Teknoloji şirketi Doruk, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nde akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage ile sanayicilere sunduğu katma değeri anlattı…
Türkiye’nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirmiş teknoloji şirketi Doruk, bu yıl 1-3 Ekim tarihleri arasında Yeşilköy WOW Kongre Merkezi’nde ikincisi düzenlenerek Endüstri 4.0 alanındaki gelişmelerin masaya yatırıldığı Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nde sanayicilerle bir araya geldi. 20 ülkede tescilli Türkiye orijinli uluslararası akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage ile sağlanan yüksek hız, verim ve kaliteye dikkat çeken Doruk, dijital dönüşüm alanında 21 yıldır geliştirdiği inovatif teknolojilerle sanayi işletmelerini nasıl akıllı ve dijital fabrikalara dönüştürdüğünü anlattı. Artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage ile bugüne kadar dünya genelinde 300’den fazla fabrikayı dijitalleştiren Doruk, sanayicilere dijital dönüşümün yol haritasını çizdi.
Dijital üretim yönetimi alanında uzmanlaşmış bir yüksek teknoloji firması olan Doruk, bu zirvede Endüstri 4.0 ve dijitalleşmenin temelini oluşturan artırılmış gerçeklik, makine öğrenmesi, yapay zeka, büyük veri ve analitik konularında yetkin kadrosu ile sanayiye sunduğu yüksek katma değeri sektör oyuncularına aktardı.
“KOBİ’ler için Endüstri 4.0 Çözümleri” isimli panelde gerçekleştirdiği konuşmasında KOBİ’lerin değişmesi ve dönüşmesi gerektiğine vurgu yapan Doruk Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden, dijital dönüşümün zaman, maliyet, verimlilik ve karlılık konularında sağladığı yüksek katma değere dikkat çekti.
Doruk’un akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage hakkında bilgiler veren Özden, KOBİ’lere global pazarlarda önemli bir rekabet avantajı sunduklarını belirtti. İşletmelerde üretim planlamadan sevkiyata kadar tüm operasyonların dijital olarak yönetilmesini sağlayan ProManage ile fabrikaların dijital dönüşümünün sadece 4 ila 8 hafta sürdüğünü ifade eden Özden; “Biz ProManage ile KOBİ’leri reaktif durumdan proaktif duruma getiriyoruz. Daha sonra makine öğrenmesi ve yapay zeka uygulamalarını da gerçekleştirdiğimiz dönüşüme dahil ederek üretim sistemlerini prediktif yani öngörülü şekle dönüştürüyoruz. Bu sayede sistemimizi sanayicilere ‘neler olacağını’ değil, ‘ne yapmaları gerektiğini’ söyleyen bir hale getirmiş oluyoruz. Sanayiciler ProManage’ı kullanmaya başladıktan yaklaşık 2 ay sonra bu sistem için yaptıkları yatırımı geri alabiliyor. 2 ay sonunda minimum yüzde 10 olmakla birlikte genellikle yüzde 20 verimlilik artışı sağlanıyor. Özetle, ProManage’ı kullanan firmalar üretimlerini daha verimli ve çevik hale getiriyor, kayıplarını tespit edip azaltarak maliyetlerini ve rekabetçiliklerini yönetebiliyor. ProManage ile Türk sanayiciler Endüstri 4.0 evresinde dünya firmaları ile rekabet edebiliyor” şeklinde konuştu.
Doruk Ürün ve Doğrulama Kıdemli Müdürü Özlem Ulusoy konuşma yaptığı “Endüstriyel IoT Uygulamaları” konulu panelde endüstride nesnelerin internetinin kullanılmasıyla sağlanan dijital ve akıllı üretim yöntemlerinin önemine ve avantajlarına dikkat çekti. Zirve özelinde gerçekleştirilen “Gıda, Yiyecek, İçecek, İlaç, Ambalaj ve Hızlı Tüketim Sektörlerinde Endüstri 4.0 Uygulamaları” panelinin konuşmacıları arasında yer alan Doruk Proje Satış Yöneticisi Akif Çolakoğlu ise gıda, yiyecek, içecek, ilaç, ambalaj ve hızlı tüketim sektörlerinde hijyenik üretim koşullarının sağlanmasındaki öneme dikkat çekerek, ProManage’in kestimci bakım, kestirimci kalite ve artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla bu alanda sunduğu çözümleri sektör profesyonelleri ile paylaştı.
#Doruk, #EndüstriyelIoT, #ProManage
Son Yorumlar