Kurumlar geleneksel ağ ve çevresel öğelere yönelik tehditlerin yanı sıra her geçen gün uygulamaları hedefleyen saldırılarla da daha fazla karşı karşıya kalıyor. F5’in yeni uygulama tabanlı güvenlik duvarı çözümü; sektör lideri performansıyla kurumların uygulama, veri ve kullanıcılarını koruyor. Altyapı içinde stratejik kontrol noktalarında yer alan F5 ürünleri, geleneksel uygulamaları güvenlik duvarı yetenekleri ve diğer gelişmiş güvenlik hizmetleri bir araya getiren ideal çözümler olarak dikkat çekiyor.
Uygulama Dağıtım Ağları alanında dünya lideri olan F5 Networks, kurumların ağ ve uygulama altyapılarını korumaya yönelik tasarlanan yeni güvenlik çözümlerini duyurdu. BIG-IP® Advanced Firewall Manager™ ve diğer güvenlik çözümlerindeki geliştirmeler ile F5, sektörün en hızlı ve en ölçeklenebilir uygulama tabanlı güvenlik duvarı çözümünü sunuyor. F5’in güvenlik çözümü ağ güvenlik duvarını trafik yönetimi, uygulama güvenliği, kullanıcı erişim yönetimi ve DNS güvenlik özellikleri ile bir araya getiren ilk çözüm olma özelliğini taşıyor.
F5 yeni VIPRION® 4800 donanımı ile 640 Gbps ”firewall throughput” değeri, 288 milyon eşzamanlı oturum ve saniyede 8 milyon bağlantı gibi rakiplerinden çok daha üstün performans sunuyor.
Çeşitli BIG-IP® modüllerinin ağ ve güvenlik işlevlerini tümleşik bir çözümde bir araya getiren F5, kurumların yönetim karmaşıklığını ve masraflarını azaltmalarına, daha yüksek performans ve ölçeklenebilirlik elde etmelerine yardımcı oluyor. F5 uygulama tabanlı güvenlik duvarı çözümünün sunduğu önemli özellikler şöyle:
•Yeni BIG-IP® Advanced Firewall Manager (AFM™): BIG-IP Advanced Firewall Manager, F5’in uygulama tabanlı güvenlik duvarı çözümünün merkezinde, etkin güvenlik sağlamak için “full-proxy” mimarisi üzerine kurulu yenilikçi bir ağ güvenlik duvarı. F5’in yaklaşımı, uygulama güvenliğini uygulamaların etrafına yönlendirerek güvenlik duvarı politika yönetimini kolaylaştırıyor. Bu uygulama odaklı güvenlik modeli, F5’in sektör lideri uygulama tabanlı yeteneklerini ve zekasını kullanarak kurumların güvenlik seviyesini yukarıya çekiyor, uygulama altyapılarını geleneksel güvenlik duvarı gibi statik bileşenlerle eşleştirmekten kaynaklanan karmaşıklıkları da hafifletmeyi sağlıyor.
•BIG-IP Access Policy Manager® (APM®) için geliştirmeler: SAML 2.0 desteği ile birlikte F5 artık web tabanlı, VDI (Virtual Desktop Infrastructure) ve istemci/sunucu uygulamaları için, ister kurumsal veri merkezleri ister bulutta tutulsunlar, gelişmiş Single Sign-On (SSO) yetenekleri sunuyor. BIG-IP APM kurum içinde farklı ürünler arasında kimlik federasyonu sunarak kullanıcıların kurumsal uygulamalara erişim için ihtiyaç duydukları şifre adedini de azaltıyor. Kimlik bilgilerini bu şekilde yönetmek kurumların güvenlik risklerini hafifletmelerine yardımcı oluyor, IT personelinin üzerindeki yönetimsel yükü azaltıyor.
