Türkiye’deki 20. yılında ülkemize yaptığı yatırımları artırmayı hedefleyen HP Türkiye çeşitli dernekler, üniversiteler ve kuruluşlarla işbirliğine giderek insanımızı BT alanında bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
HP Sanallaştırma Virtual Connect Flex-10
HP, Türkiye’de bilgi toplumu dönüşümünü gerçekleştirmek amacıyla periyodik olarak Bilge Adam’da Sanallaştırma HP Virtual Connect Flex-10 eğitimleri verilmekte. LAN ya da SAN”a blade sunucularını bağlamanın en akıllıca yolu olan HP Virtual Connect”in tanıtıldığı eğitimde birleşik altyapılar aracılığıyla veri merkezi mimarisini nasıl basitleştirdiği anlatılıyor.
HP Yazılım ve Çözümler Grubu
HP Yazılım ve Çözümler Grubu kamudaki BT projelerinden sorumlu yöneticilere yönelik bir Proje Yönetimi seminer programı için, bu konuda Türkiye’de önemli çalışmaları olan Project Management Institute (PMI) TR proje yönetim derneği ile işbirliği yaptı. HP Türkiye ve PMI TR bu seminer programıyla kamudaki BT projelerinin başarıya ulaşmasına ve vatandaşa iyi hizmet sunacak işlev ve kalitede projelerin geliştirilip, zamanında ve bütçesi içinde tamamlanmasına yardımcı olmayı amaçladı. Seminer çalışması kapsamında kamu BT yöneticilerine PMI metodolojilerinin baz alındığı kapsamlı proje yönetimi seminerleri verildi. Bir yıl boyunca ayda bir kez 12 kişilik gruplara 2 gün süreyle verilen proje yönetimi seminer programı kamudaki BT yöneticilerinden yoğun ilgi gördü. Bir yıllık eğitim sonunda 100’ü aşkın BT yöneticisi “bilişim teknolojilerinde proje yönetimi sertifikası” aldı.
İTÜ Bilişim Sistemleri sunumları
HP Türkiye, birey, şirket, devlet ekseninde Türkiye’nin dönüşümüne en yüksek katkıyı sağlama ilkesini benimsiyor. HP bu doğrultuda, geçen yıl verilen İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İşletme Mühendisliği Programı Yüksek Lisans öğrencilerine yönelik Yönetim Bilişim Sistemleri dersinde yeni nesil veri merkezi, çevre dostu BT için veri merkezinde değerlendirme ve analiz uygulamaları, proje yönetimi ve servis odaklı mimari (SOA) konularındaki sunumlarıyla geleceğin yönetici adaylarını ileride çalışacakları kurumlarında fayda sağlayabilecekleri en yeni teknolojilerle tanıştırdı.
Bilgi teknolojilerinin işletme yönetiminde karar vermede ve iş değeri oluşturmada yüksek performans sağlayacak biçimde kullanılmasına yönelik hazırlanan Yönetim Bilişim Sistemleri dersinde bilgi teknolojileri kolay ve anlaşılır bir dille öğrencilere anlatıldı.
Yazılım ve İnovasyon Merkezi
HP’nin Türkiye’deki 20. yılında gerçekleştirdiği atılımlar kapsamında, HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi, 25 Haziran 2009’da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Yerleşkesi’nde açıldı. İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi’nde toplam 8 kişi çalışıyor ve anlamsal ağ, computer vision, sosyal ağlar, veri yönetişimi, quality assurance konuları üzerinde çalışılıyor.
İTÜ’de kurulan Yazılım İnovasyon Merkezi’nin, BT sektöründe üniversite-özel sektör işbirliğini gerçekleştirme doğrultusunda, Türkiye’yi MEMA Bölgesi’nin Ar-Ge üssü yapması hedefleniyor. Dünyanın en önemli Ar-Ge merkezlerinden HP Laboratuarları’nın deneyiminden yararlanacak olan HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi’nin, Türkiye’yi MEMA bölgesindeki en önemli Ar-Ge üssü olarak konumlandırmasını hedefliyoruz. Böylece, Türkiye’de kurumsal yazılım alanında üniversitelerin ve endüstrinin de içinde olduğu bir yazılım geliştirme merkezi var diyebiliyoruz. Üstelik bu sadece ülkemiz için değil, Ortadoğu, Akdeniz ve Afrika çapında bütün bir bölge için bir ilk anlamına geliyor.
Endüstriden gelecek taleplere bağlı olarak, çeşitli yazılım/donanım bileşenlerinin test ve kıyas analizlerinin yapılabilmesinin yanı sıra, bazı HP Yazılım çözümlerinin yerelleştirilerek kişiselleştirilmesi gibi çalışmalar da geliştirme bölümünün faaliyetleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda HP’nin şu anda var olan yazılımlarının farklı sektörlerde nasıl bir çözüm olarak konumlandırılacağı konusunda da çalışmalar yürütülüyor.
HP Eğitim Hizmetleri – (ITIL Eğitimleri)
Teknolojinin güç verdiği günümüz dünyasında, işlerin ilerlemesi artık Bilgi teknolojilerine bağlı. BT altyapısı zayıf ve gerçekleştirilen işlemler verimli olmaktan uzaksa, şirketlerin üretkenliği ve karlılığı azalmış demektir. Tam tersi şekilde, BT ne kadar verimliyse, organizasyonlar aynı oranda daha rekabetçi ve başarılıdır. HP’nin Bilgi teknolojilerine olan bakışındaki bu ciddi değişim, şirketlere güç veren teknoloji, kurumsal teknoloji olarak bilinir. Bu ortamda yalnızca teknoloji değil, bu teknolojiyi kullanıma hazırlayacak ve yönetecek bilgili insanlar da önemlidir. Yetenekli teknik profesyoneller yeni bir altyapıyı koruyarak geleceğe uygun hale getirebilen kişilerdir.
