Escort Teknoloji Yatırım grup şirketlerinden Bilgera tarafından, Google for Work desteği ile geliştirilen, perakende sektörüne özel mobil saha yönetim platformu REPZONE, sektöre tanıtıldı…
Bilgera, perakende sektöründeki önemli bir eksikliği, Google for Work işbirliği ile hayata geçirdiği REPZONE’la kapatarak, saha takip uygulamalarına yepyeni bir boyut getirdi. Özel bir toplantıyla sektörel paydaşlara kapsamlı olarak tanıtılan REPZONE’un sektöre yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.
IT Network Dergisi olarak takip ettiğimiz toplantı sonrasında Bilgera Genel Müdürü Umut Sevin ile REPZONE hakkında söyleşi gerçekleştirdik. Toplantıda REPZONE’un tüm detaylarını katılımcılara aktaran Sevin Repzone’in doğuşu hakkındaki sorumuza şöyle cevap verdi: “Altı ay kadar önce, Google for Work ile mevcut yeteneklerimizin sahaya yansıması için çalışmaya başladık ve ortaya devrim niteliğinde bir ürün çıkardık. REPZONE, saha uygulamalarında daha fazla etkileşim, daha etkin iletişim, anlık müdahale yetisi, özelleştirme, görsel raporlama, kolay kullanım, kolay kurulum ve genişleme anlamına geliyor. Bu ürün, sahadaki eksiklikler ve talepler üzerine ortaya çıktı. Etkin görev yönetimi, etkileşim, paylaşım ve limitsiz kapasitede haberleşme, sistemin temel avantajları arasında.
Qlikview iş zekâsı çözümleriyle daha da güçlü ve akıllı bir hale gelen REPZONE, sahada operasyon gerçekleştiği anda, nerde ve kim tarafından yapıldığını görünmesini sağlıyor.
Adım adım izlemek hayal olmaktan çıkıyor…
Sistem yöneticileri ister ofislerinden, ister tabletlerinden tüm operasyonu adım adım izleyebiliyor. Bütçelendirme süreçlerinde -Google for Work- özellikleri sayesinde tek doküman üzerinden yetkililer birlikte çalışabiliyor. Verilerin raporlanması sürecinde ise Qlik Sense yetenekleriyle hızlı ve akıllı raporlama imkânı sunuyoruz. REPZONE’la artık herkesin hızla raporlama yapması mümkün olacak.”
Uygulamanın tamamen bulut tabanlı mimaride çalıştığına değinen ve bulut servisleri kullanılarak uygulamanın sıfırdan geliştirildiğine değinen Sevin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bulutta mevcut uygulamamızı barındırarak ilerlemiyoruz. Burada önemli olan, firmalara mobil cihazlar dışında hiçbir donanımsal yatırım yapmadan sistemi sunuyor olmamız. REPZONE’la kullanıcılar kendi iş süreçlerine göre dinamik olarak formlar oluşturarak sahadan veri toplayabiliyorlar. Bu noktada benzer platformlar var. Ancak bizim sistemimiz online/offline olarak çalışıyor. Ek olarak saha ekiplerinin kendileri için belirlenmiş ziyaret planlarına uygun olarak rota belirleme işlemleri yapmalarını sağlıyor. Sahadan formlar ile veri toplanabildiği gibi ciddi bir etkileşim fırsatı sunuyoruz. Toplanan veriler ile beraber video, resim, imza, ses kaydı toplamak, hatta düz metin yerine ek içerik ile destekli veri toplamak mümkün.”
