Blockchain Türkiye Platformu, üyeleri ile gerçekleştirdiği “2020 Vizyon Toplantısı” etkinliğinde, 2020 yılı çalışma planı ve hedeflerini paylaştı…
2018 yılında Türkiye Bilişim Vakfı’nın, kâr amacı gütmeyen” bir inisiyatifi olarak kurulan Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) başarıyla geride bıraktığı 1,5 yılı aşan deneyimi ile 2020 yılında çıtasını yükselterek yeni hedeflerini belirledi.
BCTR platformu üyelerinin katılımı ile 4 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen “BCTR 2020 Vizyon Toplantısı” ile bu sene boyunca gerçekleştireceği çalışmaları, hedeflerini ve eylem planını paylaştı.
“Başarı Hikayeleri Üretmeye İhtiyacımız Var”
TBV Genel Sekreteri Çağdaş Ergin’in 2020 hedeflerini paylaştığı açılış konuşmasında, “BCTR 75 üyesi ile çok önemli bir başarıyı kısa sürede yakaladı. Bugüne kadar Çalışma Grupları’mızın büyük özveri ile hazırladıkları 7 rapor yayımladık ancak bu yeterli değil. Bizim başarı hikayeleri üretmeye ihtiyacımız var” dedi. BCTR 2020 yılında üyeleri arasındaki sinerji ile ortak projeler yaratmak ve bu projelerden en az bir başarı hikayesi üretmeyi hedeflerken, bu süreçte girişimcilik ekosistemi ile yakın ilişkiler kuracak ve bir fikrin veya uygulamaya geçirilmiş bir projenin gerek Türkiye içinden gerekse yurt dışından yatırım almasını hedefleyecek.
Ayrıca yatırım alan projelerin büyümesi ve daha geniş çerçevede kullanıcılar ile buluşması için çalışacak. Ergin, “Blockchain alanına kendisini adamış, bu alanda çalışan fikirlerin ve projelerin yatırımcılar ile buluşmasını sağlayabilirsek, potansiyel kullanıcıları ile buluşturup bu gelişmelerin ekosistemde yer almasına katkı verebilirsek gerçekten bir başarı hikayesi yaratmış olacağız. Bu kolay bir süreç değil ancak BCTR’nin bunu hayata geçirebilecek tüm paydaşlara sahip olması en büyük avantajımız” dedi.
BCTR Yürütme Kurulu adına konuşan DefineX Kurucusu ve CEO’su Tolga Ulutaş, “BCTR için sadece bir başarı hikayesi üretmek yeterli değil, biz bu sene blockchain alanında Türkiye’nin önde gelen bilgilendirme ve eğitim platformu olmayı da hedefliyoruz” ifadesini kullandı ve sözlerine şöyle devam etti, “Bu hedefimiz için bu sene üniversite blockchain kulüpleri ile daha yakın ilişkiler kuruyoruz, girişimlerin çalışma grubu toplantılarımızda daha aktif olmasını hedefliyoruz ve sadece gençleri değil, tüm istekli ve meraklı kesimleri harekete geçirmek için etkinlik, seminer ve eğitim programlarımızın sayısını artıracağız.”
Kamu İlişkileri Güçlendirilecek, Yeni Çalışma Grupları Kurulacak
BCTR’nin 2020 Vizyon hedefleri arasında kamu ilişkilerini güçlendirmek de bulunuyor. Bu çerçevede Enerji ve Sağlık Bakanlıkları ile iş birliği anlaşması yapmak, Enerji ve Sağlık Çalışma Gruplarını oluşturmak öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Ayrıca yerel yönetimler ile daha yakın ilişkilerin kurulması ve bu alanda gerek rapor gerekse potansiyel uygulamaların, birer kavram kanıtlama çalışması olarak, hayata geçirilmesi için çaba sarf edilmesi hedefleniyor.
Yeni kurulan Sosyal Fayda ve Eğitim Çalışma Grubu ile yeni kurulacak Emlak Çalışma Grupları ise kendi alanlarında blockchain teknolojisinin potansiyelini açığa çıkartmak için çaba sarf edecekler.
BCTR 2020 yılı boyunca her ay en az iki etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikler BCTR Web Sitesi (bctr.org) üzerinden duyurulacak. Ayrıca BCTR’nin faaliyetleri İstanbul dışındaki illerde de yoğunlaşacak.
Girişimler ve Bireyler Başvurabilecek
BCTR şu ana dek sadece kurumsal üyeliklere açıktı artık girişimler ve bireyler de BCTR’nin çalışma gruplarına katılmak için başvuru yapabilecekler. Ön değerlendirmeden geçirilen bu başvurular, kabul edildikleri takdirde, ücret ödemeksizin BCTR’nin üyeleri için düzenlediği çalışma grubu toplantıları ve etkinliklere katılım gösterebilecekler.
“Blockchain Pazar Yeri Hedeflerimiz Arasında”
Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren BCTR Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Usta, “2020 bizim için çıtayı yükselttiğimiz bir sene oluyor. Uluslararası ilişkileri geliştirmek ve küresel etkinlikleri daha yakından takip etmeyi hedefliyoruz. İçerik noktasında çalışmalarımız bir kütüphane niteliği kazanıyor. Blockchain ekosistemine gönül vermiş ve içerik üretmek isteyen herkesi BCTR’ye bekliyoruz” dedi.
Blockchain nedir?
Blockchain, merkezi yapılar olmaksızın, güvenli ve kalıcı veri kayıtları oluşturulmasını ve saklanmasını sağlayan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, dijital teknolojileri ve matematiğin gücünü kullanır. Teknik ifade ile blockchain dijital, mutabakat ile doğrulanan, dağıtık ve kriptografik olarak mühürlenmiş kayıtların aktarılmasında kullanılan teknolojiye verilen isimdir.
#Blockchain, #BCTR
Son Yorumlar