İhtiyaçlar ne olursa olsun, HP şirketlere yardımcı olabilir ve tek bir yerden bilgi alabilme imkânı sunabilir. Ayni zamanda HP Eğitim Hizmetleri’nden ile bu eğitimleri yabancı eğitmenlerle İngilizce olarak da almak mümkün.
BT personelini ne kadar yetkili olursa olsun yeni donanım, yazılım, işletim sistemi, uygulama ve süreçler konu olduğunda kaliteli ve uygun bir eğitime ihtiyaçları vardır.
Son kullanıcıların hayal kırıklığına uğramadan ve verim kaybı yaşamadan yeni uygulamaların nasıl kullanılacağını anlamaları da gereklidir.
HP Eğitim Hizmetleri olarak işletmelerin ve çalışanlarının teknolojiyi en iyi şekilde kullanmasına yardımcı olmak için gereken eğitim ve araçları 30 yıllık deneyimle sunuyor. HP Eğitim Hizmetleri, verimliliğin geliştirilmesine ihtiyaç duyulan konularda personele eğitim sunar. En güncel ve faydalı konularda verilen eğitimlerde klasik sınıf yöntemlerinin yanı sıra sanal odalar ve laboratuarlar, web tabanlı eğitim ve heyecanlı simülasyonlar gibi yeni teknolojileri de sınıflara uyarlayarak modern ve alışılmış eğitim yöntemlerinin keyfine varılması sağlanıyor.
HP Servis Yönetimi
Hızla değişen dünyada firmaların riskleri azaltması için bilgi teknolojilerine hızla uyum sağlayabilmesi gereklidir. BT altyapısı, insanlar, süreçler ve teknoloji uyarlanabilir, maliyet açısından verimli ve her türlü ticari sonucu destekleyecek şekilde hizmete yönelik olmalıdır. BT Altyapı Kitaplığı’nda (ITIL) belgelenen en iyi uygulamaları temel alan servis yönetimi, işletmelerin BT bölümlerini etkin bir ticari ve müşteri odaklı tedarikçiye dönüştürme konusunda şirketlere yardımcı olmaktadır. Sonuç olarak BT, firmalar tarafında ticari bir maliyet olarak değil, değer sağlayan bir bölüm olarak görülecektir. HP, yarım günlük kurslardan Servis Yönetimi konusunda ITIL Uzmanlık seviyesine kadar ITIL V2 ve V3 üzerine kapsamlı bir kurs planı sunmaktadır. İnsan müdahalesi gerektiren işlemlerin “satın alınması” konusunda yardımcı olmak amacıyla, HP süreç eksikliğinin iş üzerinde ne gibi bir etki oluşturacağını HP Servis Yönetimi ile grafik olarak göstermektedir. Simülasyonu’yla uygulamalı (deneyime dayalı) eğitim sunabilmektedir. Doğal ekip oluşturma öğesi ile bir araya getirildiğinde bu eğitim tüm HP Servis Yönetim eğitimlerin temel taşı olmaktadır. İhtiyaçlar ne olursa olsun, HP müşterilerine yardımcı olabilir ve tek bir yerden bilgi alma imkânı sunabilir.
Eksiksiz ITIL ve genişletilmiş HP Servis Yönetim eğitim planı için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz: www.hp.com/learn/itsm
HP Proje Yönetimi Eğitimi
HP, BT profesyonellerine projelerin belirli bir bütçe ve plan dâhilinde tamamlanmasına yönelik liderlik, iletişim, planlama ve analitik becerileri kazandıran bir proje yönetim eğitimi de sunmaktadır. HP Eğitim Hizmetleri, sertifikalı eğitmen tarafından yönetilen kurslar, çevrimiçi kurslar ve referans araçları dâhil olmak üzere çeşitli öğrenim yöntemlerinin kullanıldığı eksiksiz bir proje yönetimi eğitim planı sunar. Project Management Institude (PMI) akreditasyonuna sahip “Proje Yönetimi Temelleri” eğitimi başarılı bir yönetimin gerektirdiği ve PMI tarafından tanımlanmış temel kavramları, süreçleri, bilgi alanları ve teknikleri açıklamaya yöneliktir. Kapsam, Entegrasyon, Zaman, Maliyet, Kalite, İnsan Kaynakları, Risk, İletişim, Tedarik ve Satın Alma yönetimleri ve projeyi başlatma, planlama, uygulama, kontrol ve kapatma süreçleri, simulasyon destekli olarak irdelenmektedir. “Race to Results Simulation” ile eğitimde bahsi geçen kavramların, süreçlerin ve tekniklerin, bir ekip içerisinde nasıl uygulanabileceğine tanık olunmaktadır.
“Project Management” eğitimi ile 22,5 PDU ve “IT Project Risk Management” eğitimi ile 21 PDU ayrıca “PMP Exam Express” ile PMI’dan 35 PDU ve “Liderlik ve İletişim” eğitiminden 28 PDU kredi almanız sağlanacaktır. Eğitim planını görmek için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz: www.hp.com/learn/pm
Son Yorumlar