Üç kıtayı buluşturan “ICT Summit NOW, 2013” Bilişim Zirvesi’nin sponsorlarından Atos Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Orhan Akbulut, “Atos olarak hedefimiz, bilişim teknolojilerinin gelecek trendlerini belirlemek” dedi.
Avrupa, Asya, Afrika kıtalarının en büyük iş ve teknoloji buluşması olarak adlandırılan “ICT Summit NOW, 2013” Bilişim Zirvesi, 24 Eylül tarihinde, Haliç Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. “Daha hiçbir şey görmediniz” ana temasıyla düzenlenen ve 26 Eylül tarihine kadar sürecek zirve, üç kıtanın farklı coğrafya ve kültürlerden iş ve teknoloji liderlerini buluşturmayı hedefliyor. Bilişimin her alanı ve sektörden konuların yer aldığı zirveye, 16 ülkeden 340 konuşmacı ve 6000 sektör profesyonelinin katılımı bekleniyor.
“Dönüşümü Öngörmek Gerekiyor”
Avrupa’nın lider IT firması Atos’un da sponsor olduğu zirvenin ilk günkü açılışında konuşma yapan Atos Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Orhan Akbulut, ana temayı çok anlamlı bulduklarının altını çizdi. “Bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişiminin daha da hızlanan bir ivmeyle devam edeceğini görmek zor değil” diye konuşan Akbulut, “Geleceğin lider şirketleri arasında yer alabilmek için bu dönüşümü doğru öngörmek ve bu doğrultuda yapılanmak gerekiyor” dedi.
Geleceği tahmin etmenin en iyi yolunun ise bizzat onu şekillendirmekten geçtiğini hatırlatan Akbulut, “Atos iş teknolojistleri olarak, bilişimin ana trendlerini belirliyoruz. Yayınladığımız ‘Ascent: Journey2016’ raporunda da, bilişim teknolojilerinin geleceği hakkında önemli ipuçları sunduk” dedi. Orhan Akbulut sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşmasında da en önemli itici gücün bilişim olacağını öngörüyoruz. Bunun için hepimize önemli görevler düşüyor; bilişim teknolojileri bu süreçte tüm sektörlerde önemli bir kaldıraç görevi üstlenecektir.”
E-Postalara Veda Zamanı
Atos’un Nisan 2012’de bünyesine kattığı kurum içi sosyal ağlarda dünya lideri BlueKiwi’nin CEO’su Robert Shaw da zirvede ilgi çeken bir sunum yaptı. E-postaların sahneden çekilme zamanlarının geldiğine dikkat çeken Shaw, Atos’un “Zero e-Mail” programının ofis içi iletişimde yaşanan bu dönüşümü şekillendirdiğinden bahsetti.
“Özellikle yenilikçi, gelişmelere açık ve teknolojiyi yakından takip eden Y kuşağı için cazip bir firma olmanın yolu, bu dönüşüme paralel yapılar oluşturmaktan geçiyor” diyen Shaw sunumunda, BlueKiwi’nin farklı sektörlerden şirketlerin iş süreçlerinde ve kurum içi iletişiminde nasıl farklılık oluşturduğunu da katılımcılara aktardı.
Son Yorumlar