Teknoloji devi Dell tarafından düzenlenen; 17 ülkeyi kapsayan “Dell Solutions Tour 2013″’ün İstanbul ayağı, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Uçtan uca ölçeklenebilir çözümler konusunda iş ortaklarının katılımı ile düzenlenen etkinlikte; Dell Çözüm Zinciri, sunucu aileleri, depolama ürün aileleri, ağ tarafındaki yapılar, sanallaştırma gibi temel konulardaki çözümleri yer aldı.
Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen organizasyonda, Dell EMEA Kurumsal Çözümler Başkanı Tony Parkinson, Dell EMEA İş Geliştirmeden Sorumlu Direktörü Driss El-Ougmani ve Dell Türkiye Genel Müdürü Murat Mediçeler önemli açıklamalarda bulundu.
Dell ürünleri ve çözümlerinin her zaman dünyada önde gelen ürün ve çözümler olduğunu belirten Dell Türkiye Genel Müdürü Murat Mediçeler, açılış konuşmasında, Dell bünyesinde Türkiye’nin EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde en hızlı büyüyen ülke olduğunu aktararak, şunları kaydetti:
“Dell olarak ürün ve çözümlerde dünya genelinde 1 veya 2 numarada yer almamıza rağmen Türkiye’de biraz daha geriden geliyorduk. Son 3 yılda bu ürün ve çözümler daha da arttı. Bence başarımızın temelindeki sebeplerden birisi ciddi bir ürün ve çözüm portföyümüzün olmasıydı. Biz bunu Türkiye’ye daha yoğun bir şekilde getirmeye başladık. Daha uzun vadeli stratejiler ortaya koymaya başladık ve bunun meyvelerini de aldığımızı düşünüyorum. Belki de en önemli başarı parametresi doğru bir ekiple çalışmamızdı. Son 3 yılda ekibimizi oldukça geliştirdik. Sektördeki en iyi arkadaşları bünyemize kattık. Dördüncü parametre ise iş ortaklarımızdı. Onlar olmadan ürün ve çözümleri doğru ve etkili bir şekilde pazara sunmak mümkün değil. Başarımızdaki en ciddi katkıya sahip olan kesim ise müşterilerimiz. Müşterilerin güveni olmadan bu çözümleri ulaştırmak mümkün olmayacaktı. Bu bileşenlerle son 3 yılda Dell Türkiye’nin satış rakamları 3 katına çıktı. Bunu karlılığımızı koruyarak gerçekleştirdik. Bu da Türkiye’yi EMEA bölgesinde en hızlı büyüyen ülke haline getirdi. Bunun üzerine Türkiye, EMEA bölgesinde 4 büyüme ülkesinden birisi seçildi. Dünya genelinde de 10 ülkeden biri. Bu Türkiye’ye yapılan yatırımların artmasını sağlayacak ve önümüzdeki dönemde daha başarılı bir Dell’i size izletmeye çalışacağız. Hem büyümeyi hem de Türkiye’ye yaptığımız yatırımları da artırmayı planlıyoruz.”
Dell’in güvenlik konusunda lider bir kuruluş olduğunu anlatan Dell EMEA Kurumsal Çözümler Başkanı Tony Parkinson, güvenlik konusunda yaptığı sunumda şu ifadeleri kullandı: “Dell, güvenlik konusunda lider bir kuruluş. Buradaki bir çok kişiye ‘Dell ile güvenliği ve liderliği eşleştirebiliyor musunuz?’ diye sorduğumda ‘Yok hayır’ diyecek. Dışarıya çıkıp baktığınızda bizim güvenli bilgi sunma konusunda lider olduğumuzu göreceksiniz. Müşerilerimizin nasıl bağlantı kurduğuna yardımcı oluyoruz. Hem bilgi hem de koruma sağlıyoruz. Oradaki yetkinliklerden faydalanabilmek için en pahalısını sunmaya çalışmıyoruz. Güvenli depolama açısından ciddi satın almalarımız oldu. Bunun için 11 milyar dolar harcadık. Biz bütün dinamiği değiştirmek istiyoruz. İşin yazılım kısmına baktığımızda, şu anda 1,5 milyar dolarlık bir hacmimiz var. Bu da bizi ilk 20 şirket arasına sokuyor. Güvenlik konusu bizim için çok önemli bir konu. Dell’in sunabileceği ciddi bir ayrıcalık bu. Gerçekten çözüm sunan bir şirket olma sözünü tutan bir şirketiz.”
