Microsoft Türkiye, 112 ülke arasında 4 yılda 3’üncü kez ‘Yılın Ülkesi’ seçilerek dünya teknoloji devi Microsoft bünyesinde tarihi bir ilke imza attı.
Microsoft CEO’su Steve Ballmer, artık kalıcı olarak Türkiye’de sergilenecek olan kupayı Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen’e verirken, ‘Türkiye şampiyonluğa alıştı’ dedi. Özmen, kupanın Microsoft’un Türkiye’ye ek yatırım yapmasını sağlayacağını söyledi.
Microsoft’un, her yıl 112 ülke arasında düzenlediği “Yılın Ülkesi” yarışmasını üçüncü kez Microsoft Türkiye kazandı. Microsoft’un bulunduğu ülkelerdeki müşteri memnuniyet endekslerinin yükselmesi, hızlı büyüme oranları, geliştirilen etkin stratejiler, çalışan memnuniyeti ve ülke ekonomisinin gelişimine yaptığı katkılar gibi kriterler baz alınarak değerlendirildiği yarışmada, Microsoft Türkiye son dört yıl içerisinde 3’üncü kez “Yılın Ülkesi” ünvanını kazandı.
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Yılın Ülkesi” ödülünü temsil eden “Şampiyonluk Kupası”nı Atlanta’da düzenlenen törenle Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın elinden aldı. Çin, Hindistan, Rusya, Brezilya gibi yüksek ekonomik büyüme oranlarına sahip ülkelerdeki Microsoft şirketlerini geride bırakan, Microsoft dünyasında birinciliği 3 defa tekrarlayarak eşine rastlanmayan bir başarıya imza atan Microsoft Türkiye, şampiyonluk kupasının daimi sahibi oldu.
Steve Ballmer: “Türkiye Şampiyonluğa Alıştı”
ABD’nin Atlanta kentinde gerçekleştirilen ve 16 binden fazla Microsoft çalışanının katıldığı “Yılın Ülkesi” ödül töreninde, Microsoft Türkiye’nin göstermiş olduğu üstün performansla her geçen yıl daha da öne çıktığına dikkat çeken Microsoft CEO’su Steve Ballmer yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Microsoft Türkiye şampiyonluğa alıştı. 400 çalışanı ve 11 bini aşkın iş ortağıyla Microsoft Türkiye gerçek bir başarı öyküsü yazıyor. Türkiye, dinamik ve yüksek girişimcilik ruhuyla küresel ekonomik büyüme liginde Çin, Brezilya, Meksika, Rusya ile yarışan bir ülke. Microsoft Türkiye, Türk ekonomisinin artan bilişim teknolojileri talebine başarıyla cevap veriyor. Yüksek müşteri ve çalışan memnuniyeti, özellikle Türk ekonomisinin lokomotif gücü olan KOBİ’lere erişim, gerek kamuda gerekse özel sektörde yüksek nitelikli danışmanlık servisleri ve tüketici pazarındaki yenilikleri Microsoft Türkiye’nin bu ödülü bir kez daha almasının başlıca nedenleri.”
Tamer Özmen: “Hayal Gerçek Oldu, Bu Hepimizin Başarısı”
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, tören sonrasında yaptığı değerlendirmede “Şirketimizin bu ödülü 2’si üst üste olmak üzere 4 yılda 3 kez almış olması her şeyden önce Türkiye’nin bilişim teknolojileri alanında yakaladığı ivmenin bir göstergesidir” dedi. Özmen, şunları söyledi: “Çalışanlarımız ve 11 bin iş ortağımızdan oluşan Microsoft Türkiye ailesi adına bu ödülü almaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tüm çalışanlarımızla ve iş ortaklarımızla birlikte kurduğumuz hayalimiz gerçek oldu ve kupayı 3’üncü kez Türkiye’ye getirmeyi başardık. Bu Türkiye’nin başarısıdır. Ülkemizde büyük şirketlerimiz, kamu kurumları ve özellikle de KOBİ’lerimiz bilişim teknolojilerine daha fazla yatırım yapmaya, bunun beraberinde getirdiği rekabet, büyüme ve eğitim gücünden çok daha fazla yararlanmaya başladılar. Bu ödül bilişimin önemini kavrayarak bu konudaki yatırımlarını artıran büyük şirketlerimizin ve KOBİ’lerimizin dünya pazarlarından gittikçe artarak aldıkları payın göstergesidir. Microsoft Türkiye’nin danışmanlık servisleri alanındaki dikkate değer büyümesi ise, şirketlerimizin BT yatırımlarının sürekliliğine olan inancını ve bu yolla farklılaşmayı tercih ettiklerini ortaya koyuyor.”
