HP kurumların uygulamaları, ağları ve kullanıcıları otomatik kurallı yapılandırma sistemleriyle birbirine bağlamasını sağlayan yeni Sanal Uygulama Ağlarını duyurdu. HP Sanal Uygulama Ağları, manüel kurulum ihtiyacını ortadan kaldırarak uygulama kurulumunu birkaç dakikaya indirgiyor.
Uygulama Kurulum Ağları (ADN) alanında lider olan F5 ile işbirliği yapan HP, kendi geliştirdiği Sanal
Uygulama Ağları teknolojisi ile uygulama ve ağ kurulumunu birleştirerek sektörde bir ilki gerçekleştirmiş oldu. HP Akıllı Yönetim Merkezi, bulut uygulamaları ve ağlarının tek denetim masası ekranı üzerinden kurulmasını sağlıyor. Bu da kurumlara bulutta gereken hız ve çevikliği sunuyor. Sistemin ADN tarafını F5, geri kalanını ise HP sağlıyor.
Gartner Başkan Yardımcısı Joe Skorupa konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Eski ağlar statikti, esnek değildi ve kullanıcılara yeni bulut uygulamalarıyla hizmetleri güvenli bir şekilde sunmak için çok sayıda manüel adım gerektiriyordu. Uygulamalar, ağlar ve kullanıcıları birbirine bağlayacak bir networkü en iyi şekilde yapılandırmak için otomatik kurallı yönetim paradigmasına geçen kurumlar ise uygulama kurulumunu büyük ölçüde hızlandırarak manüel yapılandırmada hata olasılığını önemli oranda azaltıyor.”
Tipik bir veri merkezinde uygulama ve ağ kurulumunu elle tamamlamak, 250 bin ağ komut satırı ve 100 binden fazla uygulama yapılandırma adımı ile aylar alabiliyor. Oysa başta Hizmet olarak yazılım modeli olmak üzere bulut bilişim uygulamaları için çok daha hızlı olan otomatik kurulum süreçleri gerekiyor.(1)
HP Kıdemli Başkan Yardımcısı ve HP Network Genel Müdürü Bethany Mayer, “BT’nin organizasyonların büyüme hızında büyümesi gerekir. Ancak, eski uygulama, ağ ve kullanıcı yapılandırma uygulamaları, bunun için gereken çevikliği sağlamanın önünde birer engel teşkil ediyor. HP Sanal Uygulama Ağları ve F5 ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde kurumlar da uygulamalar, ağlar ve kullanıcıları kurallı bir yönetim sistemiyle birbirine bağlayıp bütün yapılandırma sürecini sanallaştırarak otomatize edebilecektir. Bu da uygulamaları birkaç ay yerine birkaç dakikada kurmalarını sağlayacaktır” dedi.
HP, Sanal Uygulamaları Ağları ve F5 ADN ile sektörü dönüştürüyor
HP Sanal Uygulama Ağları kurumların sanal ağları bir bütün halinde görüntülemesine ve esnek olmayan kurumsal fiziki ağları da programlanarak farklı yetkilerle kullanıcılara atanabilen ve aynı zamanda uygulama bilincine sahip olan esnek yapılara dönüştürmesine olanak sağlıyor. OpenFlow gibi yazılım tanımlı ağ teknolojileri kullanan HP Sanal Uygulama Ağları, uygulamaları hazır kurulum şablonları ile yapılandırıyor ve ağ konfigürasyonunda da kurallı otomatik sistemlerden yararlanıyor.
F5 ADN çözümleri portföyü kurumların uygulama kurulumunu tüm BT altyapısı üzerinde yönetmesini sağlıyor. Bu da uygulamaların güvenle, hızla ve kolayca erişerek kullanılmasına imkan tanıyor. F5 ADN çözümleri, performansı ve fiziksel/sanal kaynak kullanım verimliliğini en üst düzeye çıkaran dinamik bir altyapı oluşturarak uygulamaların birden fazla cihaz üzerinde yönetilmesine izin veriyor.
HP ve F5, Microsoft® Exchange 2010 sunucu sanallaştırma ve felaketten kurtarma hizmetleri için kurum çapında test edilmiş ve sağlaması yapılmış çözümler sunuyor. Birkaç dakika içinde tamamlanan bu yapılandırma ve kurulum çözümleri sanal bilgisayar mobilitesini 10 kat arttırarak (1) şu faydaları sağlıyor:
· Kullanıcılar için indirme süresini kısaltarak spam gönderimlerini yüzde 70 azaltıp yöneticilerin verimliliğini yüzde 33 artırmak ve Microsoft Exchange 2010 ağının güvenliğini sağlamak. (1)
· Sunucu sanallaştırmada uygulama performansını üç kat arttırırken sunucu kaynaklarından yüzde 40 tasarruf ederek sanal bilgisayar yoğunluğunu yüzde 60 arttırmak.(1)
· Felaketten kurtarmada veri merkezleri arasındaki sanal bilgisayarlar arasındaki iş yükü devrinde süreyi 20 dakikadan 38 saniyeye kısaltmak.(1)
Kurumlarda BYOD yönetiminin iyileştirilmesi
Kurumların yüzde 60’ı cihazlarının kurumsal ağlara bağlı olduğundan emin olamıyor.(2) HP ve F5 bu sorunu gidermek için kurumların, kendi cihazını kendin getir (bring your own device – BYOD) modeli yatırımlarının getirisini kullanıcı ve cihaz kimlik doğrulama ile uygulama erişim kontrolünü birleştiren çözümler sağlayarak garantiye alıyor.
Yeni HP BYOD çözümü, F5 ADN teknolojisiyle birlikte çalışarak uygulamalara erişim kontrolünü tek bir yönetim platformundan sunuyor ve böylece kullanıcıların kurumsal ağlara bağlı cihazlarının kaynaklandırma ile izleme süreçlerini bir arada yürütüyor.
Yeni HP hizmetleri veri merkezi uygulamalarını hızlandırarak optimize ediyor
Yeni HP Ağ Altyapısı Optimizasyon Hizmetleri portföyü, kurumların ağ trafiği ve altyapısını değerlendirerek potansiyel darboğazları tespit etmesi ve böylece kullanıcı deneyimi kalitesini güvenceye almasını sağlıyor.
HP Teknoloji Hizmetleri portföyü, HP Ağ Altyapısı Optimizasyon Değerlendirmesi, Microsoft için HP Ağ Uygulama Kurulum Denetçisi Hizmetlerini ve HP Veri Merkezleri Arası Ağ Optimizasyonu Hizmetlerini kapsıyor. Veri merkezinden kampüslere ve şubelere kadar tüm ağlarda kullanılabilen bu seçenekler bir yandan verimliliği arttırırken uygulama kurulumunu hızlandırmak üzere altyapıyı da optimize ediyor.
HP ServiceONE, network çözüm ortaklarının gelirini artırıyor
Yeni HP ServiceONE Network Çözüm Ortağı Destek Hizmeti, portföylerini HP ve çözüm ortaklarının özel hizmetleriyle zenginleştirerek nitelikli HP Network çözüm ortaklarının gelir fırsatlarını arttırıyor. HP ServiceONE Network Çözüm Ortağı Destek Hizmeti, nitelikli çözüm ortaklarının HP’nin destek araçları, fikri mülkiyet sermayesi ve eğitim tecrübesinden yararlanarak katma değerli tasarım, yönetim ve destek hizmetleri sunmalarını sağlıyor
Son Yorumlar