Bu sayımızda Softmedya Bilişim ve Yazılım Hizmetleri CEO’su Ümit Kökalan’la bir araya geldik. Ümit Kökalan ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızda Softmedya’yı tanıma imkanı yakalamamızın yanı sıra Türkiye’ye getireceği yenilikler ile ilgili ipuçları elde ettik…
Softmedya’yı tanıyabilir miyiz?
2006 yılında hizmet hayatına başlayan Softmedya Bilişim ve Yazılım Hizmetleri sırasıyla web tasarım ve web uygulamaları, mobil web uygulamaları, masaüstü bilgisayar programları, iPhone ve Android (mobil) uygulamaları ve en son chip programları olarak hizmet kapasitesini geliştirmiştir.
Yukarıda saymış olduğunuz dallarda nasıl hizmet veriyorsunuz ve bu hizmetin aşamaları nelerdir?
Çalışma şeklimiz sipariş üzeri özel talepler olmaktadır. Özel yazılıma ihtiyacı olan firmaların öncelikle ne istediğini çok iyi anlamamız gerekiyor. Daha sonra bir ön fizibilite ve ardından analiz aşamaları gelmektedir. Bu aşamalarla bütün bir sürece hakim oluyor, deyim yerindeyse bir şirketi müdüründen daha iyi tanıyoruz. Daha sonra yazılımı geliştirme aşaması ve en son olarak da test aşamaları takip ediyor. Test süreci de bir o kadar yorucu ve bu aşamada şirketteki arkadaşlar bize birebir yardımcı oluyorlar. Testler başarıyla tamamlandıktan sonra yazılımı teslim ediyoruz.
Peki, aynı anda hem mobil uygulamalar hem de bilgisayar programları ve de web uygulamaları geliştirmeniz müşterilerinize ne gibi bir avantaj sağlamakta?
Birden çok farklı platformlarda çalışacak yazılımları farklı farklı firmalara yazdırmak şüphesiz ki çok problemli bir iş. Bütün bunların sadece bir firma çatısı altında yazdırılmasının oldukça büyük bir önemi var. En büyük avantaj yazılımın erken sonuçlandırılması, ikincisi yazılımlar arasında doğabilecek uyumsuzlukları sıfıra indirmek ve de yazılımı daha uygun maliyetlere temin etmek.
Şuana kadar paket yazılımlar geliştirdiniz mi?
Paket yazılım olarak SPA Merkezleri için otomasyon programı geliştirdik. Bunun yanı sıra internet üzerinden online satışını gerçekleştirdiğimiz “Haber Sistemi” bulunmaktadır.
Chip entegrasyonlu ürününüz bulunmakta mıdır?
Evet, inşaat sektörü için geliştirmiş olduğumuz “Akıllı Panel” sistemimiz bulunmakta. Bu projemizi daha yeni tamamladık. Bu sistem, dokunmatik ekran, bilgisayar ve yüz tanıma cihazından oluşmaktadır. Apartman girişlerine konumlandırılır. Gelen bina sakinleri yüzünü cihaza okuttuktan sonra dokunmatik ekranda karşısına faturaları, trafik cezaları vs. gibi bilgiler sıralanır; kullanıcı tek tuşla taksi çağırabilir, İBB kameralarından trafik durumuna bakabilir, bulunduğu konumun çevresini haritada görebilir. Ayrıca bina sakinleri kendi aralarında ve bina yöneticisiyle mesajlaşabilir.
Cihaza olan tepkiler ne şekilde?
Türkiye’de yeni bir uygulama olduğu için ilgiler beklentimizin üzerinde. Mesela bir site için 10-12 sipariş beklerken 500-600 siparişle karşılaşıyoruz. Bu durumla karşılaşmayı daha önce hiç düşünmediğimiz için finansal yönden sıkıntı yaşıyoruz ve gelen teklifleri geri çevirmek zorunda kalıyoruz.
Bunun için sponsor edinmeyi düşünmüyor musunuz?
Bu ürün için sponsor arayışı içerisindeyiz. İnşaat sektörünün muazzam bir şekilde büyümekte olduğunu göz önünde bulundurursak, yatırımcının 1 yıldan çok daha kısa bir süre içerisinde yatırımını amorti edeceğini düşünüyoruz.
Gelecekle ilgili planlarınız var mı?
Evet, akıllı panel sistemini daha da geliştirerek akıllı ev sistemleri üretmeyi planlıyoruz.
Son Yorumlar