HP’nin hem kurumlara hem de son kullanıcıya yönelik yeni çözümleri Printonomics’te görücüye çıktı. HP Türkiye’nin 2 Haziran tarihinde İstanbul Ritz Carlton’da gerçekleşen geleneksel “Printonomics” toplantısında baskı yönetimi konusu ele alındı. Toplantıda baskı alanında çevreci uygulamalardan, kaliteli baskının iş sonuçlarına etkisine, görüntüleme ve baskı alanındaki yeni ve var olan çözümler tanıtıldı.
HP Türkiye Görüntüleme ve Baskı Grubu Lazer ve Kurumsal Ürünler Bölüm Müdürü Mustafa Kınık sunumunda “Lazerjet Ailesindeki Yeni ürünler ve Sarf Malzemelerinde Sahteyle Mücadele” konusuna değindi. Kınık “Bir yazıcı kartuşunun baskı kalitesinin zayıf ve/veya tutarsız olması ve bir yazıcı kartuşunun normal HP ambalajında verilmemesi, ambalajın üzerinde oynanmış olması gibi durumlar kartuşun sahte olma ihtimalini yükseltiyor. Yazıcı kartuşunun toner tozu veya mürekkeple kaplı olması, yazıcının içine akıtması veya özel kulakçıkların eksik ya da orijinal HP ürünlerinde bulunanlardan farklı olması da kartuşun sahte olduğuna dair göstergeler arasında yer alıyor” dedi.
Kınık sözlerine “Tüm HP lazer yazıcı kartuşu kutuları, her zaman kutunun açma şeridinin üzerinde yer alan ‘Orijinal Toner’ ifadesini içeren bir HP güvenlik etiketi taşıyor. Hepsi olmamakla birlikte, bazı HP inkjet yazıcı kartuşu kutularında da bir güvenlik etiketi bulunuyor. Bu sebeple, ambalaj üzerinde güvenlik etiketinin bulunmaması, otomatik olarak ürünün şüpheli olduğu anlamına gelmez; mevcut bir etikette, ‘Orijinal Mürekkep’ ifadesi yer almalıdır” devam etti.
HP Türkiye ve Orta Doğu Çevre Yöneticisi Hande Baloğlu, “Çevresel Sürdürülebilirlik – Green IT” konusuyla ilgili sunum yaptı. Baloğlu sunumunda HP Eko çözümler konusunda “Karbon ayakizi ve çevresel etkileri rakamsal olarak değerlendirip azaltıma yönelik Green IT çözümleri üretmek mümkün. Ayrıca enerji tasarrufunu artırmak ve kağıt kullanımını azaltmak için önlemler almak da önemli.
Dijital iş akışı – dijital ortamda evraklama yapmak ile donanım ve kartuşların geri dönüşümünü sağlamak da yapılacak diğer çalışmalar arasında yer alıyor”. Kurumların da üzerlerine düşen görevlerin olduğunu belirten Baloğlu “Kurumlarda hafta sonu ve mesai saatleri sonrasında kapatılmayan BT ekipmanları yüzde 66 enerji kaybına yol açıyor. Yeni nesil yazıcılardaki Auto On/Auto-Off teknolojisi, yazıcının iş yoğunluğu olmadığında otomatik olarak düşük enerji tüketimine geçmesini ve baskı alınmak istediğinde kısa sürede çalışmasını sağlıyor. HP Auto-On/Auto-Off baskı teknolojisi uyku moduna göre 3 kat daha az enerji harcıyor. HP ile çift taraflı baskı yaparak bir sene içerisinde yüzde 25 kağıt tasarrufu, 800 ton daha az kağıt tüketimi ve 6 milyon dolarlık enerji tasarrufu sağlanıyor” dedi.
Son Yorumlar