Şu andaki portföylerinin tamamlayıcı nitelikte olduğuna vurgu yapan Parkinson, “Şu andaki portföyümüz, bunları tamamlayıcı nitelikte. Burada ana çerçeve internet çağında artık endüstri standartlarından çok daha açık uçlara geçildiğini görüyoruz. Bizim yaklaşımımız ise Dell olarak MTA’ları da içeriyoruz. Elimizdeki yazılımları kullanarak işletme masraflarını olabildiğince düşük tutmaya çalışıyoruz. Ölçeklenebilir çözümler sunmaya devam ediyoruz. Serverler, depolama ve network, bu kısaltmalar ortaya çıkıyor. Veri merkezleri için özel yazılımlarımız var. Çok daha iyi bir maliyet ve çok daha iyi ölçeklenebilirlik sunuyoruz” şeklinde konuştu.
“Türkiye’yi Bir Merkez Olarak Kullanmak İstiyoruz”…
Dell EMEA İş Geliştirmeden Sorumlu Direktörü Driss El-Ougmani, Türkiye’nin kendileri açısından çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Türkiye, bizim açımızdan çok önemli bir pazar. Çünkü Türkiye, bu bölgede en hızlı büyüyen ekonomileriden birisi. Aynı zamanda bölgemiz açısından yetkinlikler, beceri ve uzmanlık açısında diğer kültürleri de bir araya getiriyor. Herkes bu ülkenin tarihi zenginliğini biliyor. Biz de bundan yararlanmak istiyoruz. Türkiye’yi bir merkez olarak kullanmak istiyoruz. Türkiye’deki konumumuz daha da güçleniyor. Son 3 yılda satışlarımız 3 kat, müşteri tabanımızı ve ortaklarımızın oluşturduğu şebekeyi 2 kat büyüttük. Türkiye’de çok güçlü bir Dell var. Şu anda Türkiye’deki müsterilerimiz, Dell garantisiyle ürün ve hizmet sunabiliyorlar.”
El-Ougmani, müşterilerinin daha kolay gelir elde etmesini sağladıklarını anlatarak, “Dell olarak kendimizi müşterilerimizle ve ortaklarımızla bir arada çalışarak daha iyi çözümler üretmeye adadık. Bu şirket, bilişim sektörüne başka hiç kimsenin yapamadığı kadar katkıda bulunmuştur. PC piyasasını istikrarlı hale getirdik. Standart çözümler üreterek, tüketicilerin bu çözümleri kullanmasını kolaylaştırdık ve bilgi teknolojisinin karmaşıklığını ortadan kaldırarak, müşterilerin daha kolay getiri elde etmesini sağladık” diye konuştu.
Türkiye’deki 5. merkezlerini Gaziantep’e kurduklarını anlatan Driss El-Ougmani, şunları kaydetti: “Artık Gaziantep’te müşterilerimze 4 saatte yanıt verebiliyoruz. İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir’den sonra Gaziantep’teki merkezimizi de kurduk. Bilişim sektöründeki müşterilerimizin huzurlu olmasını istiyoruz. Yatırımlarımız bunun yansıması. Aynı zamanda stratejik bir kararla teknik desteği Türkçe ve canlı olarak sunabiliyoruz. Dünya çapındaki uzmanlık merkezlerinden yaralanabiliyoruz. Bu piyasaya çok inanıyoruz ve Türkiye’ye daha çok yatırım yapmak istiyoruz. Türkiye, bizim için yeni bir fırsatı temsil ediyor. Aynı zamanda yeni yatırımlar ve şirketimizi bir sonraki aşamaya taşımamız için çok önemli. Şirket olarak daha hızlı büyümeye devam edeceğiz ve müşteri açısından daha agresif olacağız.”
Son Yorumlar