Huawei Türkiye Araştırma ve Geliştirme Merkezi Direktörü Wu Lianqing 2016 yılında AR&GE Merkezi’ndeki gelişmeleri akademisyen ve operatörlerin katılımı ile basın mensupları ile paylaştı.
Telekomünikasyon operatörleri, akademisyenler ve medya mensuplarından oluşan bir grup Huawei Türkiye AR&GE Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda 2016 yılındaki teknolojik kazanımları değerlendirdi. Toplantıya Turkcell ve Türk Telekom Grup yöneticileri ile İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’nden akademisyenler katıldı.
Huawei Türkiye AR&GE Merkezi Direktörü Wu Lianqing katılımcıları, 2010 yılında faaliyetlerine başlayan Huawei Türkiye AR&GE Merkezi’nin son 6 yıldaki performansı ile ilgili bilgilendirdi.
“2010’dan beri, Huawei Türkiye AR&GE Merkezi’nin 120 milyon dolardan daha fazla yatırım yaparak sürekli büyüme gösterdiğini ve halihazırda 400’den fazla nitelikli Türk mühendisini istihdam ettiğini” belirten Wu Lianqing “2017 yılının sonuna kadar 450’den fazla mühendis istihdamı” hedefinin altını çizdi.
Wu Lianqing; Huawei Türkiye AR&GE Merkezi’nin 2016 yılında 30’dan fazla ülkede ve 82’den fazla proje ile çeşitli Avrupalı, Türk ve diğer büyük telekomünikasyon operatörlerine yüksek kalitede yazılım geliştirme projeleri sağladığı anlattı.
Huawei’nin dünya çapında 16 AR&GE Merkezi olduğu ve her bir merkezin endüstriyel gelişime katkıda bulunmak üzere farklı alanlarda uzmanlaştığı ifade edildi. Türkiye AR&GE Merkezi’nde “Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) için yazılım ve yenilik üzerine” odaklandıklarını belirten Wu Lianqing; AR&GE Merkezi’nin BSS, Dijital Hizmetler, SmartCare ve 4.5G gibi alanlarda ileri teknoloji bilişim çözümleri üretmek üzere 5 ürün alanına sahip olduğunu söyledi.
Huawei Türkiye AR&GE Merkezi Çin dışında bulunan en büyük ikinci yazılım AR&GE merkezi olup, Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinden en bilindik ve en büyük telekomünikasyon operatörleri ile çalışıyor.
Aynı zamanda Huawei Türkiye AR&GE Merkezi’nin çok sıkı gereksinimleri olan Alman ve İngiliz telekomünikasyon operatörlerine her zaman en iyi çözümleri sunduğunu ve merkez tarafından sunulan Huawei ürünlerinin ve çözümlerinin operatörlerce takdir edildiğini not eden Wu Lianqing; “bu projelerin Türk mühendisler ile hazırlanıyor oluşu ile Huawei’nin Türkiye’nin mühendislik yeterliliğine ve Türkiye’nin dünya çapında saygınlığına katkıda bulunduğunu” söyledi.
Huawei Türkiye AR&GE Merkezi yazılım mühendisliği ve süreçlerini iyileştirmek için sürekli olarak CMMI dönüşümüne yatırım yapıyor. 2014 yılında CMMI 3. Düzey Olgunluk sertifikasını alan Merkez, 2016 yılında CMMI 5. Düzey Olgunluk belgelendirmesini hedefliyor.
Sayın Wu, tüm bunlara ek olarak Huawei Türkiye AR&GE Merkezi’nin devrimsel nitelikte, dünya çapında ve son teknolojileri sağlamak üzere Türk üniversiteleri ve Türk mühendisler arasında bir köprü kurduğunu ifade etti. 2016 yılında 20 proje üzerinden 14 üniversite ve 30 akademisyen ile işbirliği yaptıklarını belirten Wu Lianqing 2017 yılında merkezin yapay zeka ve büyük veri konularında üniversiteler ile işbirliğini güçlendireceğinin sinyalini verdi.
Türk üniversitelerinden akademisyenler ve telekomünikasyon operatör temsilcileri bilişim endüstrisi ile ilgili olarak yenilik fikirlerini paylaştılar. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi elektrik elektronik bölümü proje yönetici Doç Dr. Fırat Hardalaç, Huawei ile yeni doğan sarılığının akıllı telefon üzerinden erken teşhisi hakkında çalıştığı proje yürütücüsü sunumu gerçekleştirdi.
Merkezin AR&GE çalışmaları, katılımcıların akademik çalışmaları hakkında bilgi alan ve fikir paylaşımında bulunma fırsatı yakalayan katılımcılar düzenlenen etkinlikten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler ve toplantı 2017 yılının yenilik ve AR&GE yılı olması temennisi ile sona erdi.
#Huawei #TeknolojikGelişme #Teknoloji #Telekomünikasyon #WuLianqing
Son Yorumlar