•BIG-IP Application Security Manager™ (ASM™) için geliştirmeler: BIG-IP ASM, kurumların web uygulamaları için güvenlik seviyelerini artırmalarına ve gelişen tehditleri adreslemelerine yardımcı olmak amacıyla birçok yeni özellik içeriyor. BIG-IP ASM artık Google Web Toolkit ile yazılmış uygulamalar için destek sunuyor. Bu da güvenlik ekiplerinin geniş bir kullanım alanına sahip olan bu çerçeve üzerine inşa edilmiş uygulama güvenlik politikalarını rahatlıkla yürütmeleri anlamına geliyor. Big-IP ASM artık giderek artan bir tehdit olan ve kişilerin özel bilgilerini ortaya çıkarmayı amaçlayan bir web tehdidi olan “clickjacking” tehdidini de çok daha iyi bir şekilde sezip ortadan kaldırabiliyor.
Uygulama sunumu ve güvenliğini tek bir hizmet çatısı altında birleştirmek…
F5’in güvenliğe bütünleşik yaklaşımı, bireysel ve kapsamlı güvenlik inisiyatiflerini desteklemek üzere, kurumların ortamlarını kendi özel ihtiyaçları ve öncelikleri doğrultusunda şekillendirmelerine olanak tanıyor. F5’in kişiselleştirilebilir çözümleri kurumlara şu konularda yardımcı oluyor:
•Benzersiz hız ve ölçeklenebilirlikle altyapıları etkin biçimde koruma: F5 çözümlerinin sektör lideri performansı ile kurumlar hızla artan mobil ve web uygulamaları ile hızla artan taleplere cevap verebilir hale geliyorlar. F5® çözümleri ayrıca en yoğun veri merkezlerini güçlü DoS saldırılarına karşı (SSL içinden geliyor olsa bile) koruyacak işlemci gücünü sağlayabiliyor.
•Saldırılar sırasında dahi uygulamaların çalışırlığını sağlamak: F5 ürünleri kurumlara DDoS (Dağıtık Hizmet Engelleme) gibi büyük ölçekli saldırılara karşı koruma sunarken, kritik iş uygulamalarına güvenli erişim yapmalarına da olanak tanıyor. Bir DDoS saldırısı sırasında kurumun sitesi sunuculara aşırı yük bindiği için farklı noktalardan gelen taleplerle başa çıkamayacak hale gelir. Bu gibi tehditleri azaltmak amacıyla F5 çözümleri zararlı aktiviteleri fark edebiliyor, belirli lokasyonlardan gelen taleplerin hangi sırayla ele alınacağını önceliklendirebiliyor ve gerçek taleplerin düzgün biçimde adreslenmesine yardımcı olabiliyor.
•Yönetimsel görev ve maliyetleri düşürmek için operasyonları sadeleştirmek: F5 uygulama dağıtım güvenlik duvarı kullanılarak kurumların belirli uygulamaları için güvenlik ve erişim politikaları birleştirilerek güvenlik kurallarının yönetimi, aksiyonları belirgin şekilde basitleştirilebiliyor. Bunun da ötesinde F5’in entegre çözümleri, uygulama dağıtım altyapısı üzerinde uygulama tabanlı olarak özelleştirilebilen gelişmiş loglama ve raporlama özellikleri de sağlıyor. Bu da ağ, uygulama ve güvenlik ekiplerinin, tüm uygulamalar için ayrı bir loglama sistemine ihtiyaç duymadan, kendilerini ilgilendiren güvenlik loglarına erişebilmeleri anlamına geliyor. Bu seviyedeki esneklik; kurumların ve ekiplerin güvenlik kriterlerine uyumluluk seviyelerini artırmalarına, planlama ve operasyon işgücünü azaltmalarına yardımcı oluyor; uygulama, ağ ve güvenlik yönetimlerinin kontrolünü daha verimli hale getiriyor. Ayrıca hassas web tabanlı uygulamalara erişimin kontrolü özel ve genel erişime açık bulut yapılarıyla birleştirilerek kimlik yönetimi, şifre yönetimi konsolidasyonu ve BT’nin tekrarlanan görevlerle harcadığı zamanın azaltılması sağlanabiliyor.
Son Yorumlar