Dünya çapında yönettiği prestijli otelleriyle, konuk ağırlama sektöründe uluslararası üne sahip olan Rixos Hotels, yüksek standartlı hizmetlerinin sürekliliğini sağlayan teknolojik altyapısını, GlassHouse Türkiye danışmanlığında hayata geçirdiği yedekleme projesiyle güvenli bir yapıya kavuşturdu. Rixos Hotels böylece maliyetlerde önemli bir avantaj elde ederken; verimlilikte de büyük bir artış yaşadı.
Hatasız iş sürekliliği için yedekleme ortamlarını, veri kaybı riskini ortadan kaldıracak istikrarlı ve kolay yönetilebilir bir sisteme kavuşturmayı hedeflediklerini söyleyen Rixos Hotels Sistem Yöneticisi Ayhan Boztekin hayata geçirilen projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “BT ortamımızdaki veriler, yeni açılan oteller ve hızla artan personel sayısına paralel olarak yüksek ivmeli bir artış gösteriyordu. Ekibimiz, verilerin bu hızla büyüdüğü bir ortamda, mevcut yedekleme çözümünün bir süre sonra tamamen yetersiz kalacağını tespit etti. Kullanılan teyp sistemlerinin doğası gereği yaşanılan performans sorunu ve güvenlik riskleri göz önünde bulundurularak, yeni nesil bir yedekleme çözümü projelendirilmeye başlandı. Bu çalışmamızda da yedekleme ve tekilleştirme alanının lideri GlassHouse Türkiye ekibinden ve önerdikleri EMC yedekleme çözümlerinden yararlanmaya karar verdik.”
Ayhan Boztekin, yapılan planlama çalışmasıyla, sorunsuz entegrasyon yeteneği, pozitif fayda maliyet analizi ve tekilleştirme teknolojisinin limitlerinde çalışabilen; sanallaştırma sistemleriyle de üst düzey uyuma sahip bir çözümü tercih ettiklerini belirterek; projenin kendilerine sağladığı temel avantajları da şu şekilde özetliyor: “GlassHouse Türkiye ekibinin deneyim, uzmanlık ve yönlendirmesiyle oldukça başarılı bir projeyi tamamladık. Teybin mekaniksel doğasından gelen sınırlamalar ortadan kalktı ve verilerin çok daha güvenilir bir şekilde disklerde saklanması sağlandı. Yedekleme ve geri dönüş süreleri önemli oranda kısaldı. Özellikle teyp kütüphanesi ve kartuşların yönetim ihtiyacı ortadan kalktığı için ciddi oranda operasyonel verimlilik de sağlandı. Buna ek olarak, mevcut yedekleme altyapısının karmaşıklığı azaldı. Prosedür ve politikaların basitleşmesi ise, kriz anında ortaya çıkabilecek veri geri dönüş ihtiyaçlarındaki riskin azalması ve maliyetlerin düşmesini sağlandı. Maliyetlerde sağlanan bu önemli düşüşlerse BT verimliliğinin artmasındaki en temel katalizörlerden biri oldu.”
Son Yorumlar