Buluta dayalı hizmet ve çözümlerin öneminin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla farkına varıldığının altını çizen Tamer Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Microsoft Türkiye’nin bu yıl yakaladığı büyüme oranlarında Türkiye’de yeni piyasaya sürdüğümüz Windows Azure ve Office 365 gibi bulut tabanlı yazılım hizmetleri de büyük rol oynadı. Bu ürünleri Türkiye’deki kurumların ihtiyaçlarına göre doğru şekilde konumlandırdığımızda büyük beğeniyle kullanıldığını ve şirketlerin değişmez parçası haline geldiğini gördük. Microsoft olarak bulut bilişim, büyük veri, mobilite ve sosyal ağlar olmak üzere dört mega trendin önümüzdeki yıllara damga vuracağını her fırsatta tekrarlıyoruz. Bu kavramlar ülkemizde de müşterilerimiz tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bu kavramlar etrafında kurgulanan ürün, çözüm, servis ve cihazların şirketler ve son kullanıcılar tarafından beğeniyle kullanıldıklarını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.”
Microsoft’un İmkanları Türkiye’ye Açılıyor
Microsoft dünyası içinde ilk 20 ülke arasına giren ve “Yılın Ülkesi” seçilen Microsoft Türkiye, Microsoft’un Türkiye’ye daha da fazla kaynak ayırmasını ve yatırım yapmasını da sağlıyor. Daha iyi bir geleceği bugünden şekillendirmek üzere yola çıktıklarını söyleyen Tamer Özmen sözlerine şu şekilde devam etti:
“Microsoft Türkiye 20 yıldır Türkiye’de hizmet veren bir şirket. Hedefimiz son 20 yılda olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’de kalıcı, sürdürülebilir ve güçlü bir katkı sağlayarak Türkiye’nin ve insanlarımızın sahip olduğu güçlü potansiyeli en iyi şekilde ortaya çıkartmak. Bunun için Microsoft’un sahip olduğu tüm teknolojileri, yetenekleri, zamanımızı ve kaynaklarımızı kullanmaya hazırız. Aldığımız bu kupa sayesinde bu imkanların Türkiye’ye daha fazla aktarılmasını sağlıyoruz.”
Bu başarının ilk ödülü olarak Türkiye’de kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinde kullanılmak üzere ek bir yatırım yapılacak. Bu kaynak Microsoft Türkiye’nin bugüne kadar sürdürdüğü ve 100 binden fazla gence ulaştığı Microsoft Türkiye Açık Akademi, ve yine 160 binden fazla kişiye ulaşan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” (BBBÖ) gibi topluma katkı sağlayan önemli projeleri için fon olarak ve yeni büyük çaplı sosyal sorumluluk projeleri üretmek için kullanılacak. Bunun yanı sıra Microsoft’un dünyada sahip olduğu pek çok bilgi birikimi, deneyim, araştırma ve geliştirme imkanları da Türkiye’nin büyümesine katkıda bulunmak üzere Türkiye’ye aktarılacak.
“Yılın Ülkesi” Microsoft Türkiye’nin Performans Karnesi Pekiyi
2013 yılında da “Yılın Ülkesi” seçilen Microsoft Türkiye’nin bu başarısında 2013 mali yılında elde ettiği yüzde 22’lik büyüme, müşteri memnuniyetindeki 6 puanlık artış ve çalışan memnuniyeti endeksindeki en yüksek seviyeye ulaşılmış olması etkili oldu. Türkiye’de en hızlı büyüyen segmentler arasında yüzde 28 ile KOBİ segmenti ön plana çıkarken, servis ve danışmanlık hizmetlerinde yüzde 23, kurumsal segmentte yüzde 17’lik büyüme oranına ulaşıldı. Perakende alanı ise PC pazarındaki daralmaya rağmen yüzde 2 lik bir büyüme oranı yakalamayı başardı.
Microsoft Türkiye Yılı 19 Ödülle Kapattı
Mali yılını geçtiğimiz Haziran ayında kapatan Microsoft Türkiye çalışanları bu yılı sadece “Yılın Ülkesi” ödülüyle değil, pek çok farklı alanda topladıkları tam 19 ödülle kapattı.
Microsoft Türkiye Mayıs ayında da “Great Place to Work” tarafından Türkiye’de “Yılın En İyi Şirketi” seçilmişti.
Microsoft Türkiye’nin aldığı ödüller arasında danışmanlık hizmetleri, iş ortakları performansı, KOBİ segmenti, müşteri memnuniyeti, fikir hakları çalışmaları, Office grubu ve sunucu-bulut hizmetleri bölümlerinin aldıkları “En İyi Performans” ödülleri de yer alıyor.
Son Yorumlar