Okur: “İnsan kaynağına yatırımda Türkiye stratejik önemini ve önceliğini korumaya devam edecek”
Merkezi Singapur’da, Ar-Ge Ofisi Türkiye’de yer alan Rapsodo 2023 büyüme oranını yüzde 50 olarak açıkladı. Türk mühendislerin Türkiye’de geliştirdiği golf monitörü MLMPro2 ürünü ile Amerika’da en çok satan ürün ünvanını elinde bulunduran ve pazar lideri olan Rapsodo’nun Kurucusu ve CEO’su Batuhan Okur “2024 yılında globalde yüzde 50 büyümeyi sürdürecek, istihdamda ise yüzde 20 büyüyeceğiz. Bu yıl Amerika, Avrupa ve Singapur’a odaklanacak, insan kaynağı yatırımında Türkiye stratejik önemini ve önceliğini korumaya devam edecek. Türkiye’deki yeteneklere zaman ve mekan bağımsız her zaman kapımız açık” dedi…
“Yazılımcıların %40’ı Türkiye’deki Ar-Ge merkezinde görev alıyor”
Dört farklı kıtada, Singapur, Amerika, Türkiye ve Japonya olmak üzere dört farklı ülkede 13 farklı ulustan çalışana istihdam sağlayan Türk girişimci Batuhan Okur, dünyaya golf ve beyzbol oynamanın teknolojik yolunu öğretiyor. Globalde 200’ün üzerinde çalışana sahip olan Rapsodo’nun yaklaşık yüzde 40’ı Türkiye’deki Ar-Ge merkezinde görev alıyor ve Türkiye’den dünyaya yazılım ihraç ediyor.
Rapsodo için 2024 oyun geliştiricilerin, UX/UI ve 3D tasarımcıların yılı olacak
Rapsodo Türkiye Ar-Ge Ofisi, yazılım olarak driver ve OS seviyesinden buluta, applikasyondan bilgisayarlı görüye (computervision), yelpazenin her alanında yazılım ve donanım üreten bir yapı. “2024 yılında istihdamda yüzde 20’lik bir istihdam artışı hedefliyoruz. Büyüme ağırlıklı olarak Amerika, Avrupa ve Singapur’da olacak, Türkiye’de ise büyüyen insan kaynağı yapımızı koruyacağız” diyen Batuhan Okur “Türk yazılımcılar global pazarda en büyük gücümüzü oluşturuyor. UX/UI (User Interface ve User Experience) tasarımcılar ve App 3D tasarım ekiplerimiz Türkiye’de görev alıyor. 2024’te bu alandaki açık pozisyonlar için de alım yapıyor olacağız ve bu alanda büyüme planlıyoruz. Türkiye Ar-Ge Merkezi, istihdamda aktif ve stratejik yaklaşımı benimsediğimiz çok önemli hatta öncelikli yatırım alanımız” dedi.
Unity Oyun Geliştiricilere (Unity Game Developer) 3D Tasarımcılara (3D Designer), Gömülü Sistem Mühendislerine (Embedded System Engineer), Bilgisayarlı Görü (Computer Vision) ekiplerine pazarda çok ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Okur, mühendis gençlere dünya arenasında çalışma fırsatı veren şirketlere öncelik vermeleri ve kariyer konusunda biraz daha sabırlı olmaları konusunda nasihatte bulundu.
Son Yorumlar