Kurumlarda “mobil hayat” çagı baslayalı uzun zaman oldu. Günümüzde artık kurumsal hayatımızın büyük kısmını akıllı telefonlar ve tabletler üzerindenyönetiyoruz. Kaspersky Lab ve B2B’nin ortak çalısmasıyla gerçeklestirilen arastırma ise, günümüzün is dünyasında yükselen bu trendi göz ardı etmenin imkansızlıgını kanıtlıyor. Arastırma sonuçlarına göre, firmalar mobil cihazlardan kurumsal bilgilere erisilebilirlik konusunda ciddi süphe duyuyor olsa da, bu kullanımı kontrol etmek için çözüm üretmek konusunda hala gerideler.
Arastırma, sirketlerin bu konudaki genel stratejisini ortaya koyuyor. Buna göre, dünyadaki sirketlerin yaklasık yarısı kurumsal aglarındaki mobil cihazların yönetimi ve korunması
için çözümler hizmete sunuyor. Aynı arastırma, sirketlerin sadece yüzde 32’sinin akıllı telefonlar ve tabletler için özel olarak ayrılmıs bir güvenlik politikası benimsediklerini ortaya çıkarıyor. Dünya çapındaki sirketlerin sadece yüzde 28’i ise kapsamlı bir “Mobil
Cihaz Yönetimi” (MDM) teknolojisini kullanmayı tercih ediyor. Kurumların yalnızca yüzde 9’u, çalısanlarının is için kisisel akıllı telefonlarını kullanmalarının yasaklanabilir oldugunu düsünüyor. Diger taraftan, kurumların yüzde 29’u çalısanların mobil cihazlar üzerinden kurumsal aglardaki verilere ulasımı için tam erisim izni saglıyor. Tüm çözümler tek platformda… Kaspersky Lab Pazarlama Bölümü Baskanı Alexander Erofeev “Akıllı telefonların ve diger mobil cihazların is için kullanılması, çalısanların daha esnek olmasını, nerede ya da ne zaman olursa olsun görev ve sorunlar ile her sekilde basa çıkabilmeyi saglayarak, is ortamında ciddi bir rekabet avantajı saglıyor” diyor. Ancak, kurumsal altyapılara bu cihazların dahil olması, bilisim güvenligi için yeni yaklasımlar gerektiriyor. “Bir zararlı yazılım saldırısı veya bir cihazın kaybı gibi herhangi bir ihmal olması durumunda, sirketin önemli miktarda veri kaybetmesi riski olusuyor” diyen Erofeev, “Kaspersky Lab, mobil cihazlar da dahil olmak üzere, tek bir merkezi güvenlik çerçevesindeki tüm cihazları korumak için kullanıma hazır bir kurumsal çözüm sunuyor” açıklamasını yapıyor.
Akıllı telefon ve tabletleri, özellikle Androidler için büyük sorun teskil eden zararlı yazılımlardan korumanın yanı sıra Kaspersky Lab mobil çözümleri, sistem yöneticilerinin cihazda depolanan içerigi uzaktan yönetmesine ve cihazların kaybolması veya çalınması durumunda erisimi engellemesine de olanak tanıyor. Buna ek olarak, BT uzmanlarının sahsi veya kurumsal olan tüm mobil cihazlar üzerinde içerik belirleyebilmesini saglıyor. Bu sayede, Kendi Cihazını Getir (BYOD) politikası da bir sorun olmaktan çıkıyor. Yöneticiler, bir çalısanın kisisel içeriklerine dokunmadan, mobil cihaz üzerindeki kurumsal veriyi yönetme sansına sahip oluyor.Kaspersky Lab mobil kurumsal çözümünün bir diger avantajı, kurumsal güvenlik sistemlerine kolayca uyarak, kurulusun mobil BT altyapılarını etkileyebilecek her tür tehdidi izlemeyi mümkün kılan merkezi yönetim ve kontrol sistemi saglaması olarak açıklanıyor.
5 adımda Kaspersky Lab Mobil Cihaz Yönetimi
* Kurumsal mobil cihazlara program yüklenmesine ve çalıstırılmasına kısıtlamalar koyar. Kurumsal aglar düzenlenmemis yeni yazılımların kontrolsüz eklentilerinden dolayı ciddi zararlar görebilir.
* Akıllı telefon ve tabletlerin uzaktan kontrolünü destekler; böylece kaybolma veya çalınma durumunda erisim engellenebilir ve cihazdan bilgiler silinebilir.
* Cihazların PIN kodları, kurumsal verilere erisimi saglayan uygulamaların ise güçlü sifrelerle korunmasını saglar.
* Ise yeni baslayanların mobil cihazlarında e-posta konfigürasyonlarının ve güvenlik politikalarının kurulumunu çabuk ve kolay bir sekilde saglar.
* Özellikle Android cihazlar için yüksek kaliteli anti-virüs korumasının kullanılmasını saglar.
Son Yorumlar