Eski sevgilinizi dijital hayatınızdan da çıkarın… 14 Şubat Sevgililer Günü’nüz, sosyal ağlar üzerinden yaşayacağınız kriz ile tatsız biçimde noktalanmasın.
Facebook, Twitter ve Vine gibi sosyal ağların yükselişiyle birlikte İnternet kullanıcıları kendileri ve ilişkileri hakkında daha çok özel veriyi paylaşmaya başladı. Kullanıcılara dair yorumlar, fotoğraflar ve hatta videolarla dolu olan sosyal ağlar, özel hayatlar odağında önemli iletişim krizleri potansiyeli taşıyor. Zira eski sevgililerin profillerinde kalan özel fotoğraflar, videolar ve yorumlar, gelecekte yaşanacak ilişkiler için olumsuz referans oluşturabildiği gibi, kullanıcının mahremiyetini de sekteye uğratabiliyor.
14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, İnternet üzerinde geçmiş ilişkilerinizden kalan izler ilişkileri tehlikeye sokuyor. Kullanıcı sayısı milyarları bulan sosyal ağlar, verilerin paylaşımı noktasında kullanıcıların istemediği sonuçları ortaya çıkarabiliyor. Bir kullanıcı sevgilisinden ayrıldıktan sonra, eski sevgilisinin profilinde kendisine ait materyallerin bulunmasına engel olamıyor. Hatta bazı kıskanç eski sevgililer, geçmişe ait yeni görsel içerikler ekleyip etiketleyerek konuyu daha ileri boyutlara da taşıyabiliyorlar. Bu durum yeni sevgililerin hayatına adeta bomba gibi düşüyor ve iletişim krizlerinin yaşanmasına neden olabiliyor.
Online dünyada kişisel ve kurumsal itibarın, fikir ve sanat eserlerinin korunması alanlarında çalışan saygın danışmanlık şirketi Pycow, uçsuz bucaksız İnternet üzerine yayılmış ve kullanıcı mahremiyetine zarar veren kişisel verilerin bulunup silinmesi konusunda çözüm üretiyor. Türk mühendislik gücü ve alanında uzman global mühendislerin işbirliği ile faaliyet gösteren Pycow, süreçleri bilişim hukuku uzmanlarıyla birlikte yöneterek, kişilerin bilgisi dışında yayılmış ve özel hayatlara zarar veren içeriklerin İnternet üzerinden kaldırılmasını sağlıyor.
İş adamları ve sanatçılar başta olmak üzere birçok şahıs ve kurum, Pycow’un hizmetinden halihazırda yararlanıyor. Konuyla ilgili olarak Pycow’un İş Geliştirme Direktörü Çağdaş Cinoğlu şunları söylüyor: “İnternet 10 yıl önceki gibi değil. Artık İnternet üzerinde çok daha fazla zaman harcıyoruz ve bunun kaçınılmaz bir getirisi olarak kişilere ait daha fazla veri sosyal ağlar başta olmak üzere İnternet üzerinde paylaşılıyor. Kullanıcıya ait videolar, fotoğraflar ve yorumlar, istenmeyen kişi ve kurumların sitelerinde-elinde kalabiliyor ve kullanıcı tek başına o içeriklere ulaşıp, ilgili içeriğin silinmesini sağlayamıyor. Pycow olarak biz bu noktada devreye giriyoruz. Bilişim uzmanlarımız ve hukukçularımızla birlikte, bilginiz dışında hakkınızda çıkan, özellikle yayılan veya istemediğiniz içeriklerin, ilgili kişi veya kurumlara ulaşarak, yasal yollardan kaldırılmasını sağlıyoruz. Müşterilerimiz arasında birçok sanatçı ve iş adamı da bulunuyor. Gelişen İnternet sosyalliği neticesinde kişi ve kurumların bizlere ihtiyaçları oluyor. Biz de işimizi en iyi şekilde yaparak, sorunlara çok hızlı ve kesin çözüm getiriyoruz. Bunu yaparken de site kapattırmak gibi sansür mantığında çalışmaları kesinlikle yapmadığımızın da altını çizmek isterim.”
Son Yorumlar