Dijital eğitim çözümleri şirketi Enocta tarafından organize edilen, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden 55 temsilcinin katıldığı interaktif çalışma, “kişiselleştirilmiş eğitim” ve “yapay zeka”nın öğrenmeyi dönüştüren 2 ana trend olduğunu ortaya koydu…
Dijital Eğitim Kataloğunda 8000 içeriğe sahip olan ve 3 milyonu aşkın çalışana dijital eğitim çözümleri hizmeti veren Enocta, eğitim teknolojileri alanında dünya lideri olarak kabul gören, global ölçekte çok sayıda büyük marka ve kurum tarafından tercih edilen, iş ortağı Skillsoft’u, Türkiye’deki eğitim profesyonelleri ile buluşturdu.
Öğrenmede Dönüştürücü Trendler
“Enocta – Skillsoft Buluşması”nda yer alan “Öğrenmede dönüştürücü trendler” başlıklı interaktif seansta günümüzde kurum çalışanlarının gelişimini etkileyen trend ve teknolojiler ele alındı. Akaryakıt, finans, havacılık, lojistik, perakende, hizmet, sağlık, teknoloji ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteren önemli şirketlerden 55 temsilcinin katıldığı seansta sunulan görüşler ve sorulara verilen yanıtlar çerçevesinde katılımcılar, öğrenmeyi dönüştüren en önemli trend olarak “kişiselleştirilmiş eğitim”i gösterdi. Kişiselleştirilmiş eğitimi, “yapay zeka”, “öğrenme analitiği” ve farklı öğrenme tarzlarına hitap edebilen, mevcut programların dijital ve interaktif olarak yürütülmesinde, raporlamalarda kullanılabilen yapısı ile eğitim süreçlerinin bel kemiği olarak kabul edilen “öğrenme deneyimi platformu” takip etti.
Enocta CEO’su Ahmet Hançer, öğrenme sürecinin dijital teknolojinin sağladığı olanaklarla yeni bir aşamaya geldiğini belirterek, kişisel öğrenme ve yapay zekanın yeni öğrenme sürecinde çok önemli rol oynadığını, dünyanın farklı yerlerinde yapılan araştırmalarda da benzer sonuçların elde edildiğini söyledi.
Yapay Zeka Öğrenmenin Hizmetinde
Bilginin çok hızlı eskidiği, okuldan edinilen bilgilerin iş yaşamındaki değişimi algılamak ve değişime liderlik etmek için yeterli olmadığı bir dönemden geçilirken Enocta’nın öğrenmeyi geliştiren tüm alanlarda yatırım yaptığını, teknoloji ve süreçleri geliştirdiğini belirten Ahmet Hançer şunları söyledi:
“Enocta olarak 21 yıldır kesintisiz bir gelişim süreci yaşıyor, bir yandan artan talebe yanıt vermeye çalışırken, diğer yandan dünyadaki trendleri yakalayan teknolojik yeniliklere yatırımlar yapıyor, içeriklerimizi zenginleştiriyoruz.
2021 yılı Temmuz ayında yapay zeka destekli, öğrenen deneyimini esas alan, kullanıcının önceliklerine göre eğitim önerileri geliştiren bir Öğrenme Deneyimi Platformu (LXP) sunmaya başladık. Böylece bir yandan sınırsız eğitim dünyasına geçilirken, diğer yandan kullanıcı analizi yaparak kişiye özel içerikler sunan bir sistem oluşturuldu. Enocta kullanıcılarına, kendilerine uygun içerikleri öncelikli olarak görme, bu eğitimlerden dilediğini seçme, arama yapma, kendi eğitim kütüphanesini oluşturma ve sonsuz bir gelişim yolculuğunu yakalama fırsatı sunmuş olduk. 2023 yılının ilk çeyreğinde kullanıcı davranışlarını analiz ederek elde ettiğimiz verilere göre, 2022 yılının ilk çeyreğine göre yapay zeka önermeleri ile eğitimleri tamamlama oranlarının yüzde 75 oranında arttı.
Kişiye Özel Öğrenme
Süreç içerisinde elde ettiğimiz kullanıcı verilerini en anlaşılır haliyle eğitim yöneticilerinin değerlendirmesine sunan, kurumlara özel “Dijital Öğrenme Davranışları Raporu” nu devreye aldık. Kurumların eğitim stratejilerine yön verecek bu rapor, öğrenenlerin, öğrenme ekosistemindeki davranışları ile ilgili farklı boyutları ortaya koyarken; karar vericilerin hedef kitlelerini daha iyi tanımalarını sağlıyor. Kapsamlı eğitim verileri ile kişiye özel eğitim planları oluşturulmasına destek olarak daha etkili bir öğrenme deneyimi sunulmasına yardımcı oluyor.“
20 bin İçeriğe Erişim
Enocta, Dünyanın lider e-öğrenme şirketi Skillsoft ile 15 yılı aşkın süredir iş ortaklığını sürdürüyor. Bu iş ortaklığı çerçevesinde Skillsoft’un 20 bini aşkın içeriği Türkiye’de ve Enocta dijital çözümlerinin kullanıldığı ülkelerde kurum ve şirket çalışanlarının hizmetine sunuluyor.
Skillsoft’un kütüphanesinde, liderlik gelişiminden yazılım mühendisliğine çok geniş bir içerik havuzu bulunuyor. Kurumlar tercih ettiklerinde bu içeriklerin tümünü çalışanlarına açabiliyor. Böylece çok geniş ve güncel içerikler çalışanların gelişimine katkıda bulunuluyor.
Son Yorumlar