Huawei’nin flash tabanlı “OceanProtect Yedekleme ve Depolama Sistemi”, yavaş disklerin ve teyp ortamının sınırlamaları olmaksızın, “Veri Patlaması” çağına hazır…
Hızla gelişen dijital ekonomide işletmeler, müşterilere daha iyi hizmet vermek ya da operasyonlarını daha sorunsuz bir şekilde yürütmek için, eskisinden daha fazla veri üretiyor ve depoluyor.
Araştırma firması IDC tarafından yapılan bir tahmine göre, önümüzdeki beş yıl içinde dünya, önceki üç yıla kıyasla, üç kat daha fazla veri üretecek. Bu da gelecekte; bilginin hacmi, çeşitliliği ve hızına hazır olmayan birçok işletme için üç önemli zorluk yaratacak olan yeni bir veri “patlaması” çağını başlatacak.
– Hızlı büyüme verileri: Yedeklenen veri miktarı yıldan yıla hızla artmaktadır. Bu da yedeklemeyi hızlandırmak için flash tabanlı bir yedekleme sisteminin gerekli olduğu anlamına gelir.
– Anında kurtarma: Dijital dönüşüm derinleştikçe ve genişledikçe, bilgi teknolojileri sistemleri giderek daha önemli hale geliyor ve dolayısıyla daha hızlı kurtarma süreçlerinin ortaya çıkmasını gerektiriyor. Flash tabanlı yedekleme sistemi çözümleri bu kurtarma işlevini hızlandırabilir.
– Farklı yedekleme nesneleri: Geleneksel uygulamalara ek olarak, yeni veri tiplerini benimsemiş yeni tip uygulamaların da yedeklenmesi gerekiyor. Bunlar, büyük miktarda yedek veriye ve flash tabanlı bir yedekleme sistemi tarafından sağlanan hıza ulaşmayı sağlayan, karmaşık uygulamalara sahip büyük veri ve kapsayıcıları içerir.
Yeni bir döneme geçiş
Günümüzde, bu zorlukların yol açtığı ihtiyaçlar, performans, ölçülebilirlik ve güvenilirlikten yoksun, eski yedekleme sistemleri ve olağanüstü durum kurtarma altyapıları tarafından karşılanamıyor. Geçmiş dönemlerde kullanılan diskten diske (D2D2T) yedekleme teknolojileri, 15 yıldan fazla bir süredir işe yaramış olsa da günümüzde dijitalleşen kuruluşların ihtiyaçları hızla değişiyor. Daha uzun yedekleme pencereleri, uzun ve öngörülemeyen Kurtarma Süresi Hedefleri (RTO), beklenmedik bir olaydan sonra verilerini kurtarılmak zorunda kalması durumunda sorun yaşanmasına neden olabilir.
Kurulumu sürdürmek bile, çok uzun süren bir işi yeniden başlatmak veya tamamlamak için günün farklı saatlerinde, sürekli hazır olması gereken mühendisler için oldukça zordur. Her katmanda Flash’tan Flash’a (F2F2X) çözümü, işte burada devreye giriyor. Kuruluşlar, flash depolamanın artan yeteneklerinden ve doğal hızından yararlanarak, verilerin patlama düzeyinde büyümesiyle birlikte gelen birçok sorunun üstesinden gelebilir.
Huawei Connect 2021 etkinliğinde, Huawei Enterprise veri depolama çözümü satış direktörü Michael Fan, yedekleme depolama performansını büyük ölçüde artırmak için D2D2T’den F2F2X’e geçiş çağrısında bulundu. Verilerin yeniden kullanımı için daha düşük bir RTO sağlanması gereğini ve anında geri yükleme sağlamak içinse, işletmelerin kurtarma performansını net bir şekilde iyileştirmesi gerektiğini kaydetti.
“Sektör geliştikçe, verilerin bir kuruluşun genel veya özel bulutu gibi üçüncü platformlarda ve ayrıca disk tabanlı sistemlerde, teyplerde ve Blu-ray’lerde nasıl güvenli bir şekilde depolanabileceğini düşünmemiz gerekiyor” diye ekledi.
Flash tabanlı yedekleme ve depolama
Huawei OceanProtect Yedekleme Depolama Çözümü, F2F2X’in gelişiminin ilerlemesiyle piyasadaki yerini aldı. Bu çözümde, flash tabanlı bir sistem kullanarak, özel yedekleme deposunun yeniden tanımlanabileceği bir kurgu gerçekleştirildi.
OceanProtect Yedekleme Depolama sistemi, bir kurumsal ağdaki; veri tabanlarının, kurumsal kaynak planlama yazılımının ve diğer uygulamaları çalıştıran üretim ana bilgisayarlarının kritik bilgilerini içeren yedekleme medya sunucularına bağlanabilir.
