Accenture Türkiye, üçüncüsünü düzenlediği “Tech Talks” (Teknoloji Sohbetleri) etkinlikleriyle geleceğin teknolojilerini, iş dünyasının dijital stratejilerine yön veren isimleriyle paylaşıyor. Başladığı günden bu yana büyük ilgi gören etkinliklerin son serisinde geleceğin teknoloji trendleri arasında gösterilen “Dijital İnteraktif” ve “Dijital Analitik” masaya yatırıldı.
Accenture Türkiye’nin üçüncü kez düzenlediği ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katıldığı “Tech Talks” etkinliklerine, şimdiye kadar alanlarında uzman yerli ve yabancı toplam 27 konuşmacı ve 10 panelist katıldı.
Geçen yıl “Mobilite”, “Dijital” ve “Analitik” konularının ele alındığı Tech Talks etkinliklerinde, bu yıl ise iş dünyasının yoğun ilgisiyle “Dijital İnteraktif” ve “Dijital Analitik” konuları ele alındı. Türkiye’nin önde gelen şirketleriyle geleceğin teknoloji trendlerinin paylaşıldığı bu etkinlikler, iş dünyasına geleceğin iş yapış biçimleri konusunda ışık tutuyor.
“Dijital Analitik” ve “Dijital İnteraktif” konularının tartışıldığı etkinliğin son serilerinde; teknoloji tabanlı yenilikçi girişimlerin, ana iş alanları teknoloji olmayan kendilerinden büyük, köklü rakiplerinden daha hızlı büyüyerek pazarı yönlendirdiği günlerin sona yaklaştığı vurgulanıyor. Bugün büyük şirketler de boyutları, yetenekleri ve ölçeklerinin avantajlarını kullanarak gerçek anlamda dijital şirketlere dönüşmeye başlıyor. Lider şirketler; mobil, analitik ve bulut bilişimin fırsatlarından yararlanan dijital stratejilerle iş süreçlerini iyileştiriyor, gerçek zamanlı zekadan yararlanıyor, geleneksel iş ortamının sınırlarını genişletiyor ve verinin yönetilme ve kullanılma biçimini değiştiriyorlar.
“Dijital dünyanın takipçisi değil öncüsü olun”
Tech Talks etkinliklerinin son serilerinde konuşan Accenture Türkiye Teknoloji Grubu Lideri ve Yönetici Ortağı Emre Hayretci, “Hızlı değişen dünyada artık hızı yakalamak mümkün değil. Hızı yakalamak yerine öncü olmak gerekiyor. Dijital dönüşüm sayesinde artık farklı pazarlara da hızlı giriş yapma imkanı doğdu. Bugün sektör lideri olabilirsiniz ama başka bir sektör dijital ve hızlı bir girişle sizden pay alabilir. Önümüzdeki dönemde liderlerin dijital yarışın neresinde olacaklarına karar vermeleri önemli. Bu yarışa erken giren şirketler, şimdiden bu teknolojik dönüşümün faydalarını yaşamaya başladılar. Ayrıca; dataları doğru değerlendirmek ve faydalı kılmak şirketlerin başarısında büyük önem taşıyor. Bu konunun doğru yönetilmesi pek çok karmaşık süreçte şirketlerin daha hızlı ve akılcı çözümler bulmasını ve hayata geçirmesini sağlıyor. Analitik ve İnteraktif yaklaşım şirketlerin iş yapış biçimine pek çok yeni çözüm sunarak işlerini büyütmelerine yardımcı olabilir. Accenture Analitik ve Accenture İnteraktif, dataların ve bulguların, doğru analizlerle aksiyona dönüşmesine ve somut sonuçlar elde edilmesine yardımcı olacak çözümler sunuyor.” dedi.
Geçen seneden beri her başlığın sonunda gerçekleştirilen CIO Paneller, bu sene de iş dünyasının önemli isimlerini ağırladı. Sırasıyla CIO Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Yıldız ve Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen Paneller’de Dijital İnteraktif ve Dijital Analitik konuları derinlemesine masaya yatırıldı.
TTNET Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Şahin Şen, artan data talebi ile birlikte bu talebin en hızlı şekilde karşılanmasının, teknoloji altyapısını ve yatırımları daha önemli kıldığını açıkladı. Şen, “Müşteri sayımızı daha da artırmayı, müşteri ilişkilerini en iyi şekilde yönetmeyi, servislerimizi geliştirmeyi, yenilikçi hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Bu vizyon çerçevesinde de ‘big data’, anlık veri işleme, gerçek zamanlı analiz ve kampanya sunmaya yönelik projeler başlatıyor ve devreye alıyoruz. İş ortaklarımızla birlikte geliştirdiğimiz bu projeler ve uygulamalar sayesinde geniş bir yelpazede çeşitlilik gösteren müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu dijital çözümleri en hızlı şekilde sunabiliyoruz” dedi.
Dijital teknolojilerin en yüksek performansı yakalayan şirketlerin her yerine nüfuz ettiğini belirten Hayretci ise; her üst düzey yöneticinin dijital dünyayı alt üst edecek, şirketini yeniden keşfedip yeniden tanımlayarak kalıcı bir rekabet avantajı oluşturacak olağanüstü fırsatları olduğunun altını çizdi.
Özellikle ‘giyilebilir teknolojiler’ ve ‘bağlı araçlar’ın önümüzdeki yıllarda hayatımızın her anında karşımıza çıkacağının vurgulandığı etkinlikte büyük markaların farklı sektörlerden yaptıkları satın almaların nedeninin ‘Yaşayan Hizmetler’ olduğu belirtildi. Etkinlikte ayrıca, günümüzde trafikte geçirilen vaktin oldukça artmasından ve pek çok kişinin aracını artık evi gibi görmeye başlamasından dolayı artık otomobil üreticileri iyi bir aracın aynı zamanda eğlenceli olması gerektiğini de düşündüğü ve bu sebeple mobil cihazlarla bağlı araçların üretiminde gözle görülür bir artış yaşandığı noktalarının da altı çizildi.
Son Yorumlar