Bilgi güvenliğinde hız, gelişen tehditleri önceden tahmin edip tedbir almak ve tehditlere karşı çözüm üretmek için en önemli nokta. İnternetin çok yaygınlaşması ve kapalı devre ağların yaygınlığının azalması ile eskiden bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz “Siber Savaş” kavramının artık günlük hayatımızın bir parçası olduğunu görüyoruz. Sadece kişiler, kurumlar değil artık ülkeler de birbirlerine bu yolla zarar vermeye veya değerli bilgi edinmeye çalışıyor.
Düşmandan Daha Hızlı Davranmak
Siber savaşta tehditler kendilerini çok hızlı geliştiriyor. Tehditlerin geldiği yer ve hedeflediği yer sayısı her yıl üstel olarak artıyor. Bu tehditleri alt etmek için sürekli kendinizi geliştirmeniz, bilginizi güncel tutmanız gerekiyor. Düşmandan daha hızlı davranmak ve onun gibi düşünerek tehlikeleri bertaraf etmek oldukça önemli.
Tehditlere karşı “Cyber Warfare Lab”
Türkiye ağ güvenliği pazarının en dinamik oyuncularından biri olan Labris, Türkiye’ye özel ve dünyadaki diğer siber tehditleri ve yayılımları takip ederek siber savunma araçlarının en önemli analiz ve karar bileşenlerini geliştirmek; gelişmeleri önceden tahmin ederek tedbir almak ve tehditlere hazırlıksız yakalanmayı önlemek hedefiyle ODTÜ Teknokent’te “Labris Cyber Warfare Lab”ı kurdu. Türkiye’nin ilk anti DDoS ürünü olan DDoS Mitigator’u geliştiren Labris Cyber Warfare Lab, 12 yıldır Türkiye’nin konusunda uzman üniversiteleri ile araştırma projeleri yürütüyor ve düzenli olarak yeni araştırma konuları ile ürünlerdeki teknolojileri gelecekteki tehditlere hızla hazır hale getirmek üzere çalışıyor.
“Hedeflerimiz büyük”
Türkiye’nin en büyük ve kritik kurumlarına 12 yıldır koruma sağlayan Labris’in Genel Müdür Yardımcısı Baran Erdoğan, geleceğe yönelik planlarını şöyle özetliyor:
“Labris’in bugün hızla büyümesi bizim için çok gurur verici. AR-GE faaliyetlerine, teknoloji geliştirmeye yaptığımız yatırımın karşılığını büyüyerek alıyoruz. Fakat bu bizim için yeterli değil, hedeflerimiz büyük. Türkiye pazarında istediğimiz pazar payına ulaşmaya ek olarak yurt dışı pazarlarına açılmak için gerekli aksiyonları şu anda alıyoruz. 3 ana hedef bölge seçtik ve odaklandık; CEE, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler. Çek Cumhuriyeti, Polonya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri odaklandığımız öncelikli ülkeler. Bu ülkelerden başlayıp bölgedeki pazar payımızı artırdıktan sonra diğer bölgelerde de stratejimizi gözden geçirip güncelleyerek büyümeye sistematik olarak devam edeceğiz. Hedefimiz 3 yıl içinde ilk faz bölgesel yayılmayı tamamlayıp, 5 yıl içinde bölgeleri büyüterek ve sayısını artırarak dünyanın diğer ülkelerinde de bulunan global bir oyuncu olmak.”
“Hızlı olmak kadar büyümek de önemli”
Labris Genel Müdür Yardımcısı Baran Erdoğan, firmanın “Yakın Koruma” felsefesini ise şu şekilde açıklıyor:
Labris olarak Türkiye ağ güvenliği pazarının en dinamik oyuncularından birisiyiz. “Yakın Koruma” olarak isimlendirdiğimiz felsefemizle, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza her açıdan yakın olmayı hedefliyoruz; onların ihtiyaçlarını her zaman yakından dinliyoruz. Onlar ile beraber ağ güvenliği ihtiyaçlarını planlıyoruz. Uzmanlarımız müşteri sorunlarını analiz edip gözden kaçırılan noktaları tespit ediyor. Doğru çözümleri araştırma laboratuarımızın öncülüğünde ürünlerimiz, hizmetlerimiz, uzman kadromuz ve iş ortaklarımız aracılığı ile müşterilerimize sunuyoruz. Özellikle ürün ve servislerimizi onların ihtiyaçlarına göre şekillendirmek konusunda çok hızlıyız. Aynı zamanda esnek ürün yapımızla onların ihtiyaçlarına tam uyan ürünler sunuyoruz. Türkiye’de olmamızın da avantajını kullanarak en büyüğünden en küçüğüne bütün kurumsal firmaların ağ güvenliği ihtiyacını karşılıyoruz.”
Labris Networks, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’nın en hızlı büyüyen şirketleri arasına girdi. Labris Networks, Deloitte’ın Technology EMEA 500 programında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’nın en hızlı büyüyen şirketleri arasına girdi. Ayrıca Deloitte’in Fast 50 programında 2. kez Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasına girerek hızını hem ülke içinde hem de bölgede bir kez de Deloitte’a tescilletmiş oldu.
Son Yorumlar