen ve telif hakkının Agrotech’te olduğu “Digital health with AI” ürününü içeren anlaşmanın 5 yıllık olduğu ifade edilirken; iş birliği, 2022-2023 yılı Ortadoğu ve Afrika pazarında gerçekleştirilen “marketing-demo” ve “yerinde uygulamalar” sonrasında hayata geçti.
Sözleşme gereği FinTEXT Technologies A.G. firması, ürünün satış haklarına sadece Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Umman ve Afrika bölge sınırları dahilinde sahip olabilecek. Yapılan dağıtım hakkı sözleşmesi gereği ürün, belirtilen ülkeler dahilinde toplamda 800 sağlık kuruluşunda çalışabilecek. Maksimum kullanıcı sayısı 45 bin olarak belirlenirken; ek kuruluş ve lisans talebi söz konusu olduğunda ayrıca ücretlendirme devreye girecek.
Dijital Dönüşüme Destek İçin Çalışmalarımızı Hızlandıracağız
1.3 milyar TL’nin yüzde 60’lık kısmının 2024 yılı bilançolarına, kalan yüzde 40’lık kısmının ise 2025 bilançolarına yansıması beklenirken Agrotech Global Teknoloji ve Ar-Ge Başkanı Murat Teksöz, iş birliğine ilişkin yaptığı açıklamada, “Agrotech olarak, FinTEXT A.G Technologies ile imzaladığımız sözleşme, şirketimizin uluslararası alanda sağlık sektöründeki etkinliğini artırmak adına önemli bir adım. Lisans bedelinin 1,3 milyar TL olması, ürünümüzün değerini ve pazardaki talebi gösteren bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlaşma, şirketimizin Ar-Ge çalışmalarına olan yatırımının ve inovasyon stratejisinin meyvelerini verdiğini kanıtlarken; sağlık sektöründe dijital dönüşümü desteklemek adına çalışmalarımızı hızlandırmamız gerektiğini ortaya koyuyor. Gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğinin şirketimizin küresel arenada rekabet avantajını artırmasına katkı sağlayacağına ve daha iyi sağlık hizmetleri sunmak için çabalarımızı artırarak, sektördeki etkimizi daha da güçlendireceğimize inanıyoruz.” dedi.
Son Yorumlar