Oyun, yazılım, VR, AR, 3D animasyon faaliyet alanlarında çalışmalara imza atan ArkheTech’in 8-13 yaş arası çocuklara yönelik olarak geliştirdiği Latmos Explorer adlı mobil oyun yayınlandı. Çocukların programlama ve kodlama dilini öğrenirken aynı zamanda Aydın bölgesinin neolitik dönemden günümüze uzanan tarihini, doğal güzelliklerini keşfedebileceği Latmos Explorer, iOS cihazlar için AppStore ve Android cihazlar için Google Play Store üzerinden indirilebiliyor…
Mobil oyun, VR ve AR teknolojileri üzerine geliştirmeler yapmak üzere 2020 yılında Yavuz Pullukcu, Yasin Kaya, Batuhan Köksal ve Şadi Burak Çelikez tarafından ADÜ Teknokent bünyesinde şirketleşerek kurulan ArkheTech, çocuklara programlama ve kodlama dilini erken dönemde öğretmeyi amaçlayan Latmos Explorer adlı oyununu dijital platformlarda yayına sundu. İsmini Yavuz Pullukcu’nun 2017 yılında çekmiş olduğu Latmos belgeselinden alan ve yine belgesele konu olan Aydın bölgesinin neolitik çağa uzanan tarihi değerlerini, doğal güzelliklerini işleyen Latmos Explorer, 8-13 yaş aralığındaki çocukların eğlenirken öğrenmesini sağlıyor.
Çocuklar dijital dünyaya erken dönemde adım atarken tarihi yolculuğa çıkacak
Oynanış biçimi itibarıyla bugün ve gelecek için önem arz eden programlama ve kodlama dilinin temellerinin kavranmasını sağlamak üzere kurgulanan Latmos Explorer, hikaye formatıyla ise tarihte yolculuğa çıkarıyor. Böylelikle çocuklar geleceğin yeteneklerini kazanırken aynı zamanda geçmişi keşfedebiliyorlar. Eğitici oyunlar kategorisinde yer alan Latmos Explorer, bu özelliğiyle geçmişin değerlerini geleceğin teknolojisiyle birleştiriyor.
Yakın zamanda iOS Appstore ve Google PlayStore’da yayınlanan Latmos, çocukların eğlenirken öğrenerek, kaliteli içerikle kaliteli ekran zamanı geçirmesini hedefliyor. Ailelerin çocuklarıyla beraber oynayabilecekleri ve beraber keyif alabilecekleri biçimde tasarlanan Latmos Explorer, günümüz dünyasının en önemli becerilerinden birisi olan kodlamanın temel mantığını anlatıyor. Ev ortamının çocukların teknolojiyi kullanarak öğrenme sürecini gerçekleştirdiği eğitim ortamı haline dönüşmesinin çok önemli olduğu ve ebeveynlerin çocukların dijital oyun oynamalarına rol model olmalarının gerekliliği ise bilimsel araştırmalarda ifade ediliyor. Oyunun kodlama temelini ele alması dışında algoritma oluşturma, hafıza güçlendirme, analitik becerilerini arttırma, 3 boyutlu algıyı geliştirme gibi özellikleri de bulunuyor.
Gelecek nesillere dünü, bugünü ve yarını bir arada vadeden bir platform
Latmos Explorer’in çocukların eğlenerek öğrenmelerine sağlayacağı katkılara işaret eden ArkeTech Kurucu Ortağı Yavuz Pullukcu, “Çağımızın en değerli yetkinlikleri arasında dijital dünyaya hakimiyet yer alıyor. Bugün artık erken yaşlardan itibaren dijital cihazlarla temas kuran, cihazların dilini kavrayabilen ve bunu şekillendirebilen bir nesil yetişiyor. Biz de ArkeTech olarak bu alanda çocukların yalnızca dijital dünyaya temas etmekle kalmayıp, onun dilini kavramalarını sağlayacak bir oyun hayal ettik. Bu hayal aynı zamanda 2017 yılında çekmiş olduğum Latmos Belgeseli ile pekişti ve ortaya Latmos Explorer çıktı. 6 ay süren yoğun bir çalışma sonucunda hikayesi, kurgusu, görsel öğeleri ve formatı itibarıyla tamamlanan Latmos Explorer’ın artık çocukların ve ebeveynlerin erişimine açılmış olmasından büyük bir gurur duyuyorum. Gelecek nesillere dünü, bugünü ve yarını bir arada vadeden bir oyun platformu olarak Latmos Explorer’ın dijital yetkinlik noktasında da sağlayacağı faydaların değerli olduğuna inanıyorum. Çocukların kendi başlarına veya ebeveynleriyle beraber eğlenerek ve öğrenerek oynayabileceği Latmos Explorer’da Aydın bölgesinin milyonlarca yıl önceye dayanan tarihi değerlerini, doğasını keşfetmek de mümkün oluyor. Bu açıdan da çocuklara dijital dünyadaki eğlenceli vaktin yanında dışarıda hayatın bir parçası olan doğal oluşumların ve kültürel değerlerin de önemini aktarabilecek bir oyun olarak değer taşıyor. Latmos Explorer an itibarıyla AppStore ve Google Play Store üzerinden mobil cihazlara indirilebiliyor.” dedi.
Son Yorumlar