Bilgera sektörün önemli oyuncularının başında geliyor…
Sektörde Bilgera olarak belli bir süredir bu tür uygulamaları geliştirip sunduklarını belirten Sevin Bilgera, Google for Work ve QlikView işbirliği ile ortaya çıkan ürünün detaylarını şöyle aktardı: “Biz Bilgera olarak sektörde belli bir süredir bu tür uygulamaları sunuyoruz. Bizim çalıştığımız firmalar ağırlıklı olarak bu yatırımları yapabilecek, kendi merkezlerini ve sistemlerini kurabilecek firmalar. Bunun desteğini verebilecek altyapılara sahipler. Bugün itibariyle büyük bir ölçüde de bunu kullanıyorlar. Türkiye’deki en büyük ihtiyaçlardan birincisi, bu firmaların etkileşimini daha da artırabilecek bulut tabanlı altyapılara geçirilmesi, komple etkileşim içerisinde olması ve limitsiz paylaşım imkânı bulmalarıdır. Bu da dosya paylaşımını, limitsiz kapasite, arka taraftaki yönetim işlerinin yoğunluğundan kurtulmaları ve işlerine odaklanmalarını kapsıyor. Bizim Repzone tarafında yaptığımız ve sunduğumuz hizmet aslında bunu kapsamaktadır. Biz Repzone ile All in one anahtar teslim bir çözüm sunuyoruz. Bu çözümle de firmalara söylediğimiz ‘sizin saha işlerinizi en optimum şekilde yapmanızla alakalı platformu size sağlarız’ diyoruz. Bunun içerisinde kapasite, drive, beraber çalışması için Google Apps, raporlama için Qlik Sense ve saha tarafında da bizim geçmiş tecrübelerimize istinaden oluşturduğumuz yapı bulunuyor. Bu bizim mevcut müşterilerimize karşı sunduğumuz değer. İkinci değer ise bu tip sistemleri daha önce kullanmamış ve kullanmak isteyen, bu alanda yatırım yapmadan önce deneyimlemek isteyen firmalara karşı sunduğumuz kullandıkça öde sistemimizdir. Burada sunduğumuz en büyük değer, büyük ekosistemde bütün best practice’i en etkin şekilde herkesin kullanımıma sunabilmek. REPZONE ile gerçekleştirmek istediğimiz amacımız budur.”
Sınırların kalktığı bir dünya sunuyoruz…
Mobilite ile beraber sınırların sahadan kalktığını artık sınırsızlığın ön plana çıktığını görüyoruz. Limitsiz kapasite, saha ekibiyle etkin haberleşme ve sınırsız görüşme imkânları ön plana çıkmaya başladı. Bireyselde çıkan tüm uygulamalar kimsenin zorlaması olmadan kullanılmaya başlandı. Şu anda tüm bu uygulamalar sahada da kullanılmaya başlandı. Biz REPZONE’da tüm bu yapıyı tek bir platformda sunmaya çalışıyoruz.
Qlik Sense ve Google Apps.’nin katkıları tartışılmaz…
Bizim Google ile bir araya gelmemiz öncesine dayanıyor. Google, Drive ile beraber bulut tarafında büyük atılım gerçekleştirdi. Google for Work ile beraber bizim mevcutta bireylerde kullandığımız altyapıyı kurumlara taşıdı ve bugün hali hazırda sunuluyor. Bizim altyapımızdaki bütün bu haberleşme katmanımız verilerin Drive’da saklanması ve ortak kullanım katmanı aslında Drive ile yaptığımız entegrasyonlarla gerçekleşiyor. Burada Google’ın olması bize etkileşim getirdi, paylaşım getirdi ve takımla iç içe olma imkânı sundu. Biz Bilgera olarak oturup bir video konferans uygulaması yazmak, dosya paylaşımları için cloud’da sistemler kurmak gibi bir vizyon içerisine girmedik. Bu noktada arkamıza Google gibi güçlü bir partneri aldık. Bu iş birliğine QlikView tarafından bakarsak, raporlama ve iş zekâsı tarafında dünyanın en önemli bir firmalarından olduğunu söylemeliyim. Saniyelerle bulut üzerinden bu dataları alabilmek üründe önemli bir yetenek gerektiriyor. Türkiye’de birçok firmada böyle sistemler bulunmuyor. Burada gereken yetkinliğe ve yeteneğe Qlik Sense sahip. Raporlama tarafında iş keşfinin artık kullanıcılar tarafından yapılması gerektiğine inanıyoruz. İnsanlar birbirlerinden rapor istemek yerine kendi raporlarını alabilmeliler. Bu da REPZONE platformu ile hem merkezde hem de saha tarafında yapılabilecek. Burada QlikView ile beraber sunduğumuz değer iş keşfinin sahaya sunulması olmaktadır. REPZONE Platformuna iş ortaklarının kattığı değerleri toparlarsak Bilgera olarak kendi bilgi ve birikimimizle tüm mobil saha iş süreçlerini hallediyoruz. Google ile beraber etkileşimi, paylaşımı ve aynı zamanda da dosyalarla alakalı yetkinliği sağlıyoruz. Qlik Sence ile beraber de raporlamayı sunuyoruz. Burada en önemli nokta her şeyin tek bir platform üzerinden gerçekleştiriliyor olmasıdır.
Son Yorumlar