Alcatel-Lucent Teletaş, üniversitelerle işbirliğini sürdürüyor. Alcatel-Lucent Ar-Ge Merkezi, 25-26 Aralık tarihlerinde üniversite öğrencilerine telekom sektörünün önemini ve bu alandaki son teknolojileri (IPTV, IP/MPLS, Optik Şebekeler ve Java) anlatmak üzere sınav içerikli ve sertifikalı bir eğitim düzenledi.
İTÜ Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde Alcatel-Lucent Teletaş uzmanlarının eğitmenliğinde gerçekleştirilen “Alcatel-Lucent Telecommunication Network Knowledge Junior Certification” adlı sertifika programına Boğaziçi, İTÜ, Marmara, Konya Selçuk, Doğuş, Yıldız Teknik, Sabancı, Fatih, Bahçeşehir ve İstanbul Ticaret olmak üzere toplam 10 üniversiteden yaklaşık 200 öğrenci katıldı.
Alcatel-Lucent Teletaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kançal, konu hakkında şunları söyledi: “Üniversite-sanayi dayanışmasına büyük önem veriyoruz. T.C. Sanayi Bakanlığı Ar-Ge Genel Müdürlüğü onaylı Alcatel-Lucent Teletaş Ar-Ge Merkezi, her zamanki gibi üniversitelerle işbirliği içinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu sertifika programı da bunun iyi bir göstergesi. Bu tür sertifika programlarının üniversite öğrencileri için çok önemli ve değerli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Alcatel-Lucent olarak, uzman kadromuzla gençlerin eğitim hayatına destek ve katkı sağlamayı öncelikli işlerimiz arasında görüyoruz. Teknoloji üreten bir firma olarak, bilgi ve deneyimlerimizi ülkemizdeki öğrencilerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” Alcatel-Lucent Teletaş Araştırma Geliştirme Grup Müdürü İhsan Özcan ise görüşlerini şöyle dile getirdi: “Yıldız Teknik Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi’nden sonra üçüncü sertifika programımızı başlangıçta 100 kişi ve sadece İTÜ olarak belirlemişken, 10 değişik üniversiteden gelen yoğun talep üzerine kapsamı dört katına çıkardık ve tüm üniversitelere açtık. Alcatel-Lucent Teletaş Ar-Ge Merkezi, SanTez projeleri, laboratuar kurulumları, bitirme tezi ve sertifika programları ile çok sayıda yükseköğrenim kurumuyla el ele vererek üniversite-sanayi işbirliği projelerini destekliyor ve yetişmekte olan genç iş gücü kaynağına yatırım yapıyor.”Öğrenciler, sunulan teknik ve mesleki bilgilerin yanı sıra, iş hayatında karşılaşacakları durumlar, kariyer planlamasında dikkat etmeleri gereken noktalar, sektörün öğrencilere ve öğrencilerin sektöre bakış açıları gibi konularda da Alcatel-Lucent Teletaş yetkilileriyle bilgi alışverişinde bulundular. Soru-cevap kısımlarında neşeli anlara sahne olan eğitim sırasında, Alcatel-Lucent Teletaş Araştırma Geliştirme Grup Müdürü İhsan Özcan’ın davetiyle tüm katılımcılar sahneye çıkarak toplu fotoğraf çektirdiler.
Bugüne kadar neler yapıldı?
Alcatel-Lucent Teletaş, 2008 yılından bu yana üniversitelerle ortak projelere imza atıyor. Bugüne kadar başta İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Çankırı Karatekin olmak üzere toplam 12 üniversitede çeşitli eğitimler düzenlendi. Tamamı Alcatel-Lucent uzmanlarının katkılarıyla gerçekleştirilen eğitimlerde, IP DSLAM, IPTV, IP/MPLS, Optik ve VoIP gibi telekomünikasyon teknolojilerinin en güncel konuları ele alınırken, Global Telekom Sektörünün Yeni Mezundan Beklentileri, Eğitimden Teknolojiye Yolculuk gibi mezuniyete hazırlanan öğrencilerin ilgisini çeken konular da işlendi. Alcatel-Lucent tarafından 8 üniversite laboratuarına ATM Switch, IP DSLAM, 7270 MSC ve üzerinde 5020 CSC (VoIP çağrı yazılımı) bulunan sunucular olmak üzere birçok Alcatel-Lucent telekomünikasyon ekipmanı bağışlandı ve üniversitelerin personeline bu cihazlarla ilgili teknik eğitimler verildi. Ayrıca Alcatel-Lucent’ta çalışan öğrencilerin bitirme ödevi ve tez çalışmalarına da destek veriliyor. Şirketin web sitesinde yayınlanmış 133 konu başlığı yer alıyor.
Son Yorumlar