ACRON Bilişim Danışmanlığı liderliğinde hayata geçen Domino’s Pizza SAP ERP Projesi, lojistikten insan kaynakları yönetimine kadar birçok kurumsal SAP uygulamasını başarıyla entegre etti. 2015 başında canlı kullanıma alınan projeyi; Domino’s Pizza IT Direktörü Gökhan Yoluaçık ve ACRON Bilişim Satış ve İş Geliştirme Direktörü Ayşegül Tüfekçioğlu birlikte değerlendirdi.
Türkiye’nin en büyük SAP iş ortaklarından ACRON, Domino’s Pizza SAP ERP projesi kapsamında kurumun iş süreçleri özelinde hayati önem taşıyan birçok yönetim uygulamasını hayata geçirdi. Proje çerçevesinde “FI, CO-CCA, MM, PP, SD ve BW” modüllerinin implementasyonu gerçekleştirilirken, canlı kullanımda olan HR modülü ile SAP – ERP arasında entegrasyon da yine bu süreç içinde sağlandı.
ACRON Bilişim, tarafından hayata geçirilen projeyle, Domino’s BT yönetimine, SAP sistemi üzerinden son derece güçlü bir finansal raporlama kabiliyeti kazandırıldı. Domino’s şube kar-zarar raporlarının SAP üzerinde takibi için gerekli altyapı kurularak, banka entegrasyonları ile muhasebe işlemlerinde verimlilik ve güvenilirliğin artırılması sağlandı. Satın alma onay süreçleri ve merkezi fiyatlandırma akışları kurularak, lojistik operasyonlar daha etkin ve yalın hale getirildi. Bu şekilde, ürünlerin izlenebilirliği de sağlandı ve ürünler SAP üzerinden takip edilebilir duruma geldi. Fatura talep, masraf girişi, e-fatura talebi, yatırım, satın alma gibi fonksiyonlar da SAP ile entegre hale getirilerek, bu süreçlerde de önemli oranda iyileştirme sağlandı.
Domino’s Pizza IT Direktörü Gökhan Yoluaçık, projeyi şöyle değerlendirdi; “Şirketimizin hızlı büyümesi iş süreçlerinin bilgi teknolojileriyle iyileştirilmesini gerektiriyordu. Finans, lojistik, insan kaynakları ve pazarlama süreçlerimizde toplu bir iyileştirme ihtiyacı duyduk. Bu süreçlerin hayata geçirilmesi noktasında da ACRON Bilişim’le tercih ettik. Proje öncesinde beşten fazla sistemle işimizi yürütmeye çalışıyorduk. Süreçler birbirinden kopuk olarak ilerliyordu. Birinci hedefimiz, sistemleri konsolide etmek daha entegre çalışan, daha doğru ve zamanında işlem yapmamızı, kolaylıkla rapor almamızı sağlayan bir altyapıya geçiş yapmaktı. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. SAP ve ACRON, birçok karmaşık sistemi ortadan kaldırdı ve tekilleştirdi.
İşlerimizi sahadaki mağazalarımızı gözlemleyerek yönetiyoruz. Bunun için de mağaza rakamlarının en net şekilde görülüyor olması gerekir. Bu proje, sektörde bir ilk olarak, mağaza bazlı karlılığı ayın sonunda çok hızlı bir şekilde almamızı sağladı. Bu projenin bir diğer başarısı da Domino’s yönetimini ihtiyaç öncelikleri konusunda yönlendirmesiydi. Muhasebe, finans süreçleri, lojistik süreçleri gibi öncelikli alanların belirlenmesi ve sonrasında üzerine yeni sistemler geliştirilmesi yönünde ilerledik. Proje, bu açıdan da son derece başarılı. Domino’s merkez IT yönetimi de ACRON’la yaptığımız SAP projesinin başarısını gördü. Bu projeyi, Türkiye’yi merkez alarak bölgede yönettiğimiz diğer ülkeler olan Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan’da da uygulanabilecek şekilde yapılandırdık. Bu noktalarda da ACRON’la işbirliğimiz devam edecek.”
ACRON Bilişim Satış ve İş Geliştirme Direktörü Ayşegül Tüfekçioğlu ise projenin hayata geçirilmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Finansman, maliyet muhasebesi uygulamaları, lojistik modüller, satın alma, stok yönetimi gibi uygulamalar, projenin genelini oluşturdu. Bunun yanı sıra, ERP bacaklarından biri olan insan kaynakları uygulaması ise burada hali hazırda kullanımda olan SAP modülüne destek olarak geliştirildi. Proje kapsamında bu SAP ürününün de ana proje içine entegrasyonunu gerçekleştirdik. Ayrıca veri ambarını da etkinleştirerek, oluşan işlem verilerinin veri tabanı ve raporlama altyapısını oluşturduk.
Proje, oldukça kısıtlı bir zaman içinde hayata geçirildi diyebiliriz. Sonuç olarak 4 ayrı sistemin entegrasyonunu da kapsayan bir süreçten bahsediyoruz. Canlı kullanıma geçtiğimiz zaman, herhangi bir açık konu olmaksızın, oldukça yumuşak bir geçiş sürecine imza attık. Daha sonra canlı kullanım desteği de planlandığı gibi uygulanarak, proje kapanışı gerçekleştirildi. ACRON’da 12 kişilik ana ekip olmak üzere, yaklaşık 30 danışmanımız projeye katkı sağladı. Proje aynı zamanda QSR (Hızlı Servis Restoran) projeleri özelinde, Türkiye’deki tek uygulama olma özelliğine sahip” dedi.
Son Yorumlar