Kaspersky Lab’den kurumsal koruma için yeni bir atılım daha: Kaspersky Private Security Network. Kaspersky Lab ürünleri, bu ağı kullanarak, program ve web sitelerinin itibarı hakkında gerçek zamanlı veriler alıp şirketlere yeni tehditlere karşı olabilecek en hızlı korumayı sunuyor.
Bilgi güvenliği çözüm sağlayıcılarının çoğunluğu, siber tehditlerden korunma düzeylerini yükseltmek için bulut teknolojilerini kullanıyor. Bulutun yüksek performansı, istemci cihazlarda saptanan yeni kötü amaçlı program ve web sitesi örneklerini daha hızlı ve daha doğru olarak analiz etmeye yardımcı oluyor. Güvenlik uygulamaları, bilinmeyen bir tehdit ile karşılaştıklarında çözüm için uzak sunucularla bağlantı kuruyor ve anında bir yanıt alıyor.
Geleneksel yöntem veritabanlarının güncellenmesi için tipik olarak birkaç saat alırken, bulut, istemcilere yeni bir tehditten korunmanın daha hızlı bir yolunu dakikalar içinde sunmayı başarıyor. Bu yaklaşım, yoğun kaynak kullanan analizler bulutta yapıldığından, cihaz veya sunucu bilgi işlem kaynaklarından tasarruf sağlıyor.
Kaspersky Lab’in dağıtık bulut altyapısı olan Kaspersky Security Network (KSN), en son siber tehditlerle baş etmede uzun süredir etkili bir araç olarak kullanılmakta. Stratejik olarak değişik ülkelere yerleştirilmiş olan sunucular; kurumsal kullanıcı ve ev kullanıcısı bilgisayarlarına yüklü Kaspersky Lab çözümlerinden gelen istekleri anında işliyor. KSN halen yılda yaklaşık 80.000.000 kullanıcıyı korumaya yardımcı oluyor.
Bir güvenlik çözümünün, test edilen bir dosyanın veya web sitesinin tehlikeli veya zararsız olduğu yönündeki doğrulamayı almadan önce buluta bilgi göndermesi gerekiyor. Ancak, siber tehdit istatistiklerinin yüklenmesi gerekse bile bu, belirli ülkelerdeki bazı iş bölgeleri için uygulanabilir bir seçenek değil.
Bu istemcilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Kaspersky Lab, içinde KSN’nin bir kopyasının bulunduğu ve KSN’nin tüm avantajlarını bünyesinde barındıran özel bir bulut olan Kaspersky Private Security Network’ü geliştirdi. Veritabanları, kurumsal bilgi altyapısının içinde bulunan sunuculara yüklüdür. Tehditler hakkında güncel bilgiler bu veritabanlarına, düzenli tek yönlü senkronizasyon sayesinde KSN’den geliyor; yani kurumsal ağdan buluta hiçbir veri gönderilmiyor.
Kaspersky Lab’in Baş Teknoloji Sorumlusu Nikita Shvetsov: “Büyük şirketlerde ve kuruluşlarda tipik olarak, gelen ve giden veri trafiğini denetleyen çok katı bilgi gizliliği politikaları yürürlükte. Ancak, giderek artan sayıdaki siber tehdidin ışığı altında, güvenlik çözümleri en iyi sonucu en son tehdit verilerini içeren bir bulutla sürekli olarak veri alışverişinde bulunduğunda veriyor. Özel bir güvenlik bulutu, istemcinin kendi BT altyapısındaki ve şirketin koşul ve özel ihtiyaçlarıyla tam uyumlu olan dağıtılmış Kaspersky Security Network’ün sunduğu fırsatlardan yararlanmasını sağlıyor.” diyor.
Kaspersky Private Security Network; Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Security for Virtualization, Kaspersky DDoS Protection vs. ile birlikte Kaspersky Lab’in büyük işletmelere bilgi güvenliği sağlamak üzere tasarlanmış çözüm paketinin bir parçası. Bu ürünler, istemcinin dış kaynaklara erişimin sınırlı olduğu ortamlarda bile kapsamlı, çok katmanlı bir güvenlik sistemi oluşturmasını olanaklı kılıyor.
#Kaspersky #PrivateSecurityNetwork, #KasperskyLab, #BaşTeknolojiSorumlusu, #NikitaShvetsov, #KSN, #Manset
Son Yorumlar