Trend Micro™ Deep Security çözümü ile, Türkiye’nin en büyük özel sektör çelik üreticisi İÇDAŞ’da verim en üst düzeye çıkarılırken tehditlerin engellenmesi ve sunucuya erişim kaygılarının giderilmesi de sağlandı.
Daha esnek BT hizmeti modelini olanaklı kılmak ve BT bölümünün kullanıcı isteklerini daha hızlı karşılamasına yardımcı olmak için İÇDAŞ, sanal sunucu veri merkezi modeline geçmeye karar vermiş ve yakın çalıştığı sistem entegratörü Datamarket’den yardım alarak çözüm arayışına gitmiştir.
İÇDAŞ BT Yöneticisi Nilgün Aksoy bu süreci şöyle aktarıyor; “Hızla gelişen teknoloji ve her zaman hızla ilerleyen rekabet, yeni kurumsal yazılım ve donanıma çok daha fazla gereksinim doğurmaktadır. BT bölümümüz, diğer bölümlerin yeni sunucu ve kaynak isteklerine karşılık vermekte zorlanıyordu. Yeni sunucuların satın alınması ve varolan sunucuları yükseltme gerekliliği aynı zamanda iş akışını sürdürme zorunluluğu ve yönetim personelinin çeşitli ihtiyaçları her geçen gün artıyordu.
İçdaş ve Türkiye’deki diğer kuruluşlara kapsamlı teknoloji entegrasyonu ve kurumsal destek hizmeti veren Datamarket satış öncesi sunucu ve yedekleme teknolojileri danışmanı Ergün Çelik; “Trend Micro, sanal sunucu ve bulut ortamlarından en iyi sonuç almak isteyen müşterilerimize mükemmel sonuçlar sunmaktadır. Deep Security, koruma işlemini fiziksel sunuculara, sanal sunuculara, sanal masaüstü altyapılarına ve bulut ortamlarına genişleterek güvenliği ve ilgili çalışmaları kolaylaştırıyor. VMware çözümleri ile uyum ve sanallaştırma altyapısına uygun güvenlik modeli ile, bugünün işletmeleri için akılcı bir seçim oluyor.” dedi.
Deep Security üzerinde değerlendirme denemeleri, İÇDAŞ için çok başarılı oldu. İÇDAŞ BT Yönetcisi Nilgün Aksoy durumu şöyle aktarıyor; “Deep Security tüm güvenlik gereksinimlerimizi, verimden ödün vermeden karşıladı. Trend Micro çözümü, özellikle ‘Kurumsal Kaynak Planlama’ (ERP) sunucularına program yamalarını uygulama sırasında daha önce karşılaştığımız güvenlik boşluklarını ortadan kaldırdı. Ayrıca, sunucuya erişim denetimlerimizi yenilikçi aracısız koruma özelliği ile Deep Security, İÇDAŞ’a gelecege hazırlanmada yardımcı oluyor. Örneğin, genişleyen ISO 20000 ve 27001 gereklerine uyma çabalarının bir parçası olarak İÇDAŞ’ta teknoloji uzmanları, masaüstü sanallaştırmadaki gelişmeleri yakından izliyor. “
VMware sanal ortamı ile İÇDAŞ, artık çok kısa sürede yeni sunucular kurabilecek. Kaynaklar, kullanıcı isteklerini karşılama süresini azaltacak biçimde esnek olarak ana sunuculara atanabilir ya da onlardan çıkarılabilir olacak. Trend Micro’ya geçiş, İÇDAŞ’a yeni veri merkezi tasarımı için de yüksek güvenlik düzeyi ve çok sayıda güvenlik özelliklerini bir çözümde birleştirme olanağı sağladı. Sonuçları değerlendiren İÇDAŞ BT Yöneticisi Nilgün Aksoy; “Deep Security, sunucuya erişimi kısıtlamak için gözden geçirdiğimiz diğer güvenlik duvarı (firewall) ve intrusion prevention çözümlerine ayrıca yatırım yapma gereksinimini ortadan kaldırdı. Toplam yatırım ve koruma maliyetlerini gözden geçirdiğimizde, Deep Security programına yatırımın bizim için %40 daha ekonomik olduğunu saptadık. Yaptığımız yatırıma gerçekten de değdi.” şeklinde konuştu.
1970 yılından bu yana inşaat demiri ve alaşımlı çelik üreten İÇDAŞ, üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük “özel sektör” çelik üreticisidir. Demir çelik üretimi yanında İÇDAŞ ayrıca, gemi yapımı alanında, iskele işletmelerinde, kılavuzluk ve çekim işlerinde, kara ve deniz taşımacılığında, gönderim, komisyonculuk, sigorta, uluslararası ticaret, turizm, yapı ve güç üretimi alanlarında da etkinlik göstermektedir. Üretimlerinin çoğunu yabancı ülkelere satan İÇDAŞ, gelişmiş teknolojisi ve ürünlerinin üstün nitelikli olma bilinirliği ile Türkiye’nin çağdaş dünya ile bütünleşmesinde önemli bir görev üstlenmiştir.
Son Yorumlar