HP, küçük ve orta ölçekli işletmelerin artan mobil iş gücü ihtiyacını karşılamak için gerekli teknoloji altyapısına yönelik çözümlerini duyurdu. Bugün dünyada 1 milyar 100 milyondan daha fazla mobil cihaz kullanılıyor. Hem kurumsal firmalar hem de KOBİ’lerin mobil cihazlarla üretilen ve paylaşılan bilgilere en güvenli şekilde erişmesi ve bunları güvenle yöneterek saklaması gerekiyor.
Bu bağlamda HP Bütünleşik Altyapılar, veri ve uygulamalara güvenli kesintisiz erişim için en uygun platformu sağlıyor. Citrix, Microsoft ve VMware’in sağladığı teknolojileri kendi çözümleriyle tamamlayan HP, mobil kadrolara daha fazla ihtiyaç duyulan günümüzde, çalışanların veriye erişimini kolaylaştırarak üretkenliği arttırıyor.
HP’nin yeni çözümleri arasında, kaynakları sınırlı olan KOBİ’lerin BT yapılarını basitleştirmesi ve mobil dünyada işbirliğini güçlendirmesini sağlayan teknolojiler, mali programlar ve eğitim programları yer alıyor.
Hazır çözüm paketleri ile veriye güvenli ve hızlı erişim sağlıyor.
Bir Gartner araştırmasına göre; 2016 yılında kadrolu çalışanların en az yüzde 50’si e-postalarını, geleneksel masaüstü sistemler yerine, tablet veya akıllı telefonlarla yönetecek.(2) Bu nedenle KOBİ’lerin de BT yapılarını artan mobilite ihtiyacını karşılamak için hazırlaması gerekiyor.
HP çözümleri kurumlara aşağıdaki seçenekleri sağlıyor:
· HP KOBİ’ler İçin İstemci Sanallaştırma sanal masaüstü çözümü ile daha güvenli veri merkezleri: Bu çözüm HP ProLiant Gen8 sunucuların yanı sıra Citrix, Microsoft ya da VMware’in istemci sanallaştırma yazılımları gibi referans mimariler içeriyor. Bu mimariler, şirket verilerini, kullanıcı profilleri ve bilgilerini merkezi bir sunucuda depolayarak koruyor. Böylece KOBİ’ler tablet, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve yalın istemciler üzerinden yazılım uygulamalarına güvenli bir şekilde erişebiliyor. Sistem, kullanıcının telefonu çalınsa bile önemli bilgilerin şirketin sunucusunda saklanmasına imkan tanıyor.
· HP İstemci Sanallaştırma Analiz ve Modelleme ile istemci sanallaştırmayı basitleştirerek risklerin azaltılması: Hazır paket olarak sunulan hizmet, mevcut BT ortamını analiz ederek, orta ölçekli işletmelerin mobiliteyi benimsemesi için sistemi basitleştirip sanallaştırma kurulumunu hızlandırıyor.
· HP Mobilite İçin Dönüşüm Atölyesi ile mobil teknolojilere geçiş sürecinin basitleştirilmesi: BT yapısının iş hedefleri ve süreçlerine adapte edilmesini sağlayan çalışma programı, çalışanları veriye güvenli erişim konusunda bilinçlendiriyor.
· HP İş Koruma Çözümleri ile mobil işgücünde iş sürekliliğinin arttırılması: Bu çözümlerdeki hazır referans mimarileri; HP Bütünleşik Altyapıların yanı sıra veri koruma, ağ güvenliği ve felaketten kurtarmaya yönelik en iyi uygulamaları esas alarak geliştirdi. İşletmelerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilen yeni çözümler, KOBİ’lerin verilerine mobil cihazlardan güvenli ve kesintisiz olarak erişmesini sağlıyor.
Mobiliteye geçen KOBİ’lere basit çözümler
KOBİ’lerin hem kablolu hem de kablosuz ortamlarda artan veri ve uygulama ihtiyacını karşılamak için basit, güvenilir, ekonomik BT sistemlerine gereksinimi bulunuyor. HP Bütünleşik Altyapılara dayalı yeni çözümler şirketlere aşağıdaki avantajları sunuyor:
· Genişletilmiş HP Çoklu Hizmet Router (MSR) Serisi ağ yönetimini basitleştiriyor. “Hepsi Bir Arada” modeliyle sunulan özelleştirilebilir platform; kurumların güvenlik, kablolu ağ ve kablosuz ağ özelliklerini tek cihazda birleştirmesini sağlayarak ağ kurulumunu kolaylaştırıyor.
· HP 1910 8G Ağ Anahtarı Serisi enerji tüketimini azaltıyor. Enerji tasarrufunda İnternet Enerjisi (PoE) teknolojisini kullanan sistem, ses ve video gibi zengin medya uygulamalarına basit, güvenilir, düşük maliyetli ağ erişimi sağlıyor.
· HP X5000 Depolama, kurumların artan mobil iş gücü ihtiyacında, yapılandırılmamış veri patlamasından kaynaklanan sorunları çözmesine olanak tanıyor. Büyük erişim kolaylığına sahip olan ağ bağlantılı yeni depolama sistemi (NAS), sağladığı yüksek kapasiteye ek olarak yönetim süreçlerini de basitleştiriyor. Sistem aynı zamanda KOBİ’lerde BT yönetimi süresini kısaltarak, kullanıcıların dosya verilerine mobil cihazlarla erişmesine olanak tanıyor.
Son Yorumlar