Flash tabanlı yedekleme çözümü daha uzaktan çoğaltma için buluttaki bir yedekleme deposuna veya uzun vadeli arşivleme için bir teyp kitaplığına veya bir Blu-ray deposuna bağlanabilir.
Huawei’in bu çözümünü gelecek için tercih edilen bir seçenek haline getiren nedir? Bunun Dört neden var:
- Hızlı yedekleme ve hızlı kurtarma: Tamamen Flash tabanlı bir sistem olan Huawei OceanProtect, benzer ürünlere göre yedekleme bant genişliğini 3 kat, kurtarma bant genişliğini ise 5 kat artırarak yedekleme performansını hızlandırır. Ürün aynı zamanda öngörülebilir bir yedekleme ve kurtarma zaman aralığı da sağlar.
- Entegre algoritmalar: Yedek veri ön işleme, satır içi değişken uzunluklu veri tekilleştirme, uyarlamalı sıkıştırma ve bayt düzeyinde sıkıştırma ile birlikte sektördeki en yüksek veri azalmasını sağlar. Yer tasarrufu ve enerji tasarrufu dahil olmak üzere daha iyi TCO için müşteriye fayda sağlar.
- Yenilik: Huawei, tüm flash depolama endüstrisindeki en iyi teknolojilere yatırım yapar ve bunların patentini alır, bu da sistemleri dünyadaki en sağlam hale getirir.
- Açıklık: Huawei çözümleri, müşterilere de maksimum fayda sağlayacak ve işlerini geliştirmelerine yardımcı olacak; kapsayıcılar, büyük veri ve bulut yedekleme gibi yeni ekosistemleri uyarlamak üzere tasarlanmıştır.
Yeni Huawei çözümü iki modelle geliyor. Orta sınıf OceanProtect X8000, maksimum 3,4 PB kapasite, saatte 55 TB’a kadar yedekleme bant genişliği ve saatte 57,6 TB’a kadar geri yükleme bant genişliği ile tek bir düğümde iki denetleyiciyi destekler.
Üst düzey OceanProtect X9000, maksimum 9,2 PB kapasite, saatte 155 TB’a kadar yedekleme bant genişliği ve saatte 172,8 TB’a kadar geri yükleme bant genişliği ile tek bir düğümde dört denetleyiciyi destekler.
Gerçek anlamda entegre çözümler
Huawei’in yedekleme çözümleri çeşitli senaryolarda uygulanabilir. Bunun anahtarı NetBackup, Commvault, Veeam ve diğerleri gibi yaygın olarak kullanılan yedekleme yazılımlarıyla entegrasyondur.
OceanProtect Yedekleme Deposu, veri tabanlarını, veri ambarlarını, sanal makineleri, posta sistemlerini ve dosya sistemlerini yedeklemek için uygundur. Yerel yedeklemeyi ve uzaktan yedeklemeyi ve geri yüklemeyi de destekler.
Huawei’in yedekleme çözümü 2022 yılında hayata geçirilen bir kamu projesinde, 1 milyon dolar karlılık sağlamıştır. Müşterinin gereksinimleri arasında veri tabanları için 200 TB, VMWare için 400 TB ve parmak izi ve video uygulamaları için 400 TB dahil olmak üzere 1 PB verinin yedeklenmesi yer alıyordu. Asıl zorluk ise 4Gbps’de replikasyon bant genişliği ve felaket kurtarma merkezleri arasındaki yüzlerce kilometrelik mesafe ile 10 saat içinde tam yedeklemeyi tamamlama ihtiyacıydı.
Huawei’in çözümü, medyayı yeni OceanProtect Yedekleme Deposu ile değiştirmek, ancak geçişin daha kolay uygulanabilmesi için mevcut yedekleme yazılımı olan Veeam’i korumak yönünde oldu. Müşterimiz, mevcut performans darboğazlarının üstesinden gelme stratejisinin bir parçası olarak Huawei’in çözümünü uzun vadeli veya kısa vadeli bir yedekleme olarak kullanabilir duruma geldi.
Bu referans proje, Huawei’in başarı hikayelerinden sadece bir tanesidir. Müşteriler de giderek artan bir şekilde F2F2X’nin geleceği için OceanProtect Yedekleme Depolaması gibi çözümleri benimseme eğilimindeler.
Huawei, yenilikçi ürünler ve çözümlerle yeni fırsatlar yaratmayı ve işletmelerin verilerini daha kolay ve verimli bir şekilde yedeklemelerini, geri yüklemelerini ve yeniden kullanmalarını sağlamayı hedefliyor.
Son Yorumlar