Veri ambarı alanında dünya lideri Teradata tarafından her yıl düzenlenen TeradataDay, bu yıl “Büyük Veri: Büyük Fırsat” başlığıyla İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirildi. Kamu ve iş dünyasından çok sayıda katılımcıyı ağırlayan etkinliklerin konuşmacıları arasında ABD Başkanı Barack Obama’nın teknoloji danışmanı Stephen Brobst ile Coca-Cola Başkan Yardımcısı
Justin Honaman’ın yanı sıra İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan
bir yetkili de yer aldı.
Veri ambarı alanında dünya lideri Teradata tarafından her yıl düzenlenen TeradataDay, bu yıl “Büyük Veri: Büyük Fırsat” başlığıyla 20 Kasım’da İstanbul’da ve 22 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirildi. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da iş dünyasından büyük ilgi gören TeradataDay’de, Teradata yönetici ve uzman danışmanları Büyük Veri ekseninde çeşitli sunumlar gerçekleştirirken, Teradata müşterisi olan dünyanın önde gelen şirket ve kurumlarından yöneticiler de başarı hikâyelerini aktardılar.
Her iki etkinliğin de açılış konuşmalarını yapan Teradata Türkiye Ülke Müdürü Gamze Aydın, verinin günümüzde kurumların en etkili araçlarından biri haline geldiğine değinerek, iş dünyasında daha etkin olmak isteyenlerin, verinin sağladığı benzersiz gücü büyük fırsata dönüştürerek başarılarını artırabileceklerini ve rakiplerinin önüne geçmelerini sağlayacak stratejileri belirleyebileceklerini söyledi.
Obama’nın teknoloji danışmanı ile Coca-Cola Başkan Yardımcısı İstanbul’daydı
Etkinliğin İstanbul ayağındaki konuşmacılardan ABD Başkanı Barack Obama’nın teknoloji danışmanı ve aynı zamanda Teradata CTO’su Stephen Brobst, Teradata İlişkisel Veri Ambarı ile Teradata Platformu için strateji ve yol haritası konulu teknik bir sunum yaptı. İstanbul’daki konuşmacılardan bir diğeri ise Teradata’nın global müşterilerinden Coca-Cola’nın Başkan Yardımcısı Justin Honaman oldu. Şarkı sözü yazarı, solist ve yazar gibi birden fazla kimliği ile iş dünyasının en ilginç isimlerinden biri olan Honaman, marka değerini sıra dışı sonuçlara dönüştürmek konusunda renkli bir sunum yaptı. Honaman ayrıca ‘Be Extraordinary!’ adlı kitabını da etkinlik katılımcıları için imzaladı.
Etkinlikte söz alan Teradata EMEA Platform ve Pazarlama Çözümleri Direktörü Martin Willcox ise, ‘Büyük Veri ve İş Analitiği Evrimi’ başlığı ile yaptığı konuşmada, geçmişten günümüze veri kavramının yaşadığı değişime dikkat çekti. Son üç yılda tüm dünyada oluşturulan veri hacminin 40 bin yılda oluşan veri hacmini geçtiğini kaydeden Willcox, bu veri patlamasının yeni teknolojileri de beraberinde getirdiğini söyledi. Willcox ayrıca, aralarında Wal-Mart, eBay, LinkedIn ve Bank of America gibi dünyada en çok veriye sahip şirketlerin de bulunduğu Teradata müşterilerinin başarı hikâyelerinden örnekler verdi.
İngiliz Silahlı Kuvvetleri’nin tedarik zincirinin kalbi: Teradata Veri Ambarı
TeradataDay 2012’nin Ankara ayağında konuşmacılardan biri de İngiltere Savunma Bakanlığı’nda Veri Ambarı Servis Direktörü olarak görev yapan BearingPoint firmasından Udyan Patel oldu. Patel, ‘Etkili İş Öngörüleri ile Savunma Tedarik Zinciri’ni Geliştirmek’ başlıklı sunumunda, dünyanın farklı bölgelerinde operasyonlar yürüten İngiliz Silahlı Kuvvetleri’nin tedarik zincirini nasıl kurduğunu ve Teradata Veri Ambarı çözümlerini kullanarak nasıl yürüttüğünü örneklerle açıkladı.
Tüm bu operasyonlarda lojistik desteğin gerek personel gerekse teçhizatın doğru zamanda doğru yerde bulunması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Patel, “Lojistik desteğin düşük maliyetlerle gerçekleştirilebilmesi gerekiyor. Kullanılmakta olunan Teradata Kurumsal Veri Ambarı çözümü, geliştirilmiş operasyonel etki sağlarken maliyetleri düşürüyor ve çevikliği artırıyor. Daha da önemlisi, Teradata çözümü sayesinde lojistik kaynakları destekleyebiliyor ve stratejik seviyede planlama yapılabiliyor. 30’u aşkın lojistik ve mühendislik sisteminden elde edilen veriler entegre edilerek Savunma Tedarik Zinciri’nin uçtan uca görüntüsü elde edilebiliyor. 4 TB’dan daha büyük olan bu sisteme 2 binden fazla kullanıcı erişiyor” diye konuştu.
Etkinliğin her iki ayağında da söz alan Dr. Deniz Gökçe ise geçmişten geleceğe Türkiye ekonomisini değerlendirdi.
Son Yorumlar