Microsoft Türkiye 2011 mali yılında en hızlı büyümeyi orta ölçekli şirketler segmentinde gerçekleştirdi. Bu kategorideki şirketler, sunucu ve yazılım araçlarına yaptıkları yatırımlarla sunucu pazarını %29 büyüttüler.
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen 27 Eylül’de düzenlediği basın toplantısı ile şirketinin 2011 mali yılı sonuçlarını değerlendirdi. Microsoft Türkiye’nin her bakımdan başarılı bir yılı geride bıraktığını ifade eden Özmen, “2011 mali yılı Microsoft Türkiye için olumlu sonuçların elde edildiği bir yıl oldu” dedi. 11 bin iş ortağından oluşan ekosistemi ile Türkiye ekonomisine 1993 yılından beri katkıda bulunan Microsoft Türkiye’nin sağlıklı ve sürdürülebilir gelişmesinin devam ettiğini belirten Özmen, “Güçlenen ülke ekonomimiz ve istikrar beraberinde ülkemizde bilişim alanındaki yatırımların artışını getirdi. Orta ölçekli şirketlerin farkındalığının artması ve bilişim yatırımlarına başlaması çok önemli bir gelişme. Brezilya ve Rusya gibi ülkelerle rekabet edebilmemiz için bu çok önemli bir başlangıç’’ dedi.
Microsoft Türkiye, 2011 mali yılında en hızlı büyümeyi yüzde 39 ile orta ölçekli şirketlerkategorisinde yakaladı. Bu kategorideki şirketler, sunucu ve yazılım araçlarına yaptıkları yatırımlarla sunucu pazarını yüzde 29 büyüttüler. Buradaki büyüme orta ölçekli şirketlerimizin gelişen ekonomiye katkılarının ne kadar önemli olduğunun bir başka kanıtı olarak ortaya çıkıyor.
Bunun yanısıra, Microsoft Türkiye bu dönemde finans sektöründe bankacılık alt yapı projeleri, A’dan Z’ye internet bankacılığı, büyük şirketlerde sosyal medya ağları ve Telekom şirketlerinde IPTV gibi büyük çaplı ve yenilikçi projeleri de başarı ile tamamladı.
“Orta ölçekli şirketler bilişim fırsatlarını değerlendirmeye başladı”
Microsoft Türkiye olarak orta ölçekli şirketlere yurtiçinde ve yurtdışında rekabet güçlerini arttıran yeni ürün ve hizmetler ile destek verdiklerine dikkat çeken Tamer Özmen, “Türkiye ekonomisinin güçlenmesi ve artan istikrar ortamı ile birlikte, orta ölçekli şirketlerimiz dekurumsallaşma çalışmalarını artırarak ve rekabette öne çıkmak için bilişimin gücünden yararlanmaya başladılar. Geçen mali yılda en büyük büyümenin orta ölçekli şirketler tarafında ve sunucu segmentinde gerçekleşmiş olması bunun en güzel kanıtı. Gerçekleştirdiğimiz geniş kapsamlı danışmanlık hizmeti çalışmalarının sonucunda Türkiye’deki işletmeler bilişimin gücü ile dünya pazarlarında rekabet edebileceklerinin farkına varıyorlar. Bu konuda onlara daha fazla başarı kazanmalarını sağlayacak projeler üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.
İş ortakları ile birlikte Microsoft Türkiye’nin gelecek mali yılda da sağlıklı ve hızlı büyümesini sürdüreceğine inandığını belirten Özmen, “Geçtiğimiz günlerde ülke notumuzun 2 puan birden artırılarak yatırım yapılabilir seviyesine gelmiş olması Türkiye’nin artık kalkınmakta olan bir ülke olmaktan çıkıp rekabet eden bir ülke haline geldiği gerçeğini doğruluyor. Ancak bu rekabette Türkiye’nin iddialı olabilmesi için ülkemizde halen çok düşük olan bilişim yatırımlarının artırılması gerekiyor. Bu alana yapılacak yatırımlar ile ülke ekonomimiz daha sağlıklı ve rekabetçi bir büyüme imkanına kavuşacaktır. Bu doğrultuda Microsoft Türkiye olarak gelecek yılda da orta ölçekli şirketlerimizin hem Türkiye’de hem de dünya çapında rekabet güçlerini artıracak yeni ürün ve hizmetler sunmak için stratejiler geliştirmeye devam edeceğiz. Kurumlarımızın karlılığını ve verimliliğini artıracak yeniliklere odaklanacağız. Vereceğimiz danışmanlık ve destek hizmetlerimiz ile de her zaman onların yanında olacağız. Ayrıca girişimci ekonomisi kurup yepyeni bir sektör sağlamak istiyoruz. Bireylere yönelik olarak ise hayatı kolaylaştıracak potansiyeli geliştirmeyi hedefliyoruz. Özetle, Microsoft Türkiye olarak bireyler ve kurumlarımızın yeni ve önde olabilmelerini sağlayacak ürün ve hizmetlerimizle Türkiye’nin bilişim gücü olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Toplantıda ayrıca güçlü kurumsal yapısını pekiştirmek amacı ile Microsoft Türkiye ailesine katılan bilişim dünyasının önde gelen isimleri de basına tanıtıldı.
Son Yorumlar