Dünyanın en önde gelen ve yenilikçi veri depolama sirketi NetApp, sundugu çözümlerle isletmelere BT’ye iliskin sürekli degisen ihtiyaçlarına daha iyi yanıt bulma imkanı sunarken, isletmelerin is süreçlerini akıllı yönetmesine, kesintisiz çalısmasına ve sınırsız bir sekilde büyümelerine de olanak tanıyor. Müsterilerinin gereksinimlerini en dogru sekilde anlayan NetApp, isletmelerin veri depolama altyapılarını en bastan tasarlamalarına, altyapılarını daha hızlı ve verimli sekilde yönetmelerine olanak tanımayı hede’iyor. Çevik Veri AltYapısı, BT’ye Akıllı, Sürekli ve Sınırsız hale getiriyor… NetApp’ın çevik veri altyapısı ile veri depolamayı adeta yeniden sekillendirdigini söyleyen NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı, NetApp’ın sundugu çözümlerle isletmelere, akıllı, daimi ve sınırsız olarak ölçeklenebilen çevik bir veri altyapısı kurabilmeleri için ihtiyaç duydukları temeli sundugunu anlattı. Yumrukçallı, söyle konustu: “Isletmeler büyürken ve buna baglı olarak hizmet düzeyi zamanla degisirken, bu BT kuruluslarına BT ekonomisini degistirmelerinde, tahmin edilemeyen veri büyümesinde ve dinamik isletme gereksinimlerine uyum saglamalarında yardımcı oluyor. Zengin veri yönetimini cluster (kümeleme) mimari avantajlarıyla birlestiren müsteriler, BT’yi akıllı, kalıcı ve sınırsız bir hale getirebiliyor.
NetApp çevik veri altyapısı sayesinde isletmeler öngörülmemis veri büyümeleri karsısında tek bir altyapı üzerinden dinamik olarak uyum saglayabiliyorlar. Depolama verimliligi BT performansını koruyor hatta artırıyor, bunu yaparken maliyetleri asagı çekmek için mümkün olan her fırsat da kullanılmıs oluyor.” Güvenlik tarafında tüm kuskular ortadan kalkıyor… NetApp çözümleri sayesinde müsterilerinin güvenlik tarafında da hiçbir endise yasamadıklarını kaydeden Yumrukçallı, çok düzeyli güvenligin verilere yetkisiz erisimi engelledigini ve hareketsiz veriler için sıkı düzenleyici gereksinimlerin karsılanmasına yardımcı oldugunu ifade etti. Yumrukçallı, “Entegre veri koruması, hizmet düzeyi anlasmaları karsılamak üzere mimari, depolama sistemleri ve koruma ilkelerinde insan hatasını ve sürekli ayarlama ihtiyacını ortadan kaldırarak daha fazla operasyonel verimlilik saglıyor” dedi.
NetApp 2013 öngörülerini açıkladı… NetApp’ın 2013 yılında pazarı sekillendirecek trendlerle ilgili öngörülerine göre, bu yıl yerlesik düsünceleri sarsacak ve geleneksellesmis uygulamaları kökten degistirecek teknolojik gelismeler yasanacak. Yumrukçallı, bu öngörülerini su sekilde anlattı:
* Büyük Oyuncular Tümüyle Flash Tabanlı Veri Depolama Sistemi Pazarına Yönlenecek:
Bu yıl yine solid-state teknolojilerinin yılı olacak. Sirketler ‘ash kullanımını, sunucu seviyesinde ve depolama sistemi içerisindeki belleklerinden, tümüyle Flash tabanlı sistemlere, depolama mimarisinin her alanında bütünlestirmeye devam edecek. Bu yıl tümüyle ‘ash tabanlı depolama sistemleri için dönüm noktası olacak.
* Bellek Içi Isleme (In-Memory Computing) Tahmin Edilenlerin Ötesinde, Yepyeni Bir Uygulamalar Sınıfı Yaratacak:
Çok az teknoloji IT dünyasında bellek içi isleme kadar çarpıcı bir etkiyaratabilir. Daha çok veri üretilirken ve isletmeler bu veriler üzerinden gerçek zamanlı kararlarını almayı hedeflerken, bu konu dünyanın dört bir yanında Bilisim Direktörlerinin gündeminde olacak.
* Kısıtlı IT Bütçesi Gerçegi Bulut Hizmeti Kullanımını Artıracak:
Sirketlerin yüzde 30’undan fazlası en azından bir kurumsal veri merkezi is yükünü daha buluta tasırken bulut hizmetlerinden yıkımonarımı, yedekleme ya da arsiv için çok daha genis kapsamlı olarakfaydalanacaklar.
* Sanal Makine Yöneticilerinde Çifte Standart Olacak: 2013’te, müsteriler sanal ortam makine yöneticilerine yönelik daha çok seçenege sahip olacak.
* Kümelenmis Depolama (Clustered Storage), Depolama Faaliyetlerinde Verimlilik Saglayacak:
Kümelenmis depolamanınisletmelerde yer edinmesi ve daha çok sirketin çevik bir veri altyapısı kavramını benimsemesiyle birlikte, %100 çalısma zamanına (uptime) ulasılması ve planlı kesinti süresinin bertaraf edilmesi fikri gerçek olacak.
* Birlesik Altyapılar Tek Tedarikçi Yıgını Modellerinin Yerini Alacak:
2013 yılında, sirketlerin altyapılarını bütünlestirirken daha az enerji harcama arayısına girmesiyle birlikte, Cisco ve NetApp’in FlexPod veri merkezi platformu atılım yapacak.
* Yazılım Tanımlı Altyapı” Somutlasacak: Sanal sunucular, kümelenmis depolama ve yazılım tanımlı aglar veri merkezinde ölçekli çeviklik sablonunda birlesecek. 2013 bir egitim yılı olacak ve isletim modellerinin olgunlasmasıyla birlikte, müsteriler yayılım beklentisi içinde yazılım tanımlı bilisim, ag kurma ve depolamanın faydalarını
kavrayacak.
* Nesne Depolama (Object Storage) Kurumsal Düzeye Gelecek: Bu yıl nesne depolama alanında büyük ölçekli bir büyümenin basladıgını görecegiz. Seylerin internetindeki (akıllı cihazlar, uzaktan sensörler) ve mobil cihazlardaki devasa büyüme nesne depolama alanında da güçlü bir büyümeye yol açacak.
Son Yorumlar