Cisco, iş amaçlı tableti Cius’u uygulama ekosistemi AppHQ ile destekliyor. Çalışanlara her an her yerden iş ağına bağlanarak birlikte çalışma imkanı sunan tabletleri giderek daha fazla kurum iş süreçlerine dahil ediyor.
Veri ağları konusunda dünya lideri olan Cisco, işbirliği ve iletişim uygulamalarına her zaman ve her yerden erişim sağlayan iş amaçlı tableti Cius ile kurumlara ve çalışanlara daha da gelişmiş mobilite imkanı sunuyor. İleri seviyede ses, görüntü, işbirliği ve sanallaştırma özellikleri sunan Android tabanlı Cisco Cius ile kurumlar, optimize edilmiş bir tableti kurumsal güvenlik seviyesinde ve adeta ağlarının doğal bir uzantısı gibi kullanabiliyor. Çalışanlara mobilite, merkezden yönetilebilirlik, masaüstü sanallaştırması ve geniş kapsamlı işbirliği uygulamalarını kullanma olanağı sağlayan Cius, Cisco’nun oluşturduğu AppHQ uygulama ekosistemi ile de destekleniyor.
Kurumların masaüstü bilgisayarlardan mobil platformlara, özellikle de tabletlere geçişi yönündeki eğilimini araştırmalar da doğruluyor. Deloitte’un “Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Öngörüleri – 2011” raporuna göre 2011 yılı içinde tüm dünyada satılan 10 milyondan fazla tablet kurumlar tarafından alınacak. Deloitte Türkiye TMT Endüstri Lideri Tolga Yaveroğlu, “Tabletler önceleri bireysel kullanım için ilgi görmüş olsa da kullanım kolaylıkları, form faktörleri ve kurumsal uygulamaların çoğalması ile bu yıl içinde satılan tüm tabletlerin dörtte birinin şirketler tarafından alınacağını ve bu oranın önümüzdeki yıllarda daha da artacağını bekliyoruz” diyor. Diğer yandan, Cisco’nun 13 ülkeden 2 bin 600 çalışan ve BT profesyoneli üzerinde yaptığı “Connected World Report – 2010” araştırmasına göre çalışanların yüzde 60’ı verimli olmak için ofise ihtiyaç duymuyor.
Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali, “Çalışan mobilitesi artık günümüzün bir gerçeği ve birçok endüstride sağladığı verimlilik avantajları da ortada. Kurumların tabletlere yönelmesi ve bireyler tarafından satın alınan tabletlerin kısmen iş amaçlı olarak da kullanılması, kurumsal BT uygulamalarının yakın gelecekte masaüstü bilgisayarların ötesine geçeceğinin önemli bir kanıtı. Cisco Cius ile kurumlara bu dönüşümde yardımcı olacak önemli bir platform sunuyoruz” diyor.
Telepresence görüşmelerini desteklemesinin yanı sıra HD ve gerçek zamanlı video, çok katılımlı telekonferans, e-posta, mesajlaşma, web tarama ve bulut uygulamalarında yerel ya da merkezi olarak saklanan içeriği üretme, düzenleme ve paylaşma yeteneğine sahip olan Cisco Cius ile Cisco WebEx ve Cisco TelePresence toplantı uygulamaları, Cisco Quad sosyal yazılım ile Cisco Jabber mesajlaşmanın da dahil olduğu geniş kapsamlı Cisco Collaboration uygulamalarına entegre erişim sunuluyor.
Türünün ilk örneği kurumsal uygulama ekosistemi
Cisco’nun Cius için oluşturduğu uygulama ekosistemi AppHQ, geliştiricilere Cisco Cius uygulamalarını oluşturma, test etme ve pazarlama araçları ve kaynakları sunarken BT müdürlerinin cihazlarda hangi uygulamaların kullanılabileceğini de kontrol edebilmelerini sağlıyor. Buna ek olarak şirketler, kendi markalarına özel uygulama vitrinleri oluşturabilirken çalışanlar da iş ortamlarını bütünleyen uygulamalar bulup yayımlayabiliyor veya temin edebiliyor.
