Huawei Kurumsal İş Çözümleri Ülke Müdürü Serdar Yokuş ve ARTronic Şirket Ortağı Yüksel Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe; çok sayıda bakanlık ve kamu kuruluşundan yetkililer ile özel şirket temsilcileri katıldı.
Rekabetin ve iş yapma modelinin şekil değiştirdiği bir dünya dönüşümünden söz eden Huawei Kurumsal İş Çözümleri Ülke Müdürü Serdar Yokuş, “İnovasyon, müşteri odaklılığı ve verimliliğin önem kazandığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu konu bizler için çok önemli çünkü dönüşüm ve inovasyon, Huawei’nin DNA’sında yer alıyor” dedi. Sektörlerinde dünya lideri haline gelmiş şirketlerin başarısına değinerek inovatif örneklemelerde bulunan Serdar Yokuş, “Artık şirketler yerine bireyler iş hayatını şekillendiriyor. Değişen bireysel ihtiyaclar farklı teknoloji platformlarını gerekli kılıyor. Bu talepleri karsılayabilmek için de yeni teknolojik altyapılar ve platformlar gerekiyor. Huawei de yaygın ve etkin global Ar- Ge networku sayesinde bu ihtiyacın gerektirdigi teknolojileri geliştiriyor”şeklinde konuştu.
Dünyanın en yüksek performanslı sunucuları Türkiye’de…
Huawei’in geliştirdiği Kunlun adlı yeni nesil sunucu sisteminin tanıtımını yapan Yokuş, Kunlun ürünlerinin dünyanın en yüksek performanslı sunucu platformu olduğunu belirtti. Kunlun’un yüksek performansta liderliğin yanı sıra, güvenlik ve açık ekosistemlerle de entegrasyon sağladığını anlatan Yokuş, bu nedenle bulut sanallaştırma sistemleri için en iyi konsolidasyonu sağladığının altını çizdi.
Türkiye öncelikli ülke
Huawei Sunucu Başkan Yardımcısı Cody Wang, Türkiye’nin Huawei için öncelikli bir ülke oldugunu ve KunLun nun Almanya ‘dan sonra ilk defa Türkiyede lanse edildigini ifade etti.
Kunlun’un geleneksel sunuculara göre kritik görev platformu olarak çok yararlı bir alternatif vaad ettiğini söyledi.
RAS 2.0 desteğine sahip OLTP/OLAP platformlarındaen yüksek performansa ulaştıklarını söyleyen Wang, yüksek performans senaryolarında girişimci ve yatırımcı müşteriler için esnek çözümler üretebildiklerini vurguladı.
KunLun çözümünün, geleneksel rakip firmaların ürünlerine göre güvenlik konusunda da avantajları olduklarını ifade etti.
Huawei, gelirinin yüzde 14’ünü Ar-Ge’ye ayırıyor
Dünya genelinde yaklaşık 170 bin kişiyi istihdam eden Huawei, bu rakamın yüzde 45’ine denk gelen yaklaşık 76 bin kişilik Ar-Ge alanında uzmanlaşmış bir ekibe sahip. Bilgi teknolojilerinin geleceğini, dünya genelindeki 16 Ar-Ge merkeziyle şekillendiren Huawei’nin Türkiye’deki Ar-Ge merkezi, Çin dışındaki en büyük ikinci Ar-Ge merkezi olarak Türkiye’deki mobil operatörlerinin yanı sıra Avrupa başta olmak üzere dünya genelindeki mobil operatörlere hizmet veriyor. Gelirinin yüzde 14’ünü Ar-Ge’ye ayıran Huawei, sadece geçen sene 9 milyar doların üzerinde kaynağı Ar-ge faaliyetlerinde kullanırken Türkiye’deki Ar-Ge merkezi için her yıl yaklaşık 20 milyon Dolarlık “ek” yatırım yapıyor.
#Huawei, #KurumsalİşÇözümleri, #Ar-ge, #Türkiye, #teknoloji, #çözümortakları, #kurumsal
Son Yorumlar