Blokzinciri tabanlı Web3 ekosisteminde oyun kırılımına ilişkin üçüncü çeyrek ayrıntıları belli oldu. 2023 üçüncü çeyrek verileri, Web3 oyun aktivitesinin yüzde 12 arttığını gösterirken, 100’ü aşkın oyun geliştiricisinin ürettiği oyunlarda kullanılabilecek yeni bir kripto para birimi 9. ayını geride bıraktı…
Web3 ekosisteminde oyun kategorisinin gelişimine ışık tutan 2023 üçüncü çeyrek verileri, merkeziyetsiz teknolojiler odağında zincir üstü veriler sağlayan DappRadar tarafından yayımlandı. DappRadar Blokzinciri Oyunları Raporu’nun 2023 üçüncü çeyrek edisyonunda, Web3 oyun aktivitesinin yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 12 arttığı belirtildi. Toplam tekil oyuncu sayısının ise 785 bini aştığı kaydedildi. Gelişmeler, blokzinciri oyun sektörünün, merkeziyetsiz piyasalardaki gerilemeye rağmen hiyerarşinin zirvesindeki konumunu koruduğunu gösterirken, Web3 oyun ekosistemini de odağına alan Fasttoken kripto para birimi, dokuzuncu ayını geride bıraktı.
100’ü aşkın geliştiricinin Web3 oyunlarında kullanılabilecek
Bahamut isimli yeni bir blokzinciri üzerinde yazılan Fastex Chain ekosisteminin resmi kripto para birimi olan Fasttoken, 700’ü aşkın oyun odaklı iş ortağı aracılığıyla Web3 oyun ekosisteminin lider kripto para birimlerinden biri olma yolundaki adımlarına hız verdi. Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Fastex CEO’su Davud Arabatlian, “Fastex ekosistemi ve bu ekosistemin resmi para birimi Fasttoken (FTN), 6 bini aşkın kişiye istihdam sağlayan teknoloji şirketi SoftConstruct tarafından geliştiriliyor. Blokzinciri dahi kendine has olan bu ekosistem ve kripto para birimi, Web3 oyun alanının öne çıkan kripto para birimlerinden biri olmayı hedefliyor. Fasttoken, 100’den fazla oyun geliştiricisi tarafından üretilen Web3 tabanlı oyunların ortak para birimi olarak kullanılabilecek” ifadelerini kullandı.
Yalnızca kripto para birimi değil, aynı zamanda ekosistem
Fasttoken’ın kullanıcılara hem basit hem de güvenli bir kripto para deneyimi sunmak için tasarlandığını kaydeden Davud Arabatlian, “Fasttoken, NFT oluşturma (minting), merkeziyetsiz uygulama (dApp) geliştirme gibi Web3 ve merkeziyetsiz finans odağında geliştirilmiş pek çok blokzinciri hizmeti sunan Fastex borsasının ve ekosisteminin yerel para birimi olarak konumlanıyor. Bu ekosistemin temel farkı, Bahamut adı verilen yeni nesil bir blokzinciri üzerinde kurulmuş olması. Bahamut blokzincirinin olanakları, kullanıcılara daha hızlı işlemler, daha düşük işlem ücretleri gibi avantajlar vaat ediyor. Ayrıca Fastex ekosistemi, borsa ve yerel token’ın yanı sıra Fastexverse adı verilen sanal evren, ftNFT isimli NFT platformu gibi ürün ve hizmetler de sunuyor. Bu sayede kullanıcıların blokzincirinde yaşadığı deneyim, kullanıcı dostu arayüzler ve yüksek güvenlik gibi faktörlerin de etkisiyle çok yönlü bir hâle geliyor” ifadelerini kullandı.
Piyasa değeri 4 milyar TL’nin üzerinde
CoinMarketCap verilerine göre, 0,35 dolarlık bir fiyatla ön satışı gerçekleştirilen ve kısa sürede birim fiyatı 1 doların üzerine çıkan Fasttoken’ın şu anki piyasa değerinin 4 milyar TL’nin üzerinde olduğuna dikkat çeken Fastex Türkiye CEO’su Davud Arabatlian, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “ERC-20 standardında bir token olan Fasttoken, bu yönüyle küresel çapta uyumluluk sağlıyor ve geniş bir tabanda kabul görüyor. Dubai merkezli bir kripto para lisansına sahip olan Fastex Borsası, bütünsel bir yaklaşım çerçevesinde geliştirilen kripto ödeme, NFT, metaverse ve blokzinciri teknolojileriyle sektörün en yenilikçi platformları arasında konumlanıyor. Dubai’nin yanı sıra Türkiye ve Birleşik Krallık’ı önemli pazarlar arasında görüyoruz ve kısa sürede Türkiye’de güçlü bir kullanıcı tabanı yakalayabileceğimize inanıyoruz.”
Son Yorumlar