Cisco AppHQ, son kullanıcılara ve BT müdürlerine diğer uygulama mağazalarında bulunmayan özellikler sunan, yüksek güvenlikli ve bulut tabanlı bir kullanıcı vitrini. Bu özelliklerden bazıları şöyle:
Test etme ve doğrulama: BT müdürleri iş ortamlarında kullanılan uygulamaların çalıştıkları kuruma uygun olup olmadığını bilmek ister. Cisco AppHQ, BT müdürlerine ve kullanıcılara uygulamaları için “güvenilir bir kaynak” sunarken AppHQ içindeki tüm uygulamaların ister Cisco, ister diğer Android geliştiriciler, ister kurum içindeki kullanıcılar tarafından geliştirilmiş olsun, Cisco doğrulama testinden geçirildiğini garanti eder. Doğrulama süreci, hem uygulamanın kendisi, hem de cihazın tipik konfigürasyonlarında birlikte çalışma testlerini içerir.
Mağaza içinde mağaza: Kurumların AppHQ içinde Cisco tarafından barındırılan yüksek güvenlikli ve özel bir uygulama mağazası olacak. İşletmeler kendi mağaza vitrinlerini, logo, simge ve renk gruplarının kullanımı dahil olmak üzere kendi kurumsal marka ilkeleri doğrultusunda özelleştirebilecek. Bunun ötesinde, mağaza içinde mağaza, müşterilerin uygulamaları kendi kurumlarında verimli şekilde kullanabildikleri bir platform. Örneğin bir mali hizmetler şirketi, insan kaynakları veya maaş bordrosu uygulamaları gibi yönetsel operasyonlarla ilgili uygulamaları kullanabilir ve bu uygulamaları ilgili çalışanların cihazlarına yayabilir.
BT yönetimini güçlendirir: AppHQ Manager ile BT profesyonelleri, kullanıcı rolü veya cihazları ile uygulama pazarlarına erişim izni verme (ya da engelleme) ve türüne, kaynağına veya kategorisine göre uygulamalara erişim izni verme (ya da engelleme) olanağına sahip olacak. Bu eşsiz özellik sayesinde BT kurumları kullanıcıların bireysel özgürlükleriyle kurumsal güvenlik ve maliyet verimliliği ilkelerini dengeleyebilecek.
AppHQ ekosistemi, Cisco işbirliği özelliklerine tamamen entegre edilebilen, Cisco tarafından seçilmiş, sektör lideri işletme ve tüketici uygulamalarının yanı sıra geliştirici ortaklardan alınıp doğrulanmış kurumlar arası ve firmadan tüketiciye uygulamaları da kapsayacak. Cisco, müşteri gereksinimlerine dayanarak AppHQ’ya yeni uygulamalar eklemeye devam edecek. BT müdürleri ayrıca android pazarındaki yaklaşık 200 bin uygulama arasından seçim yapabilecek.
Cisco AppHQ, uygulamaları kolayca bulmak ve yüklemek için kullanıcı dostu bir arayüz ve kullanıcıların uygulamalarla ilgili yorumlarını paylaşacakları bir platform sunuyor. Son kullanıcılar uygulamaların dağıtımcıları, sürüm tarihleri gibi bilgilere ulaşabilir, uygulamaları yükleyip güncelleyebilir ve hatta en popüler ya da en yeni gibi kategorilerde arama yapabilirler.
Cisco Türkiye İşbirliği Çözümleri Satış Yöneticisi Pınar Yıldız, “Dünya çapında telepresence ve telefon uç birimlerinin bir numaralı sağlayıcısı durumundaki Cisco, sunduğu Cisco Cius tablet ve başlattığı AppHQ ekosistemi ile mobil ortamda ağ üzerinden yüksek güvenlikli ve kontrollü işbirliği teknolojilerini bir sonraki adıma taşıyor. Müşterilerimizin Cius ile çalışanlarına daha fazla verimlilik sağlayacak iş ortamını sunabilmesini amaçlıyoruz” diyor.
Son Yorumlar