Donanımsal Güvenlik Modülü üreticisi Procenne, dijital güvenliğe yapılan yatırımların iş süreçlerini hızlandırdığına ve riskleri önlediğine dikkat çekiyor
Verilerin gizliliğini, bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini koruyarak güvenliğini sağlamak için ürün ve çözümler üreten Procenne, iş süreçlerini hızlandırmak ve riskleri önlemek adına yapılabilecek dijital güvenlik yatırımlarının önemine dikkat çekiyor. Her geçen gün yenisiyle karşılaştığımız dijital saldırıların bireyleri tehdit ettiği gibi asıl büyük hedef konumunda olan kurum ve kuruluşlar için de ciddi bir tehdit oluşturduğunu, verilerin korunmasının ve siber saldırıların önlenmesinin iş hayatı için kritik önem taşıdığını söyleyen Procenne Genel Müdürü Resul Yeşilyurt; dijital güvenliğe yapılan yatırımlar sayesinde iş kesintilerinin engellenip kârlılıkların yükseldiğini ve iş süreçlerindeki genel risklerin azaldığını vurguluyor.
İş yapış şekillerine ve süreçlerine sağladıkları hız, verimlilik ve yüksek faydayla tüm sektörler tarafından sıklıkla tercih edilen IoT (Nesnelerin İnterneti), yapay zekâ, makine öğrenimi gibi teknolojiler, sağladıkları avantajlar bir yana dijital güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Pek çok önemli ve gizli bilginin elektronik ortama taşındığı, fiber altyapı ve mobil haberleşmenin yaygınlaşmasıyla özel sektörün ve kamu kurumlarının elektronik ortamı daha fazla kullandığı günümüzde siber saldırı riskleri hem bireyleri hem de kurumları endişelendiriyor.
Verilerin korunmasının ve siber saldırıların önlenmesinin iş hayatı için kritik önem taşıdığı bu süreçte dijital güvenlik konusuna eğilimin de arttığını söyleyen Procenne Genel Müdürü Resul Yeşilyurt,şunları paylaştı: “Her geçen gün yenisiyle karşılaştığımız dijital saldırılar, bireyleri tehdit ettiği gibi asıl büyük hedef konumunda olan kurum ve kuruluşlar için de ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bu tehditler; kurum ve kuruluşların sahip olduğu bilgi, kurumsal hafıza ve kişisel veriler gibi pek çok unsuru da riske atıyor. Tüm bu risklerin önüne geçebilmek adına tüm kurum ve kuruluşların her geçen gün daha da dijitalleşen dünyada dijital güvenliğe daha fazla önem vermesi gerekiyor. Gerekli önemi vererek dijital güvenliğe zamanında yatırım yapılması; uzun vadede hem dijital güvenliği sağlamayı ve verileri korumayı kolaylaştırıyor hem de olası bir saldırı durumunda meydana gelecek zararların önüne geçilmesini sağlayarak zarar görmüş bir yapıyı onarmak için harcanacak zaman ve parasal maliyetleri ortadan kaldırıyor. Kurum ve kuruluşlar, böylece güvenlik endişelerini minimize ederek asıl işlerine daha fazla odaklanabilir ve kârlılıklarını artırmak için faaliyetlerine daha güvenli bir şekilde devam edebilirler.”
Hedefteki kişinin şifrelerinin ve kullanıcı hesaplarının ele geçirildiği oltalama saldırılarından kredi kartı dolandırıcılığına, mobil cihazların kullanımıyla artan risklerden daha akıllı, daha verimli yaşamlar sürdürülmesine olanak tanıyan cihazların kullanımının yaygınlaşmasına kadar pek çok konunun kişileri ve kurumları endişelendirdiğini söyleyen Yeşilyut sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle online ve temassız ödemelerin arttığı bu dönemde özellikle bankalar ve e-ticaret şirketleri, dijital güvenlik alanındaki yatırımlara ağırlık veriyor. Sadece teknik bir konu olmayan dijital güvenliğe gerekli yatırımlar yapıldığında iş süreklilikleri artıyor, iş kesintileri engellenip kârlılıklar yükseliyor ve iş süreçlerindeki genel riskler azaltılıyor. Bunların yanı sıra dijital güvenliğe yatırım yapıldığında yasalarla uyumluluk da sağlanıyor. Böylelikle müşterilerin güveni ve kurumsal itibar da artıyor. Şirketlerin müşterilerinin verilerini güvenli tutmak için çalışmalarına ve yatırımlarına artan bir ivmeyle devam etmesi gerekiyor. Procenne olarak, iş ortaklarımıza işlerini güvenli şekilde sürdürmeleri ve müşterilerinin verilerini güvende tutmaları için ürün ve çözümlerimizle katkıda bulunuyoruz”.
“Yapılan araştırmalar her gün dünyada ortalama 1,6 milyon siber saldırının raporlandığını gösteriyor” diyen Yeşilyurt, 2021 yılında siber saldırıların dünyaya maliyetinin 6 trilyon doları bulmasının beklendiğini söyledi. Yeşilyurt, “Bir diğer araştırma da iş dünyasının en büyük sorunlarından biri olan siber suçların neden olduğu zararın 2019’da 600 milyar dolara çıktığını ve bunun doğal felaketlerden kaynaklanan zararın üç katına denk geldiğini gösteriyor” diyerek sözlerini tamamladı.
Başta kamu ve bankacılık olmak üzere e-ticaret, perakende, endüstri ve enerji sektörlerinin veri güvenliği ve dijital dönüşüm projelerinde yer alan Procenne; akıllı kimlik kartı, e-imza, e-fatura, e-belge gibi e-dönüşüm projeleri ve bulut güvenliği gibi pek çok alanda yüksek güvenlikli ürün ve çözümler sunuyor.
#Procenne, #Dijital Güvenlik
Son Yorumlar